Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Studiind situația contractelor încheiate prin achiziție directă în anul 2012 la Primăria Râmnicului, am constatat că unul din beneficiarii sumelor plătite pentru serviciile prestate a fost și consilierul personal al primarului Frâncu, de acum, renumitul Tudor Șindilaru – La Adunarea Generală a patronatului Presei din România “ ROMEDIA, unul din participanți a avansat ideea înființării unui partid al ziariștilor români – Săptămâna trecută, o nouă deziluzie l-a cuprins pe primarul nostru arestat, atunci când completul de judecată (de 3 judecători) al Tribunalului București i-a respins cea de a cincea cerere de eliberare condiționată – Președintele Traian Băsescu l-a rugat pe Crin Antonescu să meargă în locul său la Zagreb – Fata preotului Constantin Cârstea, paroh la Biserica Toți Sfinții , s-a măritat cu un teolog – Un senator român și-a schimbat religia, după ce a fost ales în Parlament – Doamnei Monica Macovei i se reproșează că se vrea a fi o Angela Merkel a României – Vlad Gutău, fiul fostului primar al Râmnicului, are 26 de ani și a demonstrat că tinerețea poate fi un atu important în afaceri

– Studiind situația contractelor încheiate prin achiziție directă, în anul 2012, la Primăria Râmnicului, am constatat că unul din beneficiarii sumelor plătite pentru serviciile prestate a fost și consilierul personal al primarului Frâncu, de acum, renumitul Tudor Șindilaru. El a primit, prin încredințare directă la PFA-ul lui, suma de 400 milioane lei, pentru ¦ „Asistență tehnică privind sistematizarea circulației rutiere pe raza municipiului Rm. Vâlcea . Omul a primit atât de mult bănet, că ne-a încurcat circulația la capul podului Vinerii Mari, la bariera din cartierul Crăsnaru și pe străzile principale ale Râmnicului, încât îți vine să-l pupi de cât de drag ne este nouă și alor lui, ca Drăgănescu altora. Luat la scărmănat, Șiță ar trebui să dea banii înapoi, că pentru mâzgăliturile pe asfalt din municipiu, nici 10 milioane lei vechi nu merită. Ce ar fi, domnilor consilieri liberali, să-l puneți pe colegul vostru Șindilaru să vă explice pentru ce a luat banii. Nu aveți curaj, că credeți că la fel se va proceda și cu voi? Și voi ați luat banii degeaba? Ne vedem și ne mai auzim, după ce dăm jos anveloparea de pe blocurile încredințate unor firme aflate sub acoperirea ¦ voastră. Vedeți, acum, de ce este bună presa? Ea scoate la mal noroiul de prin bătătura celor privilegiați. Ne vom mai auzi, ne vom mai vedea și ¦ vom citi!

– La Adunarea Generală a patronatului Presei din România “ ROMEDIA, unul din participanți a avansat ideea înființării unui partid al ziariștilor români, care, crede el, cu siguranță, va avea priză la electorat. Ideea a rămas în stadiu de proiect, urmând ca la următoarea șiedință a Colegiului de conducere să aibă loc o dezbatere cu fezandarea acestei idei. Numai că, până la urmă, se naște întrebarea: cine sponsorizează înființarea și funcționarea partidului și sub aripa cui (de siguranță!) va fi organizația asta politică? Evident, mulți au fost aceia care au zâmbit a neputință, dintre cei prezenți, dar și mulți au fost entuziasmați de idee. Ce doctrină credeți că poate îmbrățișa un astfel de partid?

– Crin Antonescu este vizitat la noul spital psihiatric, inaugurat cu două luni înainte chiar de el împreună cu Eugen Nicolăescu. Un reporter îl întreabă pe Crin, proaspăt trezit, ce se juca sugubăț cu o sfoară: – Domnule președinte Crin Laurențiu Antonescu, de ce trageți sfoara aceea tot timpul după dumneavoastră? Buimăcit de o astfel de întrebare, Crin îi răspunde nedumerit: – Credeți că sunt nebun să o împing?

