Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Mafia româno-securistă (alcătuită din securitatea aia veche) e mai periculoasă chiar decât mafiile consacrate internațional – Nemulțumirea primarilor social-democrați din Vâlcea exprimată săptămâna trecută la adresa liderului lor de partid l-a readus cu picioarele pe pământ pe Ion Cîlea – De și a început anul șicolar de aproape două săptămâni, useliștii încă nu au terminat de împărțit posturile de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ din Vâlcea – Eu cred că 7,5 milioane de români salută victoria poporului român la Oltchim, împotriva ciocoilor – Să mă ierte Dumnezeu dar m-am săturat să se tot dea vina pe cei care au guvernat – De și românii au votat, printr-un referendum, reducerea numărului de parlamentari, liderul PSD Victor Ponta se transformă într-un veritabil „Cănuță om-sucit 

– Mafia româno-securistă (alcătuită din securitatea aia veche), e mai periculoasă chiar decât mafiile consacrate internațional, adică cea italiană, rusească, jidănească, latino-americană, italo-americană, ruso-americană, iar fraierii din popor trag la galere. Avem o clasă politică specializată în dat din gură, vorba groasă și tupeu. Ratingul de piața media, nu de țară, este PIB-ul ei, iar studioul de televiziune, Guvernul. Ciuvică, Badea, Gâdea, Crețulescu, Turcescu, Pora, Drăgotescu, Andronic etc. sunt oamenii care șitiu , și nu Isărescu, Tănăsescu, Dochia, Croitoru, Anghel etc. Antena 3, Realitatea, B1, OTV bat și BNR-ul, și BCR-ul sau BRD-ul dar și Petromul, și Dacia, și Orange. Era de așteptat ca ultima treaptă în evoluție, unul dintre copiii teribili  ai acestei noi puteri, să copieze exemplul lui Berlusconi, de exemplu și să ducă circul la alt nivel. Sus, tot mai sus… Azi, Oltchim, mâine poate CFR sau Tarom, poate din 2016, prim-ministru ¦ Și, până la urmă, este firesc să se întâmple acest lucru. La cât circ înghițim, ce poate fi mai firesc decât ascensiunea Clovnului DD în vârful piramidei?

– Nemulțumirea primarilor social-democrați din Vâlcea exprimată săptămâna trecută la adresa liderului lor de partid l-a readus cu picioarele pe pământ pe Ion Cîlea, care a și luat atitudine și a început să organizeze o serie de întâlniri cu edilii. Șeful județului speră astfel să îi satisfacă pe edili, care s-au simțit neglijați și ale căror probleme financiare, susțin aceștia, nu își mai găsesc rezolvarea. Pe de altă parte, nici Ion Cîlea nu este prea mulțumit de atitudinea colegilor săi, cărora le reproșează că nu sunt uniți și solidari cu el atunci când are probleme. Tocmai de aceea, el a ținut să le transmită acestora în cadrul șiedințelor să pună umărul și să- și ajute colegii care candidează pentru posturile de deputați și senatori.

– De și a început anul șicolar de aproape două săptămâni, useliștii încă nu au terminat de împărțit posturile de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ din Vâlcea. Din câte se pare, există anumite probleme în zona Drăgășaniului, acolo unde pesediștii nu se înțeleg unii cu alții, în timp ce liberalii și-au ocupat toate posturile. La PSD însă, președintele Ion Cîlea spune una, iar liderii din orașul „dintre vii  nominalizează pe altcineva. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea nu mai șitie ce decizii să ia și ce propuneri să ia în calcul.

– Sindromul Stockholm… În România lui 2012 sunt încă mulți care suferă de sindromul ăsta, pentru că au fost ținuți o viață în lanț, iar acum îl caută singuri, de și, cică, lanțurile au căzut în decembrie ˜89. Au murit destui nevinovați atunci. Păcat de ei!

