Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– premierul Victor Ponta participă la reuniunea Internaționalei Socialiste, la Cape Town – Petre Ungureanu, în disperarea ce l-a cuprins de a-i lua locul la șiefia partidului senatorului Dorel Jurcan, a început să bată câmpii – prin stațiunea Călimănești-Căciulata circulă un zvon de ¦ referendum – nu știm de ce, dar uitându-ne la Antonescu ne aducem aminte mereu de Lukașenco al Ukrainei – ne aflăm în documentarea unui caz singular în justiția română și, în curând, rezultatul investigației noastre va vedea lumina tiparului – eroul liberal Ghișe stă pe baricade și nu a dezertat ca trădătorul de Antonescu – Ion Iliescu are în sânge comunismul –

– Premierul Victor Ponta participă la reuniunea Internaționalei Socialiste, la Cape Town, el urmând să se afle de luni până joi în Africa de Sud, unde va participa la mai multe reuniuni și întâlniri politice cu ocazia acestui congres. Dragi uslamiști, a găsit Micul Xerox rezolvarea problemelor voastre: vă va exporta în Africa de Sud, împreună cu șieful vostru, Voiculescu! Avantaje: – puteți avea partid unic în junglă – puteți urla, scuipa, înjura, protesta… – nu trebuie să mai respectați statul de drept – nu trebuie să mai respectați legile, mai puțin cea care vă place: Legea Junglei! Cetățenii onești majoritari, 12 milioane, vă urează „Călătorie sprâncenat㠝.

– În mediul politic local circulă  informații contradictorii potrivit cărora Petre Ungureanu, fostul prefect al județului Vâlcea, în disperarea ce l-a cuprins de a-i lua locul la șiefia partidului senatorului Dorel Jurcan, a început să bată câmpii. Omul, alunecos din fire și turnător, a început să picure otravă în urechile liderilor de la centru, cărora le spune că parlamentarul trebuie schimbat degrabă, căci s-a vândut politic diavolului.

Ungureanu ar fi spus, de mai multe ori, că unul dintre motivele pentru care PDL a obținut un număr atât de mic de primari este acela că a făcut un pact ascuns cu PNL și PSD. Și aste nu e tot. Scenariul, de-a dreptul halucinant, merge și mai departe de atât. Personajul în cauză le-a spus șiefilor de la București că, de fapt, tot Dorel Jurcan este artizanul „fugii  primarilor democrat-liberali, înainte de alegeri, la PNL. Am trăit să o auzim și pe asta! Că omul încă mai crede în Moș Crăciun nu aveam prea mari dubii, dar să încerce să convingă un întreg partid de existența acestuia ni se pare prea de tot.

Cât despre faptul că Jurcan este principalul vinovat al eșecului înregistrat în alegeri de  PDL nu avem toate datele pentru a face estimări, oricum aici e vorba de contribuția mai multor factori politici și sociali, însă, zicem noi, în realitate, judecând la rece situația, lucrurile nu stau chiar așa. Și, apoi, să nu discutăm despre „performanțele  înregistrate de Petre Ungureanu pe vremea cât a fost prefect al județului, că ne apucă, subit, durerea de cap.

– De și pare o ciudățenie, și ciudățenia asta poate fi interpretată ca o exagerare, prin stațiunea Călimănești-Căciulata circulă un zvon de ¦ referendum. Nu a trecut mult de când călimanii l-au schimbat prin vot, pe primarul Ilie Amuzan (PSD), preferându-l pe doctorul veterinar Florinel Constantinescu (PDL). Inginerul Amuzan a pierdut scaunul de edil șief, cu numai 41 de voturi, el nefiind preferat de electorii din cartierele (să le zicem așa, elegant, dar sunt niște sate încorporate în orașul Călimănești) Păușa și Seaca. Așa cum spuneam, nu a trecut mult timp de la schimbarea primarilor și cel puțin 25% din electorii stațiunii balneo-climaterice vor să-l detroneze pe doctorul primar, dorind să se facă un referendum, conform legii. Noului edil i se impută prea multa birocrație din activitatea sa, inactivitate investițională, pierderea proiectului „Mirajul Oltului  și lipsa contactului diurn cu electorii săi. Șugubeți cum sunt, călimanii i-au și găsit o poreclă primarului Constantinescu, botezându-l „Constantinescu-Ședinț㠝, aluzie la faptul că zilnic, între orele 8-11, întregul aparat administrativ și funcțional al instituției pe care o conduce este ținut în șiedințe, de parcă menirea lor este să-l asculte și să vadă cât de narcisist este primarul. Am fost martorii vizitei făcute de un număr de 5 locuitori ai Călimăneștiului în noua instituție pe care o conduce inginerul Ilie Amuzan și l-am auzit pe acesta cum le-a refuzat oferta recandidării. Dar nu din ipocrizie, ci dintr-o rațiune de „om al exactului  care șitie că numai prin comparație ți se poate stabili valoarea și timpul va dovedi concetățenilor săi că au votat gre șit. Și dacă de la început noul edil a reu șit să- și nemulțumească concetățenii, sfârșitul nu este departe, mai ales că partidul din care face parte doctorul primar (PDL) nu funcționează în termeni tocmai buni cu Uniunea aflată la guvernare. Iar de suferit (la capitolul investiții) suferă localitatea.

