Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– Duminica trecută, Râmnicul a fost gazda penelistei Lucia Varga, fost secretar de stat la Ministerul Mediului – Cu toate că ne înjură peste tot, ne calomniază pe Facebook și face spume în fața prietenilor noștri liberali, penelistul Emilian Frâncu ne trimite emisari de împăcare – Și pentru că tot suntem la capitolul Frâncu și „basmele  lui, la sărbătoarea de Sfântul Ion, omagiată de peneliștii cu acest prenume, el le-a cerut oamenilor de afaceri din partid să-i dea bani ca să plătească un anumit ziar – Mai este puțin și toată țara va afla că Arpechim-ul va intra în funcțiune, iar Oltchim-ul va lucra la întreaga sa capacitate, dominând piața produselor chimiei din lume – Și totu și există ¦.Chiar dacă pare incredibil, Poliția Rutieră are și polițiști conștiincio și – Primarul din Vaideeni și cetățenii comunei ce o păstorește, așteaptă cu nerăbdare alegerile din 2012, din motive obiective – Capii PNL Vâlcea refuză să dialogheze cu actuala conducere a PC Vâlcea, alianța  fiind menținută prin intermediul primarului conservator Dediu Alexandru, membru în consiliul celor două partide, conservator cu șitate vechi

– Duminica trecută, Râmnicul a fost gazda penelistei Lucia Varga, fost secretar de stat la Ministerul Mediului. Aceasta a participat la un seminar organizat de liderul organizației județene a PNL, Mihaela Andreianu, în sala de festivități a hotelului Maria, din municipiu. Poate pe mai mulți peneliști locali i-a surprins această vizită, dar puțini au cunoscut adevăratul scop al prezenței, la noi, al acestei doamne. Dumneaei a făcut un turneu electoral, pentru că se aude că președinta penelistă “ Norica Nicolai nu va mai candida la înalta funcție pe care o deține în prezent, așa că disputa se va da între vâlceanca Svetlana Preoteasa și Lucia Varga. În mod normal, bucureștencei Varga, ar fi trebuit să i se refuze solicitarea de susținere, pentru că peneliștii vâlceni au „exemplarul  lor de susținere, dar cine o mai iubește pe Svetlana, la ea acasă? Ochii care nu se văd, se uită și ¦ aproape că a uitat-o și familia ei. Sau invers, ce mai contează ¦! Și, ca urmare, Lucia Varga a plecat cu geanta plină de promisiuni, dar până la alegeri se poate răzgândi Norica, mai cade samarul, mai moare măgarul ¦ Nu se șitie!

– Cu toate că ne înjură peste tot, ne calomniază pe Facebook și face spume în fața prietenilor noștri liberali, penelistul Emilian Frâncu ne trimite emisari de împăcare, rugându-ne să culcăm steagul și să-l ajutăm în alegerile pentru primăria Râmnicului. Ultimul său emisar ne-a transmis că șieful lui de la municipiu se jură că va face campania sa electorală cu Vocea Vâlcii și Viața Vâlcii și că, dacă ajunge primar, ziarul nostru va avea numai avantaje. Astfel de promisiuni am mai avut și de la alți politicieni, iar când s-au văzut cu sacii în căruță, ne-au întors spatele, de parcă am fi fost poponauți. Niște perver și și masochiști. Frâncu a mai bătut palma cu noi odată și cum au trecut trei ore, iar s-a pus pe bârfit și înjurat, uitând de armistițiu. Nu mai credem în Frâncu și, pe acest fond, ne încearcă o nedumerire. De ce vrea să ne cumpere bunăvoința, ca să nu-l mai criticăm, în loc să renunțe la vedetisme, minciuni, infatuare, laude și prefăcătorie infantilă? Acestea sunt tarele sale și pentru asta îl criticăm. Noi, din motive de primat al politicii editoriale, nu am stopat serialul „Egomaniacul Frâncu și „joaca pe Facebook ”. Doar l-am amânat. Pentru că despre tânăra „tailandez㠝 din poza de generic a articolului “ numită Cleopatra “ un transexual, mai sunt multe de spus. Și dacă Milică tot a spus povestea într-un grup restrâns, de ce nu s-ar face ea și publică? Merită asta, pentru a descoperi adevărata față a fascismului lui ¦ Franco. Până la alegeri mai sunt destule luni și doar și granitul este spart de picătura de apă.

– Și pentru că tot suntem la capitolul Frâncu și „basmele  lui, la sărbătoarea de Sfântul Ion, omagiată de peneliștii cu acest prenume, el le-a cerut oamenilor de afaceri din partid să-i dea bani ca să plătească un anumit ziar, care nu l-a criticat niciodată până acum, spunând că patronul acestuia îi este obligat până peste măsură, dar nu-l poate lăsa „neonorat , în lumina alegerilor viitoare. Atunci cum rămâne cu campania electorală ce vrea să o facă cu Viața Vâlcii și Vocea Vâlcii, pentru primărie? Egomaniacul mitoman vă păcălește pe toți, domnilor Popescu-Sodă și Gică Păsat. Chestia aceea cu onoarea îi lipsește.

