Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– mai zilele trecute, binecunoscutul și inconfundabilul Crinu Popescu “ „călăul  fostului primar Mircia Gutău, a fost văzut alergând printre blocurile din cartierul Sud al municipiului Rm. Vâlcea, urmărit de doi indivizi – și pentru că am amintit de fostul primar Gutău, trebuie să semnalăm că sunt tot mai mulți care- și arată nemulțumirea de cum arată acum municipiul Rm.Vâlcea – Constatăm cu plăcere, că lupta pentru postul de subprefect, la Prefectura Vâlcea, a intrat în anonimat – pesediștii au înregistrat un nou eșec. Unul după altul. Dorința acestora de a introduce o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Boc, a fost o aventură – de cum am scris despre secretarul general al organizației județene a PDL “ Anton Mițaru, cum au început să curgă informațiile despre activitatea sa privată –

– Mai zilele trecute, binecunoscutul și inconfundabilul Crinu Popescu “ „călăul  fostului primar Mircia Gutău, a fost văzut alergând printre blocurile din cartierul Sud al municipiului Rm. Vâlcea, urmărit de doi indivizi, lați în spate și cu cefe groase, de recuperatori. Erau creditorii acestuia, care- și voiau înapoi banii împrumutați lui și de care fugeau Crinu ca dracu ™ de tămâie. Cursa contracronometru a luat sfârșit cu bine, iar seara într-un anturaj apropiat, denunțătorul profesionist, deranjat de situația în care se află, cu creditorii în cârcă, a afirmat că, acum, i-ar fi mai bine să se afle în pușcărie unde este păzit și nici nu mai are stresul scoaterii dobânzilor și împrumutului din piatră seacă ca să-i returneze. Iată că pe individ l-au ajuns blestemele lui Gutău din urmă și viitorul lui nu sună bine. Fără credibilitate în afaceri, chiflar la capitolul bani personali, fără prieteni și anturaj elevat, Crinu Popescu este numai bun de dus la Grădina Zoologică, să dea mâncare la ur și, că de râs s-a făcut singur și nu poate concura râ și adu și din Parâng. De ăștia, e ceva de capul lor, nu ați văzut ce cercelu și din păr au ei în vârful urechilor? Pentru acest specimen uman, nu mai există decât o soluție: să se ducă la DNA și să demaște înscenarea făcută primarului, punându- și cenușă în cap, mai ales că, autodenunțându-se, nu va putea fi pedepsit. Altfel, „șeful nostru, al tuturor, Cel de Sus  îl va măsura, număra și cântări cu o unitate de măsură specifică păcăto șilor din smoala Iadului.

– Și pentru că am amintit de fostul primar Gutău, trebuie să semnalăm că sunt tot mai mulți care- și arată nemulțumirea de cum arată acum municipiul Rm.Vâlcea. Poate nu am fi publicat această informație dacă unul din prietenii ziarului nostru “ Victor Dumitrescu, fost director la ROMSILVA-Vâlcea, într-un fel adversar și critic acerb al fostului nostru primar nu ne-ar fi sunat la redacție, menționând că regretă absența lui Mircia Gutău de la cârma administrației publice locale din Rm. Vâlcea. „Da, domnilor, îl regret pe Gutău. Acum vă dau dreptate și vă susțin afirmațiile că a fost un primar bun. Constatați, vă rog, cum arată străzile din municipiu, ambuteiajele datorate reparațiilor care nu se mai termină, iarba de pe rambleul căii ferate și neorânduiala pe străzi  “ ne-a declarat acesta. Pentru că am fost susținătorii actualului primar, în campania electorală, nu putem face niciun comentariu, dar nici nu ne putem face că nu vedem diferența dintre cele două administrații. Suntem convin și că, la semnalele presei, primarul Rădulescu își va muștrului subordonații pentru eliminarea nemulțumirilor electorilor săi.

– Constatăm cu plăcere, că lupta pentru postul de subprefect, la Prefectura Vâlcea, a intrat în anonimat. Credeți că s-a întâmplat asta pentru că au scăzut dorințele de preamărire sau de bunăstare? Aiurea. S-a aflat, pe unde scurte, că se va reduce numărul subprefecților, în țară și se începe cu scoaterea din schema de funcțiuni a posturilor neocupate până acum. Punctul nostru de vedere l-am exprimat mai sus și nu este lipsit de realitate să se facă economii la buget, prin desființarea Prefecturilor și trecerea serviciilor de specialitate, la Consiliul Județean. Nu ar fi rău ca asta să se și poată face, scăpând de bărbița și aerele de academician tomnatic ale lui Bebe Ungureanu, tăticul misterelor din zona nord a județului, petrecute prin pădurile patriei, terenurile din jurul pârtiei de schi, etc., etc.

– De cum am scris despre secretarul general al organizației județene a PDL “ Anton Mițaru, cum au început să curgă informațiile despre activitatea sa privată. O ultimă șitire ne spune că omul nu este atât de bolnav pe cât se dă, din moment ce participă la vânători organizate în zona de sud a județului. În urmă cu ceva timp, el a fost văzut în zona Zătreni, participând la o vânătoare organizată de băieții de la PSD și PNL avându-l în frunte pe primarul Lițoiu Constantin, secondat de consilierul liberal Nicolae Cobrescu și Bădiță “ pesedistul vânător înrăit. Acum, noi nu mai șitim ce s-a vânat prin pădurile unde le-au umblat picioarele, dar, cu siguranță, Mițaru a luat partea cea mai mare de carne, că, deh, el este tartorul ce trage sforile la partid ca să încurce sau să ajute primarii. Sursa noastră internă ne-a declarat că Mițaru îl „fezandeaz㠝 pe primarul liberal din Zătreni, momindu-l ca să treacă la portocalii. Deci, atenție la neatenție, tovară și!

