Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 8 noiembrie 2018

• Suspiciune de pestă porcină în județul Vâlcea! • Râmnicu Vâlcea se află în Top 10 din orașele din România care oferă cea mai bună educație. • Jurnalista Denise Rifai a relatat un episod în care Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, joacă rolul principal.

• Suspiciune de pestă porcină în județul Vâlcea! S-a întâmplat săptămâna trecută, chiar în curtea primarului din localitatea Dănicei, Dumitru Pirneci. Deși anunțurile despre extinderea peste porcine africane țin capul de afișaj al tuturor mediilor de informare, era cât pe aici ca primul caz din Vâlcea să fie înregistrat chiar în gospodăria primarului Dumitru Pirneci din Dănicei. Deși acesta ar fi trebuit să cunoască toate măsurile de precauție, ba mai mult, le și pune în practică în localitatea pe care o conduce, Dumitru Pirneci a cumpărat porci de la niște samsari, animalele fiind suspecte de virusul gripei porcine.
Imediat, la fața locului s-au prezentat echipele de intervenție de la DSV Vâlcea și au luat probe pentru analize. Din fericire, suspiciunea nu a fost confirmată, fapt care-i liniștește pe locuitorii din Dănicei, dar și pe primarul care era să dea de belea. Medicii veterinari prezenți la fața locului au recoltat probe, iar analizele au fost făcute la Slatina. Rezultatele analizelor au fost negative în ceea ce privește existența virusului pestei porcine africane.

Important de știut pentru toți locuitorii din Vâlcea este faptul că nu trebuie să se cumpere animale în această perioadă, mai ales cele care vin din județe, unde deja a fost confirmată pesta porcină.

• Râmnicu Vâlcea se află în Top 10 din orașele din România care oferă cea mai bună educație. Aproape 245.000 de oameni au răspuns la un studiu cu privire la facilitățile educaționale pe care le oferă orașul în care locuiesc. Studiul a fost efectuat de Storia.ro și D&D Research, pe platforma OLX.

În ceea ce privește percepția cu privire la facilitățile educaționale, cel mai mare punctaj l-a obținut Oradea (64,14). Pe următoarele locuri s-au situat orașele Brașov (63,15), Pitești (61,27), Târgu Mureș (60,42), Cluj-Napoca (59,78), Slobozia (59,25), Miercurea Ciuc (59,21), Sibiu 58,72), Timișoara (58,57) și Râmnicu Vâlcea (58,43). În acest top, Bucureștiul este pe locul 14, cu un scor de 57,75.

Un top pe regiuni arată că românii din Transilvania și Crișana sunt cei mai mulțumiți de facilitățile educaționale, iar moldovenii și dobrogenii se află la polul opus.

În București, foarte mulțumiți de facilitățile educaționale sunt locuitorii din Lahovari, Piața Operei și zona Televiziunii Române. Pe ultimele locuri se află zonele Uverturii, Străulești și Centura de Est.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al facilităților educaționale de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final, potrivit autorilor.

• Jurnalista Denise Rifai a relatat un episod în care Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, joacă rolul principal. Conform lui Rifai, cele două s-ar fi întâlnit, într-un magazin de pantofi de lux, acolo unde Irina Tănase a lăsat aproximativ 2.000 de euro pentru două perechi de pantofi.

Cele două au avut și un schimb de replici, totul în contextul apariției dezvăluirilor din celebrul scandal Teleormanleaks.

”#Valiza. #TeleormanLeaks. Episodul Irinuca lui Dragnea. 10 minute și 2 mii euro.

Azi. La amiază. Am oprit să probez o pereche de pantofi la un magazin care este considerat unul dintre cele mai sofisticate din capitală, unul din acele foarte puține magazine unde personalul este calificat și amabil, produsele sunt de cea mai bună calitate. Și, of course, prețurile sunt unele pe măsură.

Probând perechea de pantofi și tot analizând eu între cum îmbracă piciorul și preț, în magazin ȘOC!!!!!!!, apare Irinuca. Irinuca. Da da. Cu un ton așezat, de doamnă cu greutate în societatea românească, începe să analizeze cu maaare atenție tocurile câtorva perechi de pantofi din magazin: zicea că se teme ca tocul să nu fie totuși prea jos și spunea că își dorește să evite un aspect prea “băbesc”; dar că avea câteva perechi dintr-un model similar cu un toc mai înalt; mă rog, treburi…

Și începe să probeze rapid câteva perechi de pantofi Casadei. Câteva minute și se decide la unii negri și unii verzi. Urmează însă un dialog, eram totuși una lângă alta și recunosc, n-am putut să mă abțin. I-am spus că tocurile îi vin bine. Și sunt realmente ultimul răcnet în materie. În plus, sunt și în linie cu rolul și poziția ei “foarte importantă” de acum. Și mă întreabă: “Adică ce o să scrie de mine?” Și i-am răspuns ”eu o să zic – cel puțin în materie de pantofi, ai bun gust”.

Irinuca era însoțită de o prietenă care încerca să o ajute cu ceva sfaturi; așa că a început să-i compare pantofii. Irinuca, cu același ton ferm, i-a explicat că nu are de ce să-i compare. Că sunt culori și modele diferite. Au mai trecut două minute și a cerut fetelor să îi ducă pantofii la casă. 2 perechi, 10 minute și 2 mii de euro.

Jurnalistul din mine intervine din nou. Și-i spun că, foarte bine, tot este cazul Valiza pe post, iar ambele perechi sunt un “MustHave” al momentului. Mi-a zâmbit nonșalant și mi-a spus să stau liniștită, că ea GARANTAT nu e în dosarul Valiza.

Garantat, Irinuco, Garantat!!!!!

Și acum, vă întreb pe dvs: Irinuca nu o fi în dosar, dar banii oare din ce valiză or fi?

PS: Și încă ceva: Irinuca se pricepe mai bine la pantofi decât la poșete; poșeta era și ea scumpă – un Louis Vouitton – dar un model basic pentru orice tânără care încă nu știe să cumpere poșete mai sofisticate dar care vrea să arate că are CU CE.

Irinuca, noi știm că AI CU CE. Și mai știm și că totul e din banii noștri.

Iar nonșalanța cu care ai aruncat 2 mii de euro pe două perechi de pantofi, în plin scandal public cu Valiza, ne spune multe în plus despre tine. Și despre Situație și Valize în general.

Și nu de bine, ci de speriat …”, a scris vedeta Realitatea TV.