Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

aorde neamule, mai Mare Cocalar, primule, prințule, să moară mă-ta, Franța și toți dușmanii tăi, dacă nu ești cel mai zmecher din tot căminul cultural de la Gorj – înghesuială mare la PDL pentru un colegiu de parlamentar, de și pedeliștii au șianse minime să scoată în Vâlcea sau în municipiu un deputat sau un senator – ce fel de conducere de țară e asta, care a decis că, din 19 milioane de români, nu merită respect decât 7,5 milioane? – la ultima sa conferință de presă, chestorul Ioan “ Lucian Muntean “ șieful Poliției Vâlcea, a venit cu temele nefăcute – corespondentul nostru de la Spitalul Floreasca ne-a transmis: „Cei mai mari măscărici ai medicinii românești – Beurreem și Grădinișteanu i-au pus un diagnostic tulburător pacientului făcut pe el de frică și pentru că starea pacientului Niculescu s-a agravat –

– Aorde neamule, mai Mare Cocalar, primule, prințule, să moară mă-ta, Franța și toți dușmanii tăi, dacă nu ești cel mai zmecher din tot căminul cultural de la Gorj! Ai tu nasul mare, da ™ creierul stă lejer ¦ vreo problemă mâncați-aș? Ne aduse și tu acasă, pe mână cu sfrijiții lui Degaules, de acolo unde ai fost și tu și ai spălat farfurii prin restaurante, de ți-ai odihnit oasele prin gările Parisului cu banii luați… C ™așa ai zis, nu?… Fără număr, de la tine măi Mare Cocalar, pentru toți băieții de băieți din Tg. Jiu, că doar te vezi mâine cu ei la săpat cartofi! Hei, digei, dedicații pe datorie, pentru Marele Cocalar, primiți? Mare Cocalar și inglish fără frică, auzit-ai că te caută ăștia pentru port ilegal de incultură, trafic de imaturitate și posesie de obiecte perverse? Auzi, că cei care pot da indicii despre tine, sunt rugați să sune la ¦ OTV (prietenii șitiu de ce!). Å¢i-au făcut și portretul robot: pantofi negri lucio și foarte ascuțiți, pantaloni negri dintr-un material plastic lucios, un pulover gros, pe gât (că doar vine iarna, nu?), un ceas galben (haur, tinichea?), câteva inele tip ghiul, la ambele mâini și evident, ten măsliniu. Mare Cocalar și inglish fără frică, măi, tu chiar ești Fernando din Raliul de la Monza, nu? Katar neamo san? Kokalarea, Mare Cocalar ¦ Da-te-ai tumba pe circuit. Bun băiat, Marele Cocalar ¦ Fetelor so pi el, băgăbelul că mai vine cu un doctor și un patron de hoteluri… Băgădeii!

– Înghesuială mare la PDL pentru un colegiu de parlamentar, de și pedeliștii au șianse minime să scoată în Vâlcea sau în municipiu un deputat sau un senator. Cu toate acestea, crezând încă în minuni politice democrat-liberalii cu ceva notorietate din partid vor un fotoliu călduț în Camera Deputaților sau în Senat. Printre cei care dau aprig din coate să candideze, de și, repetăm, viitorul se prevede destul de sumbru în alegerile din această toamnă, se numără, se aude, și niște doamne, trecute, datorită conjuncturilor politice nefavorabile, deocamdată, pe tușa politicii. Este vorba de Gabriela Ene, fosta șiefă a Inspectoratului Școlar Județean, și Iuliana Moise, pe care unii, din prea multă plictiseală, au asemuit-o, la un pahar cu suc, cu „Doamna de Fier . Romulus Bulacu, Petre Ungureanu și Grigore Crăciunescu fac și ei parte dintre cei care tânjesc, cu maximă ardoare, la un mandat de parlamentar. Singurul care poate avea șianse, destul de mici, dar există, este fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, care, se aude, se va înscrie în lupta pentru un fotoliu de parlamentar. Este, totu și, posibil ca, pe parcurs, să apară și alții care, visând cu ochii deschi și la clipa preamăririi, să poftească la un post de parlamentar, de și, repetăm, pare mai degrabă un război al surzilor, din care este posibil ca nimeni să nu iasă învingător.

