Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Auzi ce tupeu la Ponta să spună că el dă pâine la români – Un tânăr de 25 de ani s-a aflat la un pas de moarte după ce în cursul nopții de vineri spre sâmbătă a ajuns de trei ori la urgențe, acuzând dureri mari – România este condamnată la stagnare, la lipsă de perspective… și asta în cel mai fericit caz – Stomatologii din Râmnic au ajuns să lucreze și noaptea – Recent a fost publicat de noi un articol despre un tânăr din cartierul Traian care a ajuns să își terorizeze vecinii asmuțând Bullterierul său asupra câinilor comunitari și pisicilor – Emilian Frâncu, primarul arestat al Râmnicului, are motive să fie supărat

– Auzi ce tupeu la Ponta să spună că el dă pâine la români. Cum adică, după opinia lui, toți românii sunt pomanagii precum cei care au votat USL? De ce atâta lipsă de respect față de muncitorii din țara asta? Ponta, mai sunt și români care- și câștigă pâinea prin muncă și nu așteptând pomană de la USL. Tu, Ponta, tu de când ai venit la guvernare, printr-o conjunctură și nu Doamne ferește! că ai avea vreun merit, tu zilnic bagi mâna-n buzunarele românilor, zilnic mai scumpești câte ceva, mai bagi o taxă, un impozit și tu strigi că dai pâine la români? Da ™ de când a ajuns România mo șia ta și noi, cei care muncim, sclavii tăi, ca să spui că ne hrănești tu?

– Un tânăr de 25 de ani s-a aflat la un pas de moarte după ce în cursul nopții de vineri spre sâmbătă a ajuns de trei ori la urgențe, acuzând dureri mari. Fără a-i face investigații medicale amănunțite, cei de la UPU au ajuns la concluzia că durerile vin de la o infecție care trebuie tratată cu analgezice și antibiotice și l-au trimis acasă. Tânărul a revenit a treia oară adus de Ambulanță. A ajuns să fie internat. Analizele au arătat o criză provocată de pietre la rinichi și fiere. Posibil să se ajungă și la o intervenție chirurgicală. Înfiorător. Drept este că nici noi nu am mai trecut de ceva vreme pe la Spitalul de Urgență să vedem ce se mai întâmplă pe acolo. Dar o vom face. Iar la UPU, vom folosi, ca de obicei, reporteri sub acoperire. Adică, prieteni și cunoscuți de ai noștri care se vor duce cu diferite „probleme  să vadă cum sunt tratați dar și cum se mișcă turele de acolo.

– România este condamnată la stagnare, la lipsă de perspective… și asta în cel mai fericit caz. Cu o populație majoritar dependentă de stat, asistată social, și pe deasupra sub-educată și ușor manipulabilă, puținii membri ai clasei de mijloc, cei care în realitate țin pe umerii lor aproape toată economia și aproape tot eșafodajul societății românești, sunt pur și simplu batjocoriți și cocoșați de taxe și impozite, doar pentru ca USL-ul mafiot să poată plăti gașca de clienți politici și să mai arunce și poporului de cretini câte o ciozvârtă, pentru a-i ține captivi în prostie și orbire. În noua legislatură, PSD-ul vrea să aibă premierul, fiindcă acolo se află cașcavalul. Doar că nu au vrut să vină la putere spre binele poporului. Cu un Antonescu bun de pus în fereastra de la Cotroceni, PSD-ul va defila prin România, așa cum dorește baronetul lor. Asta este explicația, îl vor pe Crin fiindcă va fi o bună marionetă în mâna șiacalilor din PSD.

– Stomatologii din Râmnic au ajuns să lucreze și noaptea. În luna august, mulți vâlceni care lucrează în străinătate au concedii și revin în țară. Toți vor să își rezolve problemele stomatologice. Dentiștii sunt atât de atra și de banii „străina șilor  și de această clientelă, încât renunță la cea veche, pe care o amână, renunță la concediile lor de odihnă și fac programări inclusiv noaptea pentru a satisface cererile. Numai că multe cabinete stomatologice funcționează în imobile de locuit și nu au program legal de funcționare și noaptea.

