1

Săptămâna vâlceană pe scurt

– Suntem convin și că vă mai aduceți aminte de criticile noastre adresate gre șitului preot de la Catedrala Episcopiei Râmnicului PC Ion Predescu – Deputatul Sorin Zamfirescu pregătește proiectul Legii inginerilor constructori, motiv pentru care, atât în PDL cât și în Parlament, inginerii de alte specialități au luat foc – De vreo câteva zile, în paginile cotidianului național „Evenimentul zilei  tronează, falnic, aproape pe o jumătate de pagină, publicitatea plătită de PCC, acționarul minoritar de la OLTCHIM, cel care să vrea să distrugă combinatul, să-l falimenteze ca să fie cumpărat pe nimic – Ion Cîlea a rămas pieton – Timp de mai bine de 8 luni de zile, Dobrișan și Ciogescu au împărțit o celulă din penitenciarul Coliba și, ulterior alăturându-li-se și primarul comunei Boișoara, Petre Popescu – După ce ideea regionalizării a fost amânată pentru la toamnă, liderii USL au hotărât ca pentru calculele electorale viitoare să nu mai țină cont deloc de ea și să se meargă tot pe ideea celor 41 de județe

– Suntem convin și că vă mai aduceți aminte de criticile noastre adresate gre șitului preot de la Catedrala Episcopiei Râmnicului PC Ion Predescu. Nu puțini sunt aceia care ne-au acuzat că facem jocul unor colegi de-ai dumnealui cu care se are în dușmănie. Dar nu a fost și nici nu este așa. Toate argumentele noastre de contrare a opiniilor acestora au fost degeaba. Nu am avut cum să aducem în fața lor enoria și care ni s-au plâns de munca zadarnică pe care o desfășoară acest preot, în distonanță cu obligațiile bisericești și rânduielile din Episcopie. Dar uite că Dumnezeu le ordonează pe toate și PC Ion Predescu a primit “ de la ierarhii săi “ transferul la Biserica „Cuvioasa Paraschiva , din centrul municipiului Rm. Vâlcea. După ce i-a „prelucrat  pe colegii săi Victor Barbu și Nicolae State Burlu și, mutați în alte parohii, i-a venit și dumnealui rândul. Jale mare, ca după 36 de ani de slujire în Catedrală să părăsești prima unitate bisericească județeană, prin sărindar! Dar stupoare! Renumele l-a precedat și preoții de la biserica primitoare au luat un cartonaș galben de la enoria și, aceștia amenințând cu boicotarea slujbelor religioase iar vreo 300 dintre ei au semnat un memoriu prin care declară că nu-l vor, ca păstor, pe PC Ion Predescu, în biserica lor. Oricât de binevoitori ar fi preoții de la „Cuvioasa Paraschiva  cu colegul lor preotul Predescu, tot enoria și dau tonul și șitiu „muzica  ce le-o va cânta „transfugul  de la Episcopie. Vai, vaaaai, vai, vai ¦ Numai aici nu se încăieraseră slujitorii Domnului!

– Deputatul Sorin Zamfirescu pregătește proiectul Legii inginerilor constructori, motiv pentru care, atât în PDL cât și în Parlament, inginerii de alte specialități au luat foc. „De ce numai legea inginerilor constructori?  “ și-au zis aceștia. „Pentru c㠝, le transmite inginerul Zamfirescu, „fără constructori voi nu numai că nu aveți unde să vă exercitați profesiile, dar nici unde să vă arătați măiestria în calificarea universitar㠝. Așa că, deputatul vâlcean, în caz de reu șită, se va retrage din viața parlamentară cu mulțumirea că va lăsa în urma sa o lege care-i va purta numele, Legea Zamfirescu. Felicitări.