– Ce fel de conducere de țară e asta, care a decis că, din 19 milioane de români, nu merită respect decât 7,5 milioane? Ce fel de conducere de țară e asta în care un președinte (interimar) și un prim-ministru își instigă propria populație la răzmeriță? N-am mai auzit așa ceva. E un caz unic în lume în care președintele interimar al unei țări spune votanților lui: „protestați, ie șiți în strad㠝 împotriva celor care au votat altfel decât voi. Auziți, măi, MRU șief civil de serviciu secret. Și dă-i, și critică-l, la Haznaua 3. De Năstase colonel, Ponta și Antonescu căpitani, grasul de Voicu general, puzderia de ofițeri din toate partidele s-a auzit? Mai este vreo țară, în 2012, cu prim-ministru ofițer, în afară de Siria?

– La ultima sa conferință de presă, chestorul Ioan “ Lucian Muntean “ șieful Poliției Vâlcea, a venit cu temele nefăcute. Motivația sa a fost aceea că s-a pregătit cu răspunsuri doar pentru temele prezentate și anunțate prin intermediul unui comunicat de presă, iar despre alte subiecte aduse în discuție de jurnaliștii vâlceni nu poate vorbi deoarece nu este în temă. Acest lucru nu denotă decât un singur lucru: chestorul Muntean habar nu are ce se întâmplă în instituția pe care vremelnic o conduce. Culmea este că a fost întrebat de un jurnalist vâlcean despre dosarele penale și anchetele pe care polițiștii le au pe masa de lucru în urma Referendumului, iar Muntean a fost numit la IPJ Vâlcea cu puțin timp înaintea alegerilor locale. În mod normal, orice conducător, interesat de activitățile și de bunul mers al instituției sale, ar răspunde la aceste întrebări cu ochii închi și. Dar nu, actualul inspector-șef al Poliției Vâlcea i-a anunțat pe reprezentanții mass-media că îi va informa prin intermediul unui comunicat de presă despre dosarele penale întocmite la Referendum. Evident, acest lucru nu s-a întâmplat până la închiderea ediției noastre. Poate se gândește într-un ceas bun să informeze și opinia publică, din banii căreia este plătit.

– Buletin medical “ Starea sănătății baronului de Argeș. Corespondentul nostru de la Spitalul Floreasca ne-a transmis: Cei mai mari măscărici ai medicinii românești – Beurreem și Grădinișteanu – i-au pus un diagnostic tulburător pacientului făcut pe el de frică și pentru că starea pacientului Niculescu s-a agravat, a fost necesară o intervenție chirurgicală dificilă în care s-a făcut transplant de inimă, de ficat, de rinichi, splină, pancreas, măduvă și creier. În urma acestor intervenții pacientul se simte bine, umblă prin salon, aleargă după asistente, bea bine, mănâncă bine, f… bine, că nu șitie potera când vine să-l ducă lângă Năstase, să facă bragă cu el. Se pare că mai suferă doar de  intoleranță. La pușcărie nu-i place… și pace! Face alergie chiar și la auzul acestui cuvânt. La întrebarea unui reporter indiscret, cu privire la operații ¦ că, cică, nu ar fi văzut nicio tăietură, Grădinișteanu și Beurreem -  cei mai mari măscărici ai medicinii românești au răspuns că nu există tăieturi ¦ pentru că transplanturile s-au făcut prin anus. Și au explicat că este vorba de o metodă chirurgicală revoluționară, metodă cu care l-au operat și pe Haisam, pe Năstase și, cu voie de la Centru, chiar pe Niculescu și multe alte sute de bandiți și de corupți, care aveau alergie la pușcărie ¦ au scăpat și acum n-au treabă ¦ fluieră ¦ Eu când zic că fluier, fluier “ este dictonul argeșeanului le șinat…

– În vrajba care ne-a cuprins,

Parcă-am uitat să mai trăim.

Ce forțe, rele, ne-au atins

De-am încetat să mai iubim?!

*

Oare ce-avem de împărțit

Noi, frați, surori, părinți, nepoți;

Nu toți am fost „îmbrobodiți 

De-ale și noștri falnici hoți?

*

Ei, pentru a- și apără puterea,

Ne-au învrăjbit treptat, treptat;

Au promis laptele și mierea

Iar cei mai slabi au acceptat.

*

Acum când fața lor, cea hâdă,

S-a dezvelit de sub machiaj

Va face curcile să râdă

Iar ei să intre în… picaj.

*

Cu ce tupeu vor mai porni,

Alaiul, pentru alte runde,

În iarna ce ne-o troieni

Și drumurile să se-nfunde?

*

Dar, în nemernicia lor,

Ei, de nimic, nu au păsare;

Vor duce urna la popor

Și vor fura ca-n codrul mare.

– Pataliputra