– Mai este puțin și toată țara va afla că Arpechim-ul va intra în funcțiune, iar Oltchim-ul va lucra la întreaga sa capacitate, dominând piața produselor chimiei din lume. Lucrul acesta îl va face pe Zaremba-PCC să pună în practică comportarea pițigoiului aflat în captivitate. Iar cozile lui de topor de la Vâlcea, pe care le plătește cu bani de covrigi și sărățele, să nu mai scoată capul în lume. Cel puțin așa ar trebui, dar cu tupeul lor țigănesc s-ar putea să-i vedem defilând pe scena județului ca apărători ai locurilor de muncă de la Oltchim. Oricum, guvernul și-a arătat întreaga disponibilitate pentru obținerea capitalului de lucru al Arpechim (150 milioane de dolari), problema rezolvându-se până în luna iunie când, la președinția UE, va veni un polonez. Și pentru că a venit vorba de cozile de topor, îl avertizăm pe Silviu Popescu “ prietenul PCC “ să nu se mai folosească de numele nostru când merge la societățile comerciale să ceară bani pentru muribunda lui publicație. Unul dintre directorii vâlceni, vizitat în această lună de ipocritul acesta, ne-a avertizat că Popescu – Bâl-bâl este foarte iritat că noi avem la societatea sa contract de publicitate și el nu. Și nu este primul conducător de instituție sau societate comercială care ne-o spune. Ce să-i facem lui fraierică ăsta, dacă s-a dovedit un dușman al chimiștilor vâlceni și colaboraționist cu străinii de țară? În curând, niciun director vâlcean nu va mai face contracte cu el, gândindu-se că le va veni și lor rândul, dacă dau de necaz, ca să fie înjurați și batjocoriți în suportul de celuloză maltratat cu cerneală tipografică de nefericitul individ.

– Și totu și există ¦.Chiar dacă pare incredibil, Poliția Rutieră are și polițiști conștiincio și. Puțini, dar buni. Așa se face că săptămâna trecută, un polițist de la Rutieră și-a amendat un superior, nu din ograda locală, ci de la vârf, direct din Ministerul de Interne. Individul gonea cu bolidul din dotare, cu mult peste limita admisă de lege, pe unul din drumurile noastre județene. Neșansa a făcut, sau poate șiansa, să dea peste unul dintre necorupții din sistem. Polițistul l-a oprit, l-a legitimat, și ¦.l-a amendat, chiar dacă actul din mâna sa semnaliza intens ¦,,roșu . Respectivul nu a comentat, fericit fiind bineînțeles pentru că a întâlnit și subalterni corecți, care „ard  tot ce prind pe drumurile patriei, indiferent de statutul social al contravenienților.

– Primarul din Vaideeni și cetățenii comunei ce o păstorește așteaptă cu nerăbdare alegerile din 2012, din motive obiective. Ei au observat că doar atunci, la alegeri, capii politici ai județului se înghesuie să le repare drumurile, indiferent de zonă. Alegerile din 2008 au fost o adevărată binecuvântare, vaideenii alegându-se cu 5 km de asfalt, din trei ,,lovituri  ce-i drept, dar tot au văzut ceva. PNL le-a turnat 2 km asfalt, la alegerile locale, doar pe un sens; PDL “ 1,5 km, la cele  parlamentare; PSD “ 1,5 km, la alegerile prezidențiale. Primarul speră ca la alegerile viitoare să asfalteze și celălalt sens al drumului și să finalizeze drumurile începute de PSD și PDL. De și calitatea lasă de dorit, oamenii fac haz de necaz și spun că mârțoaga de dar nu se caută la dinți, deci nici la calitate. Primarul nu a achitat niciuna dintre lucrări, pentru că nu le-a comandat el, au fost cadoul politicienilor pentru alegătorii din zonă și basta, iar cui nu-i convine ¦ să- și ia asfaltul și să plece ¦ el nu dă 13/14 miliarde de lei vechi nici mort. Că încă nu i-au murit aricii din buzunare ¦

– Capii PNL Vâlcea refuză să dialogheze cu actuala conducere a PC Vâlcea, alianța  fiind menținută prin intermediul primarului conservator Dediu Alexandru, membru în consiliul celor două partide, conservator cu șitate vechi. Liberalii nu vor să vorbească cu liderii PC Vâlcea din cauza unor declarații defăimătoare, aruncate de vicele „pecist  Nicu Gheorghe, la adresa câtorva liberali, inclusiv a liderului Cristian Buican. Capii PC sunt cam inexistenți pentru liberali, indiferent de alianța creată. Prima conferință de presă  a alianței ACD a fost susținută de liderul PNL, deputatul Cristian Buican și primarul localității Păușești Măgla și, conservatorul Dediu Alexandru, nu de liderul Mircea Stănculescu sau prim-vicepreședintele Ion Pârvulescu. A intrat dracu ™ între „unioniști , că doar au semnat Protocolul de Sâmbăta morților. Și este doar începutul. Se așteaptă doar mutarea lui Băsescu ¦

– Pataliputra