– Pesediștii au înregistrat un nou eșec. Unul după altul. Dorința acestora de a introduce o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Boc a fost o aventură. Nu s-au putut strânge numărul de semnături ale parlamentarilor ca să se poată declanșa o astfel de procedură. Avem atâta minte cât să bănuim și singuri că moțiunea popular㠝 dorită de Victor Ponta, liderul PSD, este un bombardament comandat fără alt scop, decât acela de a dărâma guvernul și de a lăsa locul gol, pentru ca președintele să aibă subiect de meditație în nopțile de nesomn. Practica arată că nu există, pentru Ponta, alt extraveral mai bun decât nesomnul președintelui, atunci când acesta constată că nimeni nu mai are curajul să privească spre Palatul Victoria, fără să sufle în iaurt. Pus față în față cu locul gol, cu insomnia sa și cu iaurtul altora, președintele nu prea va avea de ales. Ori îl va numi din nou pe Boc, ceea ce l-ar nimici de tot în sondaje, ori va alege un fruntaș pedelist cunoscut printre telespectatori pentru vilele, ma șinile și concediile sale, ceea ce înseamnă sinucidere, ori va scoate din manșetă un tehnocrat, ceea ce e mai rău decât o eutanasiere. Păi, cum să plece Piticu, de la ciolan. A mințit că desființează mai multe agenții, nu a desființat, a mințit că reduce numărul secretarilor de stat, nu a redus. O propunere mai bună ar fi desființarea prefecturilor, care nu au niciun rost, conducerea județelor fiind lăsată Consiliilor Județene care sunt ale și de popor prin vot. Pentru ce se plătesc câte 30-40 de funcționari la 41 de prefecturi? O a doua propunere ar fi să nu se mai salarizeze consilierii la primării, timp de 6 luni. Și așa, nu au niciun aport. Avem în România circa 40.000 de consilieri x 30% din salariul primarului, la două ore cât vin la șiedință pe lună și iau, fiecare, câte 1200 roni, ar fi egal cu deficitul care s-ar fi recuperat de la pensionari. Å¢inându-se cont că mai toți consilierii sunt medici, patroni, profesori, deci au un salariu de bază, nu ar fi nici un capăt de lume să nu primească indemnizațiile. Sau să le doneze în contul Solidaritatea. Dar premierul Boc și președintele Băsescu se fac că nu aud și nu văd, și merg, înainte, precum calul cu căpăstru. Dă-le, Doamne, și lor minte, să audă glasul poporului…

– Băsescu nu e Å¢epeș!

La curtea lui Vodă e șiedință mare,

Stau boieri pe scaun, stau și în picioare,

Se discută probleme, se analizează

Ce nu merge bine, ce incomodează;

În cap de masă, pe scaun, însu și Vodă Å¢epeș stă,

Boierul Velea face prezența și numără.

Se ridică Vasile, zice: Å¢epeș Doamne,

Stăm bine cu producția de cereale și carne,

Am depă șit planul în industria de zgură

Și-am fost informat că nici nu se mai fură;

În producția de țepe suntem, Doamne, pe primul loc în lume,

I-am depă șit pe-americani, fără ru șine, putem spune! 

Dar există probleme și în industria de țepe! 

Se ridică în picioare boierul Sulea Trepe.

Nu mai avem lemn de paltin, producția stagnează de ieri,

Iar stejarul, Å¢epeș Doamne, îl ținem doar pentru boieri,

De aceea propun să facem țepele din lemn de prun!

Vor fi bețivi mai puțini, iar lemnul e destul de bun… 

E o propunere bun㠝, zice Å¢epeș, Propun

Chiar de mâine să-nceapă producția cu lemn de prun!

Totul să meargă bine, țeapa să iasă fain,

Să nu se neglijeze problema de design,

Å¢eapa să fie suplă, să satisfacă clientul,

Să se potrivească perfect cu clima și ambientul,

Să se trimită cadre să se specializeze,

Economia de lemn să nu se neglijeze,

Printr-o reproiectare justă să se elimine orice sofism,

Astfel încât țepele să reziste și la seism! 

– Stă Băselu crispat în Palatul Cotroceni. Lângă el se află Sebastian Lăzăroiu. Așteaptă hotărârea CCR ¦ Sună telefonul. Răspunde Lăzăroiu. Sare în sus de bucurie:

– Ura! Însu și Președintele Curții, Zegrean, ne-a asigurat că legile vor trece. Am învins. La anul vom avea cu 1 milion de pensionari mai puțin.

– Zegrean ăsta, ce om, ce om! oftează emoționat Băselu. L-am ales cu atâta grijă să fie independent și vertical ¦ nici nu are doctoratul în drept ¦ nici nu a publicat vreo carte ¦ a fost deputat FSN, apoi PD ¦ a fost jurisconsult la o brutărie ¦ și uite, un om atât de simplu, fără prea mare cultură juridică, a înțeles perfect care este INTERESUL Å¢ĂRII ¦ Transmite-i felicitări, Sebastian, și adu-i aminte că avem nevoie și de eliminarea a 400.000 bugetari ¦ Sebi vorbește din nou și-l întreabă pe Șefu ™:

– Șefu ™, Zegrean întreabă dacă trebuie eliminați fizic sau împin și la sinucidere ¦

-        Totuna! Numai să scăpăm de ei. Iar după aceea mărim și TVA și cota unică! Mai avem nevoie de vreo două miliarde de euro și apoi mă pot retrage…

– Pataliputra