– Au trecut câteva zile bune și comandantul Unității de Jandarmi Vâlcea, col. Liviu Rotaru, nu a răspuns la întrebarea ce i-am adresat-o public, dorind să șitim ce a căutat o grupă de 6 jandarmi la Adunarea Generală a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor (AJVPS) Vâlcea? Sau, dacă s-au aflat în misiune, cine a plătit asigurarea ordinii și liniștii publice la o întrunire privată unde participarea instituțiilor statului trebuie să respecte anumite reguli? Una dintre reguli este că ordinea și liniștea publică se urmărește a fi respectată ÎN STRADĂ și nu într-o incintă particulară. Am constatat, cu stupoare, că în ultimii ani, admirația și respectul populației pentru instituția Jandarmerie scade, notorietatea și aprecierile fiind alterate de acte și situații cărora nu li se mai dă atenție de comandanți, ca la începutul înființării Jandarmeriei. Spre exemplu, în luna ianuarie a acestui an, purtătorul de cuvânt al instituției a declarat în mass-media că „La Vâlcea nu se pune problema disponibilizărilor  și, totu și, acum au loc disponibilizări. Oamenii sunt obișnuiți cu minciunile politice, dar nu și cu minciunile de la instituția în care românii și-au pus speranțe.  La examenul dat, de curând, de subofițerii jandarmi, a dominat familiarismul,   nepotismul și favoritismul în aprecierea rezultatelor. De și subiectele s-au vrut a fi secrete, cu o zi înainte de examen, un redactor VOCEA VÂLCII a văzut la un jandarm ce se pregătea să susțină examenul 5 (cinci) subiecte pe care le exersa. Ulterior, acesta a recunoscut că le primise de la un superior de-al său. Deci, să nu mai surprindă pe nimeni scăderea în sondaje a aprecierii instituției coercitive aflate pe primul loc. Mai e mult până departe, dar și picătura de apă poate distruge granitul!

– De vreo câteva zile, în paginile cotidianului național „Evenimentul zilei  tronează, falnic, aproape pe o jumătate de pagină, publicitatea plătită de PCC, acționarul minoritar de la OLTCHIM, cel care vrea să distrugă combinatul, să-l falimenteze ca să fie cumpărat pe nimic. A devenit evident că, „asezonat  publicității, vor apărea și materiale de presă critice, plătite de acela și comanditar polonez, împotriva românilor ce lucrează la ei acasă și în ultimul combinat petrochimic românesc care ne-a mai rămas. Am avertizat, în numărul trecut, că doi ziariști „EvZ  bănănăie pe la Registrul Comerțului Vâlcea pentru a strânge probe împotriva directorului general dr. ing Constantin Roibu și s-a adeverit că așa este. Ulterior, sub semnătura lui Cătălin Antohe “ un experimentat și afirmat ziarist de investigații, dar de neînțeles, de data aceasta! “ au apărut două articole critice, care s-au dovedit a fi un „fâs . Furtună în cada plină doar pe jumătate cu apă. Din informațiile prezentate, am descoperit informatorul colegului bucureștean, filiera intoxicării investigatorului fiind alcătuită din aceia și ziariști vâlceni, cunoscuți și răs-cunoscuți, aflați în procese cu societatea de chimie și directorul Roibu. Cel mai grav lucru este că informatorul la care ne referim și-a dat în primire colegii de breaslă care au primit bani de la Oltchim, pe un contract de prestări servicii, acuzând, la grămadă, toată tagma profesională, necunoscând că sunt cel puțin patru firme editoare râmnicene care, pe timpul moratoriului impus de Guvern, nu au avut relații contractuale, de niciun fel, cu Oltchim-ul. În schimb, el, informatorul, a primit bani, prin intermediarul ATLAS TOUR, semnatarul contractului de prestări servicii. Aici se vede chestiunea aceea cu hoțul care strigă hoții, pentru că patroana acestei firme i-a dat mai puțini bani din cât trebuia el să primească. L-a tras în piept, adică! Este păcat că un ziarist „EvZ  s-a lăsat păcălit de un individ orbit de furia că viitorul nu-i va suna bine! Vom reveni, pentru că, în paralel, redacția noastră desfășoară investigații pentru restabilirea adevărului. Diferența dintre noi și investigatorul de la Evenimentul Zilei este că noi nu agreăm relația cu PCC și nici nu avem contract de publicitate cu polonezii, așa cum au toți cei care critică OLTCHIM-ul și directorul lui general “ LA COMANDĂ și PE BANI BUNI. Cei trei ziariști vâlceni care l-au intoxicat pe Cătălin Antohe sunt cunoscuți, îndeobște…

