Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Sâmbătă, pe mai toate canalele de informații, s-a aflat că șieful Consiliului Județean și prefectul Mircea Nadolu se vor întâlni cu conducerea Oltchim și parlamentarii vâlceni – Germania este cel mai mare contributor la bugetul UE și nu primește mai nimic de la aceasta – Nu întâmplător Biserica Ortodoxă pierde încrederea și simpatia românilor – Marele consilier pesedisto-liberal Doru Tărășenie, fost patron de presă, în prezent falimentar de mai de toate, a început să se bage în seamă, dându-se puternicul lumii și, implicit al județului –   Sâmbătă, la prânz, un consilier județean PNL purta o discuție cu un om de afaceri tot liberal, în apropierea gării din Râmnicu Vâlcea – Periodic, cei de la ITM, se laudă cu depistarea unor firme care au salariați plătiți la negru

– Sâmbătă, pe mai toate canalele de informații, s-a aflat că șieful Consiliului Județean și prefectul Mircea Nadolu se vor întâlni cu conducerea Oltchim și parlamentarii vâlceni, pentru a pune la cale o strategie de vizitare a premierului Ponta și a ministrului Vosganian, dorindu-se a se bate în cuie strategia salvării combinatului chimic de la faliment. Pentru că, să fie clar pentru toată lumea, Oltchim-ul poate fi salvat, cu mijloace autohtone, dar, se pare, el a fost DEJA „logodit  cu firma germană PCC SE (trăiască Merkel de la UE!). Nu degeaba președintele Traian Băsescu, cu referire la Adrian Năstase, a afirmat că el „nu este trădător . De țară, bine ™nțeles! Atunci, întrebăm și noi, cine ne sunt trădătorii? Ei bine, ziariștii locali, aflând de „marea îngrămădeal㠝 de la Consiliul Județean, s-au prezentat in corpore și disciplinat acolo, chiar dacă nimeni nu le-a lansat invitația participării. Ajun și la sediul unde se ținea șiedința, mare le-a fost surpriza să constate că președintele Consiliului Județean “ Ion Cîlea a interzis prezența presei în sală. Oare de ce? Din cauza a ceea ce-i este frică și nu va scăpa niciodată? Sau de ce? Știe că Oltchim va fi dat, de ai săi conducători politici, pe mâna lui Zaremba “ PCC? Mister, mister, mister ¦ Comportamentul domnului Cîlea a devenit ciudat, de ceva timp, obstrucționând ziariștii și ziarele locale, îndrăgind, în schimb fițuicile locale cu fustă scurtă care-i ridică osanale și îl martirizează ca pe Nicolae Ceaușescu. Se șitie că ziarul nostru, cam de 3 ani de zile, nu i-a fost niciodată potrivnic, dar nici nu l-am glorificat cum îi place dumnealui să i se întâmple cotidian.

– Germania este cel mai mare contributor la bugetul UE și nu primește mai nimic de la aceasta. Câștigul Germaniei este pe termen lung și de acest câștig beneficiază absolut toate statele UE. Tot ce trebuie să facă România, adică ce îi cere UE, este să se modernizeze, să renunțe la corupție și la politicienii corupți, să angajeze în posturile de conducere a economiei apolitici plini de competență. Este simplu, dar greu de lămurit o populație ineptă (prin educație) și o clasă politică coruptă și rapace care se îmbogățește într-un an cât alții (țările europene neatinse de comunism) în o sută. Neavând o societate civilă puternică și vocală, care să îi lămurească, politicienii îi păcălesc pe electori cu pungi sau, mai eficient, prin media familiei Voiculescu. Probabil că se va vota pentru popor abia când acesta va fi din nou restricționat să muncească și să viziteze Uniunea Europeană rea, care vrea să sugă sângele poporului.

– Nu întâmplător Biserica Ortodoxă pierde încrederea și simpatia românilor. Scandalurile dese din multe județe, averile imense strânse de unii prelați, viața de huzur pe care o duc mii de preoți (în discrepanță cu milioane de enoria și care trăiesc de pe o zi pe alta) au trezit  lumea. Duminică dimineața, aproape 40% din cei care au citit ediția on-line a ziarului nostru și care au răspuns unui sondaj de opinie considerau că atitudinea deputatului PSD Mădălin Voicu care a declarat recent că reprezentanții BOR sunt niște derbedei este o atitudine plină de realism. Nu-i de mirare!

