Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– ROMÂNIA… SCOASĂ LA VÂNZARE! “ Vând țară avariată, 21.680.974 de locuitori (conform recensământului din 2002), pe butuci – Articolul intitulat „Rromii cer taxă de protecție elevilor Școlii Nr. 4 , apărut în numărul trecut al publicației noastre, a generat reacții care mai de care mai ciudate din partea conducerii respectivei șicoli din Rm. Vâlcea – După dezvăluirile curajoase ale ziaristului Stelian Negrea care a lucrat până de curând în trustul Intact, al familiei Voiculescu “ Felix, având funcția de senior editor la postul de televiziune Antena 3, se naște o întrebare: va rămâne tot bovianismul orientarea editorială a ziariștilor de la Antene, (i)Realitatea, Money Channel sau Business Standard? – Dezvăluirile ziaristului Stelian Negrea demonstrează caracterul lui Voiculescu care a introdus sclavia jurnalistică în România

Mica publicitate: ROMÂNIA… SCOASĂ LA VÂNZARE! “ Vând țară avariată, 21.680.974 de locuitori (conform recensământului din 2002), pe butuci. Kilometri reali 237.500, ultimul proprietar.

Stare tehnică: are probleme cu alimentarea, o mică defecțiune la mecanismul de direcție, că nu ține linia dreaptă și merge cam înfrânată. Cutia de viteze e blocată în marșarier. Este înmatriculată în Europa, cu numere provizorii, se mai poate circula cu ea maximum o lună.

Istoric: exteriorul a fost vopsit în 1989, dar interiorul este încă plin de rugină. A mai avut câteva reparații capitale, în 1600, 1859 și 1918, dar a mai și pierdut o parte din piese.

Combinații: predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI. Accept și variante de schimb cu o țară similară din Africa, oricât de mică ar fi, dar să funcționeze.

De ce o vând: sincer să fiu, o vând pentru că m-a lăsat în drum și nu mă pricep la ea. Plus că îmi consumă cam mult și, ca s-o repar, mă costă cât nu face. Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de țară, așa ca să o conducă cine s-o pricepe. Dacă nu o vrea nimeni, o dezmembrez și o vând pe butuci. E păcat de ea, vă spun. Sper să o ia cineva care șitie să o aprecieze. Hai România!

– Articolul intitulat „Rromii cer taxă de protecție elevilor Școlii Nr. 4  apărut în numărul trecut al publicației noastre, a generat reacții care mai de care mai ciudate din partea conducerii respectivei șicoli din Rm. Vâlcea. Spre surprinderea noastră, directoarea Școlii Nr. 4, Emilia Tudoroiu, s-a arătat mult mai preocupată să afle numele părinților ce au avut „îndrăzneala  de a reclama neregulile ce au loc în șicoală cu șitirea conducerii, decât să ia măsuri urgente pentru a stopa agresiunea asupra elevilor. Aceasta ne-a amenințat că ne va da în judecată, dacă nu-i spunem numele acelor părinți, în acela și timp nefiind în stare să nege că elevii din șicoala pe care o conduce sunt bătuți crunt și înjurați de colegii lor rromi dacă refuză să le dea așa “ zisă „taxă de protecție . Așteptăm cu nerăbdare ancheta Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, anchetă ce va avea loc în cursul acestei săptămâni și care cu siguranță va scoate la iveală toate neregulile din acea șicoală.