– Ion Cîlea a rămas pieton. Președintele Consiliului Județean Vâlcea a fost implicat luni seara într-un accident de ma șină la ie șirea din Pitești, chiar în sensul giratoriu de la Bascov. Social-democratul alerga să ajungă acasă după șiedința de partid din capitală și s-a trezit bu șit din laterală de un alt participant la trafic căruia nu-i dăduse prioritate. Liderul pesediștilor vâlceni nu a  pățit nimic, dar ma șina a ajuns pe butuci pentru reparații capitale, obligându-l să devină pieton pentru o zi, pentru că primarii partidului sunt vigilenți și s-au oferit care mai de care să-i pună la dispoziție o ma șină pentru deplasarea în teritoriu.

– De o vreme încoace, câteva publicații locale ai căror cititori nu numără mai mult decât pasagerii unui microbuz, au lansat o serie de atacuri furibunde la adresa managerului OLTCHIM, Constantin Roibu, pe care, aflați în plin episod de nebunie pasageră, îl acuză de toate relele pământului. Fără a avea câtu și de puțin simțul ridicolului, ziariștii care și-au creat din Roibu și OLTCHIM o obsesie periculoasă ce pândește a se transforma în psihoză, zdrobesc imaginea managerului combinatului, neconștientizând că prea adesea sunt împotriva intereselor economice ale acestui județ și servesc, cu o încrâncenare apăsătoare, pe cele personale. Ce-i mână de la spate pe acești jurnaliști să scuipe pe imaginea OLTCHIM cu atâta înverșunare? Să fie vorba de o dorință malefică a acestora de a face pe coco și presei vâlcene sau să fie vorba de interese de natură pecuniară, care se zăresc, citind cu atenție, printre rândurile scrise apăsat, cu venin? Oricare ar fi rațiunile care-i îndeamnă să publice adevărate foiletoane în paginile ziarelor lor despre subiectul OLTCHIM, considerăm că îi așteaptă, din umbră, un deces profesional inevitabil: totala decredibilizare. Iar dacă nu ne credeți, haideți să mai lăsăm timpul să treacă și veți vedea că aceste hiene, care oricum nu vor avea sorți de izbândă în a „dărâma  OLTCHIM, vor ajunge să se devoreze între ele de foame după senzațional!

– Timp de mai bine de 8 luni de zile, Dobrișan și Ciogescu au împărțit o celulă din penitenciarul Coliba și, ulterior alăturându-li-se și primarul comunei Boișoara, Petre Popescu. Așa cum am informat anterior, cei trei au fost pu și în libertate, având niște restricții pe care trebuie să le respecte. Una dintre ele se referă la faptul că cei trei, odată pu și în libertate, nu mai au voie să se întâlnească și să- și vorbească, pentru a nu influența cursul proceselor în care sunt implicați. Nu înțelegem acest paradox. Adică atâtea luni de zile au stat împreună și, cu siguranță, au discutat și vrute și nevrute, iar acum li se interzice să se mai întâlnească? Pas de mai înțelegi cum funcționează justiția asta.

– După ce ideea regionalizării a fost amânată pentru la toamnă, liderii USL au hotărât ca pentru calculele electorale viitoare să nu mai țină cont deloc de ea și să se meargă tot pe ideea celor 41 de județe. Astfel, Ponta și Antonescu au dat resetat toate calculele făcute până acum și s-au apucat de altele noi.

La Vâlcea, datorită discrepanțelor mari dintre procentele candidaților din sondajele PSD și PNL, efectuate în urmă cu 2 săptămâni, sunt posibile două scenarii. Fie numele candidaților pentru CJ și primărie vor fi trimise în plic de la București, fie se va mai efectua un nou sondaj. Gura târgului spune că cea de-a doua variată va fi pusă în practică deoarece în contractele cu institutele de sondare se specifică că în cazul în care diferența dintre candidați este mai mare decât marja de eroare, institutele sunt obligate să refacă sondajele pe banii lor. Oricum ar fi, un lucru este cert. Până la sfârșitul lunii iulie, USL va anunța candidații atât pentru CJ, cât și pentru Primăria Râmnicului.

– Pataliputra