– Nu știm de ce, dar uitându-ne la Antonescu ne aducem aminte mereu de Lukașenco al Ukrainei. Faptul că indivizii ce au ocupat Piața Universității nu au fost amendați și le-a fost luată apărarea, ne-a spus multe despre cum vor fi respectate legile sub domnia lui Antonescu, dacă va mai ajunge vreodată la Cotroceni. În viitor, ne dorim un președinte diplomat, nu un mitocan ca Antonescu. A văzut că e bine la Cotroceni și acum se poartă ca un copil căruia i s-a luat jucaria preferată dar nu înțelege că doar i-a fost împrumutată pe un timp scurt. Pe el nu-l interesează soarta țării ci să ajungă președinte, ca să aibă viitorul asigurat și o vilă de protocol, până la moarte. Ce lichea!

– Ne aflăm în documentarea unui caz singular în justiția română și, în curând, rezultatul investigației noastre va vedea lumina tiparului. Pentru a vă stimula curiozitatea, cazul la care ne referim îi vizează pe trei polițiști vâlceni, trimi și în judecată pentru acte de corupție, caz instrumentat de DNA și, în timpul judecării procesului, dosarul trimis (cu actele originale) pentru expertiză, la București, a dispărut pe traseul coordonat de poșta militară, după ce a fost ridicat, sub semnătură, de la Judecătoria Vâlcea. Ca urmare, în paralel cu anchetarea „pierderii , a fost refăcută ancheta în instanță, judecătorii vâlceni achitându-i pe polițiști, numai că, de acum, în faza de recurs la Secția Penală a Curții de Apel “ Pitești, se pare că se va modifica schimbarea. Nori negri plutesc și la Poliția Vâlcea și la DNA “ Serviciul Teritorial Pitești. Urmăriți-ne și veți afla!

– Eroul liberal Ghișe stă pe baricade și nu a dezertat ca trădătorul de Antonescu care și-a părăsit partidul în cele mai grele momente și a fugit pe plajele însorite ale Italiei. Eroul Ghișe suportă toate amenințările, în timp ce Crin se bronzează la soare. Ha, ha, ha… Dar, din păcate, PNL nu mai există! Ultimul partid istoric s-a transformat într-o gașcă de Isaccea. Căcărăul a îndepărtat toți oamenii valoro și din PNL și a atras (ca muștele la… căcărău), toți yes man-ii, slugile și oameni fără substanță, dar doritori de putere și prim-plan. A murit PNL. Amin!

– Ion Iliescu are în sânge comunismul iar asta îl împiedică să înțeleagă cum funcționează legile în democrație. Singura lege pe care Ion Iliescu o cunoaște foarte bine și este mai presus de alte legi este legea conform căreia cine nu este cu noi este împotriva noastră și în consecință trebuie eliminat prin orice mijloace. USL dovedește cu prisosință că se supune înainte de toate aceleia și legi. Ion Iliescu a sprijinit fățis lovitură de stat și nu va accepta niciodată realitatea. Desfășurarea de forțe împotriva statului de drept e absolut incredibilă (manipulare și linșaj mediatic timp de 7 ani, acte ilegale ale Guvernului și Parlamentului, fraude electorale masive). Rezultatul? Băsescu s-a întors la Cotroceni. Așa că pentru autorii complotului este acum infinit mai rău decât trezirea cu Geoană pe locul doi, în 2009.

– Vin alegerile parlamentare! Luați o bere, un mic, o găleată, un tricou, un pix, etc. și votați neapărat escroci, repetenți, hoți, plagiatori, pușcăriabili și nu în ultimul rând pe „schizofrenicii politici . Numai așa o să avem „ale și  și n-o să mai avem nici apă de băut.  O s-avem, zilnic, „spectacole  televizate, dar nu și unități de producție și locuri de muncă. Banii trebuie cheltuiți pentru subvenționarea partidelor, pentru întreținerea și necesitățile celor „ale și , pe experimente propuse de ei și nu pe înființarea unei fabrici, a unui atelier mic care să mai și producă bunuri și să creeze locuri de muncă. Agriculturii nu-i trebuie bani, mai ales dacă o să moară complet. Iar dacă tot mai e ceva mărunțiș de la rectificarea bugetară, hai să mai punem de un referendum și de ce nu și-o alegere anticipată…

– Dacă senatorul Ioan Ghișe a fost amenințat cu moartea și dacă și senatorul Vadim Tudor a fost violat de două femei, ei bine, aflați că și mie mi s-a întâmplat să fiu amenințat că dacă nu votez la referendum mă vor viola, în grup, Ecaterina Andronescu, Liliana Minca, Norica Nicolai, Svetlana Preoteasa, Dida Drăgan sau Mariana Câmpeanu “ doamna cu pensiile, băbăciuni cărora nici vântul nu le mai saltă fusta-n cap. Așa că am votat. Cum? Nu spui. Votul e secret. Că dacă era să pățesc ca ăla din Tulcea, mă lăsam… Violat sau de „sport , nu se șitie? Era, care pe care. Altceva era dacă amenințarea îmi punea în pat pe Olguța Vasilescu, Andreea Vass, Corina Crețu, Magda Bistriceanu sau Alina Gorgiu, rând pe rând sau toate odată. Totu și, „fetele  astea nu sunt pentru mine. Sunt pentru premianți. Pentru misoginii din partidul lor care le promovează după cât de scurtă le este fusta. Ați auzit de incest politic? Da, ăsta se face în politicul mare. Cine pe cine și care cu care, asta este o întrebare mare!

– Pataliputra