– Eu cred că 7,5 milioane de români salută victoria poporului român la Oltchim, împotriva ciocoilor. Oricare ar fi ei de ciocoi, pe ei “ pe mama lor! 7,5 milioane de români vor pune mână de la mână și vor da câte 6-7 euro domnilor Dan Diaconescu și Ogică să ne ia ei un bilet la loto, pardon, să plătească acțiunile la Oltchim. Și or să mai dea, apoi, câte 100 de euro de fiecare, ca să plătească și datoriile și să ne salveze. Oltchimul e în mâinile poporului. Huo Băsescu! Jos chiaburii lui Videanu! Jos Udrea, jos labele ¦ Vă mirați degeaba. S-au mai făcut privatizări în urma cărora bunul poporului a ajuns tot la popor. Midia Năvodari, de exemplu, a ajuns din proprietatea poporului român în proprietatea poporului cazac. Trăiască liberalii!

– Domnu ™ Dan Diaconescu la frizer: ¦țac-țac, țac-țac ¦ Frizerul: – Domnu ™ Diaconescu, chiar aveți bani să plătiți Oltchim-ul? Domnu ™ Dan: – Da! ¦(frizerul își face treaba cu foarfeca) țac-țac, țac-țac ¦ Trec câteva minute. Frizerul: – Domnu ™ Diaconescu, pe bune acu ™! Chiar aveți bani să cumpărați Oltchimul? – Da, dom ™le, chiar am! ¦țac-țac, țac-țac ¦ Trec alte câteva minute. Frizerul: – Domnu ™ Diaconescu, chiar ¦ Domnu ™ Dan i-o taie scurt: – Ce mai vrei, mă, de când te interesează pe tine, așa, Oltchimul? Frizerul: – Nu mă interesează, dar când vă zic de Oltchim vi se ridica părul și se tunde mai ușor!

– Să mă ierte Dumnezeu dar m-am săturat să se tot dea vina pe cei care au guvernat. Dacă vii la guvernare, bagă-i la pușcărie pe cei care au gre șit și nu varsă invective, după ce ai făcut o privatizare de doi bani, acuzându-l inclusiv pe fostul premier care a avut o guvernare blitz (M. R. Ungureanu). Dacă acest pui de komunist ajuns premier va continua aceea și politichie, în loc să guverneze modern, vom ajunge să-l condamnăm și pe Decebal că a vândut Dacia lui Traian sau eventual lui Sarkozy. Nu zic că nu a gre șit și PDL-ul, da ™ de când a venit Ponta și USL-ul la guvernare, țara asta a luat-o razna de tot. Se zice că omul din beție se trezește, din prostie niciodată. Ar cam fi cazul să le arătăm ușa și să-i dăm afară…

– De și românii au votat, printr-un referendum, reducerea numărului de parlamentari, liderul PSD Victor Ponta se transformă într-un veritabil „Cănuță om-sucit . În urmă cu puțin timp, „Plagiatorul-șef  al Guvernului a declarat că în viitorul Parlament vor fi cu 50 de parlamentari mai mult. Mai mult, nervos ca de obicei, el a cerut PDL să-și asume public că vor intra în Parlament mai mulți ale și și că personaje politice de pe locul doi și trei, „inclusiv oameni ai lui Dan Diaconescu, vor ajunge în Parlament, iar cei care câștigă colegiile vor sta acas㠝. Având în vedere actuala logică, este foarte posibil ca partide de buzunar, precum PP-DD, vor avea și ele mai multe șianse să obțină mai multe mandate de parlamentar, ceea ce, desigur, ar aduce prejudicii politice majore României. Mai grav este că mărirea numărului de parlamentari poate avea repercusiuni dintre cele mai grave pe plan local, deoarece, având în vedere și situația de la Oltchim, în cazul în care Dan Diaconescu vine cu cei 45 de milioane de euro pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni, este foarte posibil ca organizația de la Vâlcea a PP să obțină mai multe fotolii de parlamentar, ceea ce ar diminua, considerabil, șiansele PDL. În cazul în care, totu și, DD nu va plăti banii, imaginea omului de televiziune se va sparge în mii de bucățele, va fi făcută praf. Pe plan local, DD și al său partid DD nu va mai avea pic de credibilitate, iar conducerea județeană de partid, pentru a nu fi supu și oprobriului public, ar fi mai bine să- și lichideze activitatea politică. Avem speranțe minime că s-ar putea întâmpla acest lucru, însă, un sfat este, întotdeauna, binevenit.

– Pataliputra