Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 7 decembrie 2017

• Cârcotaşii care-l critică pe edilul Râmnicului, Mircia Gutău, au murit de ciudă când au văzut câţi oameni au fost prezenţi la deschiderea iluminatului festiv pe 1 decembrie • Moment jenant la festivitatea de 1 decembrie de la Monumentul Independenţei • Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Vâlcea trebuia să se mute în casă nouă încă de la începutul lunii decembrie • Detalii extrem de interesante ies la iveală! • După două întâlniri cu Mihai Tudose, dintre care una a fost mediată de Liviu Dragnea, Gabriela Firea a spus că s-a împăcat cu premierul

• Cârcotaşii care-l critică pe edilul Râmnicului, Mircia Gutău, au murit de ciudă când au văzut câţi oameni au fost prezenţi la deschiderea iluminatului festiv pe 1 decembrie. Mii de persoane din municipiu dar şi din împrejurimi au asaltat Centrul Civic pentru a vedea luminiţele şi bradul pregătit de autorităţi. Oamenii s-au aşezat la cozi la fiecare din căsuţele amenajate, mai ales la bunătăţuri şi vin fiert. Singura greşeală pe care au comis-o autorităţile a fost momentul aprinderii bradului, anunţat iniţial la 18.00, acesta având loc la 17.30. Cu câteva zile înainte a fost deschisă publicului şi parcarea subterană, primarul Gutău preferând să nu facă o inaugurare oficială în acest sens.

• Moment jenant la festivitatea de 1 decembrie de la Monumentul Independenţei. Râmnicenii care au venit la acţiunea de pe strada Carol au ascultat de jos ceremonialul religios, au ascultat discursurile autorităţilor şi au urmărit parada militară de la final, dar puţini au reuşit să vadă că statuia fusese vandalizată. Probabil oameni cu acelaşi caracter ca cei care au “mâzgălit” catedrala din Ostroveni au preferat să facă acelaşi lucru cu Statuia Independenţei, pe care au afişat mesaje greu de înţeles în mai multe locuri. Chiar dacă unii din reprezentanţii autorităţilor au văzut asta, a fost prea târziu pentru a mai face ceva. Ce-i drept este că şi acolo se impune o cameră de supraveghere pentru a-i prinde pe vâlcenii certaţi cu bunul simţ.

• Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Vâlcea trebuia să se mute în casă nouă încă de la începutul lunii decembrie, însă mutarea nu a mai avut loc. Motivul este unul cât se poate de haios. Pentru ca instituția condusă de Alin Pavelescu sa se mute la Comisariatul Judetean era nevoie de doua treimi din voturi, însă liberalii s au opus și propunerea a picat. Cei 20 de angajați stau acum în vechea locație, oarecum ilegal, pentru că Centru a primit ordin de la proprietara spațiului, primăria Râmnicului, sa părăsească spațiu de la Liceul Oltchim în urma unui litigiu mai vechi. Oamenii sunt disperați acum: cum vor lucra de aceste sărbători, având în vedere ca trebuie sa se ocupe și cu organizarea unor evenimente inedite.

• Detalii extrem de interesante ies la iveală! Sâmbătă, un protestatar #Rezist, Sandu Matei, zis „Sandy”, a lovit un bătrân de 71 de ani, Nicolae Tiurbe,, după ce acesta din urmă l-a înjurat și a aruncat cu un ghiozdan înspre el, spărgându-i telefonul.
În vârstă de 43 de ani, Sandy Matei are o vechime în câmpul muncii de doar 5 ani și jumătate. Născut la București, el s-a pensionat în anul 2006, pe când avea doar 32 de ani, pe caz de boală.
Bolile de care acesta suferea în momentul în care a ieșit la pensie erau: astm sever, insuficiență respiratorie cronică, tahicardie, tulburare polimorfă de personalitate, predominant iritabil impulsivă, cu decompensare depresivo-reactivă.
Înainte de a se pensiona, acesta a lucrat la TMUCB – Trustul de Montaj Utilaj Chimic București.

• Firea zice că s-a împăcat cu Tudose. După două intalniri cu Mihai Tudose, dintre care una a fost mediată de Liviu Dragnea, Gabriela Firea a spus că s-a împăcat cu premierul. Cei doi au căzut de acord în privinţa cartierului justiţiei, o afacere care este cifrată la peste un miliard de euro.
”Relaţia a fost una încordată, de azi este una calmă. Avem o misiune din partea românilor, a fost un incident neplăcut peste care eu una am trecut”, a declarat Firea, la Parlament.
Întrebată dacă îşi menţine declaraţia că Tudose vrea sa preia partidul, Firea a răspuns: ”Aşa părea la acel moment, că vrea sa preia partidul, acum am discutat despre buget. Sperăm să nu mai apară astfel de tensiuni, dau oxigen adversarilor noştri. Ne-am spus în particular ce doream să ne reproşăm, trecem peste acest incident”.
Se pare că miza scandalului dintre primarul Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose este cartierul justiţiei din Bucureşti. Se vorbeşte despre mai multe proiecte blocate, iar Gabriela Firea l-a acuzat public pe Mihai Tudose că blochează proiectul de un miliard de euro.
Cartierul justiţiei este un proiect care ar urma sa fie construit pe 10 hectare în centrul Capitalei, teren pe care Primăria Capitalei l-a cerut Guvernului în vară. ”Alt lucru. Cartierul Esplanada, Cartierul Justiţiei, sala filarmonica, alte prorgrame. Am primit un draft de memorandum prin care primăria a fost scoasă din proiect, deşi deţine 50% din teren. Cum se vor mai realiza dacă primăria a fost scoasă intenţionat?”, declara recent Firea.