– Din cugetările celor spălați pe creier de la Antena 3 (aici îl găsim și pe primarul din comuna unui senator vâlcean): Guvernul Boc 3, condus de Victor Ponta are de recuperat de la unguri și presa în limba germană, care se numește acum Vocea Rusiei, fosta vorbește Moscova .

– Recent a fost publicat de noi un articol despre un tânăr din cartierul Traian care a ajuns să își terorizeze vecinii asmuțând Bullterierul său asupra câinilor comunitari și pisicilor. În urma apariției articolului tânărul și tatăl său au ajuns să își amenințe vecinii pe care i-au bănuit că ne-au informat. Nici poliția militarizată și nici poliția locală nu s-au autosesizat. O locatară din blocul Oltchim a ajuns să depună plângere la sectorist numai că acesta i-a spus că are nevoie de martori. Iar martorii refuză să dea declarație, temându-se de represaliile golanilor tată și fiu. Ce-i de făcut?

– Emilian Frâncu, primarul arestat al Râmnicului, are motive să fie supărat. În cartierul Ostroveni a fost inaugurat recent un salon de masaj. Numele de „Hotdreams  al acestuia spune multe. Iar salonul a ales să își facă publicitate într-o revistă. De și televiziunea Vâlcea 1 ar fi fost disponibilă acum și pe un tarif mai redus. Pe când era tânăr, Emilian Frâncu vorbea des despre pornografie și prostituție, cerea libertatea presei în domeniul respectiv și spera în legalizarea prostituției. Ajuns, apoi, în Parlament, nu a încurajat niciun astfel de demers, din contră, la un moment dat, a cerut o suprataxare și o verificare a activităților din saloanele de masaj unde bănuia că se face și sex. Sex se poate face oriunde. Și în pușcărie!

– Marș de adio (colegilor mei mârlamentari)

                                                  de Adrian Păunescu

La muncă, derbedei, că trece anul

și vin ăilalți și-o să vă ia ciolanul.

Făceați pe democrații cei cucernici,

P…. mamii voastre de nemernici.

*

Scuipați-vă-ntre voi cum se cuvine

și-apoi convingeți-vă că e bine.

C-ați luat o țară de mai mare dragul

și i-ați distrus averile și steagul.

*

S-ajungem colonia de ocară

care- și  va cere scuze în maghiară.

Și, prin complicități cu demoni aprigi,

ați desființat uzine, câmpuri, fabrici.

*

Și, prin vânzări de țară infernale,

ați omorât cu voia animale.

La greul greu care mereu ne-ncearcă,

răspundeți cu un greu de moarte, parcă.

*

Și i-ați găsit și bolii un remediu

întoarceți România-n Evul Mediu.

Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,

v-aș desena cu acul, să vă sperii.

*

Dar voi nici sânge nu aveți în vine,

ci credite din călimări străine.

Le șitiți lui Hitler și lui Stalin taina

și-mpingeți Bucovina în Ucraina.

*

Așa cum ceilalți, limpezească-i valul

s-au compromis negustorind Ardealul.

De unde sunteți, mă, din ce găoace,

cum v-au putut părinții voștri face?

*

Ce condimente le-au picat în spermă

de e trădarea voastră-atât de fermă?

Ați pus nenorocita voastră labă

pe-această tristă țară Basarabă.

*

Și vreți cu-amenințare și cu biciul

s-o faceți curva voastră de serviciu.

Mimați respectul pentru cele sfinte,

dar vindeți și pământuri și morminte.

*

Ați inventat examene severe,

supunere poporului spre-a-i cere.

Și toată zbaterea a fost degeaba

că-n nas mai marii v-au închis taraba.

*

Minciuna voastră v-a adus pe scenă,

actori într-o politică obscenă.

Și-acum, că-i un prăpăd întreaga țară,

ia cereți-vă puțintel, afară.

*

Decât să vă trimită țara noastră,

mai bine mergeți voi în mama voastră.

Plecați de-aici, cu-o grabă funerară,

și nu albanizați această țară.

*

Băgați viteză, că vă trece anul

și s-a scurtat și s-a-nvechit ciolanul.

Și ce vă pot eu spune la plecare

decât lozinca lui Fănuș cel mare:

*

Nenorociților, se rupe șinurul,

„La muncă, la bătut țăru și cu curul! 