– Furtună într-un pahar cu apă. Marele consilier pesedisto-liberal Doru Tărășenie, fost patron de presă, în prezent falimentar de mai de toate, a început să se bage în seamă, dându-se puternicul lumii și, implicit al județului. Ca să- și arate atașamentul față de Consiliul Județean “ aripa liberală “ se pune rău cu presa, amenințând conducătorii economici din subordinea CJ că-i lasă fără pâine, dacă vor face contracte de publicitate cu presa. Nu credeam că insuccesul său ca întreprinzător privat se va transforma în ură față de patronii de presă. Fost-a el patron de presă? Fost-a! A dat în pământ cu săptămânalul său? A făcut-o și pe asta! A fost el patron de fabrică de cartoane? Fost-a! Unde-i fabrica și ce este el acum? C-așa-i! Ce este? Profesional “ nimic, dar în urma plimbării lui prin politicul județean a ajuns consilier județean și cu realizarea asta se dă mare. Mai mare ca Turnul Eiffel. Așa se dă el, dar nu are șianse. A început-o cu stângul și, în curând, va fi vai de mama lui. Jean Paul Sartre a spus, cândva, că sufletul omului i se vede pe față. Privește-te-n oglindă, Tărășenie și ai să vezi în ce mare ¦ tărășenie (încurcătură) ai ajuns în viață. Fi-ți atent la el, vâlceni. Omul acesta nu numai că nu vă poate ajuta, dar vă mai și încurcă.

–   Sâmbătă, la prânz, un consilier județean PNL purta o discuție cu un om de afaceri tot liberal, în apropierea gării din Râmnicu Vâlcea. Consilierul vorbea cu voce tare așa că am prins următoarea frază : „Nu are șianse nimeni să îl bată pe Cîlea la conferința lor. Nu ai văzut cum ne-a făcut „ocnașul” (este din orașul Oc. Mari “ n.r.) la vot și s-a pus președinte și la ADI. Ne-a lucrat pe la spate și a luat voturi de la primarii noștri care sunt niște fraieri”. Evident, consilierul se referea la recenta bătălie pierdută de liberali pentru șiefia ADI APA Vâlcea, în urma căreia deputatul Buican încă își mai caută „trădătorii „.

– Periodic, cei de la ITM se laudă cu depistarea unor firme care au salariați plătiți la negru. Așa o fi, dar să îi „fabrici” necondiționat, nu-i corect. Vă prezentăm un caz care trebuie justificat de lăudăro și itemiști. Societatea GANOCRID SRL are un mic restaurant bar în cartierul Traian. Firma a fost amendată cu 100 de milioane de lei de o inspectoare ITM. „Găsisem o domnișoară care se afla în șiomaj și pe care am dorit să o angajăm la noi. Am făcut și adresă la AJOFM, dorind să beneficiem de prevederile legislative care încurajează angajarea șiomerilor. Domnișoara se afla de o jumătate de oră la noi în restaurant, îi explicam ce anume va trebui să facă la serviciu și ce acte îi trebuie pentru angajare. Tocmai atunci au venit cei de la ITM și au zis că o am angajată la negru. Ea nu servea, nu avea echipament de lucru, nu făcea nimic. Le-am spus adevărul, a dat și domnișoara declarație. Degeaba! Culmea este că inspectoarea intransigentă, după ce ne-a ars amenda asta nesimțită de o sută de milioane, mi-a recomandat să o contest în instanță unde voi câștiga cu martori și cu declarația presupusei angajate la negru” “ a declarat patronul sereleului persecutat. Noi nu băgăm mâna în foc că ar fi chiar așa, dar, având în vedere declarația dată, solicităm un răspuns corect de la conducerea ITM.

– În Vâlcea s-au întors, recent, mai mulți concetățeni de-ai noștri specializați în furtul din magazine și din buzunare. I-au pus autoritățile franceze pe autocar, le-au dat și câte 300 de euro de căciulă – bani de buzunar – și ni i-au trimis ramburs acasă. Franța preferă să procedeze în acest mod, pentru că este mai ieftin decât dacă ar condamna hoții noștri și i-ar ține în penitenciare pe cheltuiala contribuabililor francezi. La noi, în schimb, statul cheltuiește lunar, pentru un pușcăriaș, mai mult decât cheltuiește pentru un copil aflat în plasament sau pentru o persoană cu handicap. Deci, atenție la buzunare. „ Francezii ” noștri s-au specializat și mai șitiu că nici nu sunt săltați de polițiști, că sunt pușcăriile pline ¦

– Uite și o nouă șitire despre jocurile lui Crin Antonescu. Da, e pe bune. O șitire care anul trecut abia a fost băgată în seamă este chiar reală. Vă amintiți că ăsta al lui Antonescu spunea ceva de Merkel, în sensul că și-ar dori să bage PNL-ul lui la populari. Da, așa este, PNL a depus oficial o cerere la grupul popular pentru ca partidul să intre în acest grup. Adică să iasă din ALDE și să treacă la PPE. Cererea este semnată chiar de Crin Antonescu președinte, așadar, PNL-ul ăsta amator de socialisme prin țară vrea și el să fie frate cu ăia pe care i-a boscorodit tot anul trecut. Sau vrea să se revendice de fapt ca un partid de dreapta. Interesant ce vor spune popularii europeni, mai ales că atunci când ei aveau la București congresul, Antonescu zbiera pe stadion în fața a 80 de mii de suricate numai cuvinte de duh despre guvernele conduse de populari. Ăsta o fi normal la cap?

– Pataliputra