– După dezvăluirile curajoase ale ziaristului Stelian Negrea care a lucrat până de curând în trustul Intact, al familiei Voiculescu “ Felix, având funcția de senior editor la postul de televiziune Antena 3, se naște o întrebare: va rămâne tot bovianismul orientarea editorială a ziariștilor de la Antene, (i)Realitatea, Money Channel sau Business Standard? Bovianismul este un curent anti-jurnalistic în care minciuna și manipularea se împletesc și are la bază principiul Leca  al deontologiei în presă care sună așa (Leca – ziarist la site-ul electronic Ziare.com., mercenar al denigrării guvernării și al președintelui Băsescu): Dacă mătușa verișoarei din partea mamei a unchiului vecinului de la 3 al unui membru PDL a trecut pe roșu rezultă că de vină e Băsescu – Boc – Udrea! . Denumirea acestui curent vine de la felcerul în economie  (nota lui Mugur Isărescu) Soviani Radu (jurnalist român, redactor-șef al cotidianului economic Business Standard) care fiind dat cu capul de masă pe teme economice atât de guvernatorul BNR, cât și de Mihai Tănăsescu, a renunțat la acest tip de analize în care ne demonstra cum 1 euro = 7 ron și a revenit la prima sa dragoste, jigodismul de presă. Cine poate răspunde la această întrebare va găsi soluția creșterii încrederii populației față de presa românească și reîntronării deontologiei profesionale, compromisă de Vântu și Felix-Voiculescu. A vorbi astăzi de jurnaliști independenți este ca și cum ai vorbi de patriotism și patrioți, majoritatea îți râde în față iar ceilalți, de și nu râd și acceptă că ar fi frumos, bine și interesant, totu și, nu practică, pentru că nu le aduce niciun folos. Jurnaliști independenți pot fi numiți doar cei care scriu de dragul de a- și exprima opinia și nu pentru bani. Câți asemenea jurnaliști cunoașteți sau considerați că există în România?

– Dezvăluirile ziaristului Stelian Negrea demonstrează caracterul lui Voiculescu care a introdus sclavia jurnalistică în România. Că Antena 3 nu mai era credibilă de mult timp era clar pentru toată lumea. Audiența acestei oficine de manipulări și minciuni, care mai urmărea emisiunile  respective, rămânea cu convingeri opuse balivernelor turnate de Antene (efectul boomerang!). Voiculescu nu trebuie denigrat de angajații în care s-a trezit conștiința profesională. Individul se denigrează singur. El trebuia deferit justiției, imediat după ce a proferat amenințări de urmărire civilă și penală a celor care vor îndrăzni să mai afirme că a fost turnător al securității, după ce justiția a dat verdict definitiv, afirmativ. Infracțiunea de încălcare a libertății de expresie, constituțională, nu ar fi rămas nepedepsită, în nicio țară civilizată. Numai în România individul rămâne vice premier al Senatului. În plus, Voiculescu nu a fost încă pedepsit pentru incitarea la lovitura de stat anticonstituțională contra președintelui țării din 2007. Cine a mai rămas la Antene? Cei care și-au vândut conștiința pentru 30 de arginți. Nu mai are nimeni încredere în ei. Mulți sunt românii care nu mai vizionează posturile lui Voiculescu, Antenele, constatând că acestea nu fac decât să toarne otravă în mințile telespectatorilor. Deci, jurnaliștii din Trustul Intact al turnătorului Voiculescu sunt niște sclavi pe plantația stăpânului absolut  care au obligația să se conformeze tuturor cererilor, instrucțiunilor și reglementărilor turnătorului Felix-Voiculescu… Ca să vezi cu cine s-a aliat Porumbacu-Antonescu, după ce presa a dezvăluit faptul că și el a fost coleg de breaslă cu stăpânul absolut  de la Grivco. Mai aveți curajul acum să votați Uniunea Socialist Liberală? Jurnaliștii de la Antena 1 și Antena 3 s-au vândut de bună voie pentru o leafă mai mare. Când te gândești cât se zbuciumau de ™alde… Gâdea, Badea, Ciutacu, Firea, Grecu, Stan ori Ciuvică – invitatul permanent “ ca să pară credibili, contra 5.000 de Euro/lună. Ciuvică, cel care fusese arestat pe stradă pe vremea guvernului Năstase, a dat-o, acum, la pace cu dușmanul. Față de turnătorul Dan Voiculescu, Vântu apare ca un înger!

– Pataliputra