– Săptămâna trecută, o nouă deziluzie l-a cuprins pe primarul nostru arestat, atunci când completul de judecată (de 3 judecători) al Tribunalului București i-a respins cea de a cincea cerere de eliberare condiționată. Cel care i-a susținut solicitarea a fost cel de-al șaselea avocat angajat “ fostul chestor Aurel Sandu, care nici el nu a avut succes, la fel ca și predecesorii săi. Dar, ceea ce este demn de menționat este că la fiecare termen de judecată, toți avocații sunt prezenți, semn că aceștia sunt mulțumiți de colaborarea cu aparținătorii inculpatului, dar nu și arestatul pe care-l apără, care se uită lung după libertate, din spatele gratiilor închisorii de la Rahova. Surse din anturajul avocaților ne-au transmis că aceștia nu cred în nevinovăția primarului Râmnicului și se așteaptă ca acesta să primească o pedeapsă privativă de libertate de minimum 5 ani de zile, fără eliberare din arest, până la condamnarea definitivă.

– Președintele Traian Băsescu l-a rugat pe Crin Antonescu să meargă în locul său la Zagreb, nu pentru că se duce la vreo nuntă, ci pentru că vrea să pregăteasca bine evenimentul de lansare a raportului privind Strategia pentru agricultură, care are loc luni. După cum se vede, președintele este un om normal, ca toți oamenii, numai că ceea ce-l face deosebit de noi este o abilitate politică ie șită din comun, inegalabilă. Dacă l-a trimis pe stimatul președinte al Senatului României, domnul Kăkărău, bine a făcut: îi va da o șiansă în plus de a vorbi singur, fiindcă altfel nu-l va înțelege nimeni, iar în timpul discursurilor festive, va avea șiansa să doarmă chiar cu sforăituri: nimeni nu-l va deranja, fiindcă nimeni nu-l cunoaște… Traian Băsescu i-a pasat un cartof fierbinte lui Crin, care vorbeste 14 limbi străine… toate în românește. Este o bună ocazie pentru penibilul liberal șief să-i învețe  engleza pe șiefii de stat și de guvern participanți. Să se concentreze asupra englezei proaste  a irlandezilor sau a britanicilor.

– Fata preotului Constantin Cârstea, paroh la Biserica Toți Sfinții , s-a măritat cu un teolog și, acum, tata socru  se gudură pe lângă Lovelu  (PS Lovișteanu) ca să-l numească la parohia Toți Sfinții , așa cum a făcut și cu fiul lui, preotul Mihai Cârstea. În aceste condiții, vom ocupa un loc fruntaș în Guiness Book, fiind prima familie de preoți care slujește în aceea și biserică, cu purcel, cu cățel și alte orătănii. Oare, Lovelu  și Cârstea nu au auzit de Legiurile BOR care obligă stagiatura preoților la țară?

– Un senator român și-a schimbat religia, după ce a fost ales în Parlament. Mandatul în Parlament e o minune de la Dumnezeu , și-a justificat politicianul decizia. Este vorba de Ioan Iovescu, de la Partidul Poporului Dan Diaconescu. La schimbarea religiei, senatorul a îmbrăcat un veșmânt alb, pentru că s-a botezat la un nou cult “ baptism. PP-DD-istul a povestit că, înainte cu 10 zile de data alegerilor parlamentare, a avut o revelație și Dumnezeu i-ar fi spus că nu mai trebuie să investească niciun leu în campania electorală pentru că oricum va fi cel de-al 20-lea senator al PP-DD. Ăsta zice că era ortodox, că Dumnezeu i-a revelat nu șitiu ce, iar apoi, dacă s-a împlinit revelația, l-a schimbat pe Dumnezeul care-l ocrotea cu alt Dumnezeu. Ilogică schimbare. Dacă e în PP-DD și a ajuns în Parlament, asta nu e minune de la Dumnezeu, ci a făcut el treaba mare, în cristelniță, la botezul ortodox. Când tu-i vorbești lui Dumnezeu, e OK. Când Dumnezeu, însă, îți vorbește ție, ai o problemă la mansard㠝 și țiglele ți-s rău deranjate. Vedeți care este calitatea unora din parlament?

– Doamnei Monica Macovei i se reproșează că se vrea a fi o Angela Merkel a României. Să presupunem că ar fi așa, de și sunt convins că doamna în cauză nu are nevoie să copieze vreun model, ce ar fi rău în asta? Ce model de politician femeie ar fi la fel de relevant? Margaret Thatcher? Condoleeza Rice? Hillary Clinton? Michelle Obama? Mary McAleese? Tarja Halonen? Micheline Calmy-Rey? Pratibha Patil? Ce observăm la toate aceste femei secretar de stat, femei prim-ministru sau femei-președinte de stat? Toate seamănă cu Monica Macovei, adică sunt femei care și-au poziționat întotdeauna genul pe locul doi și au dat prioritate ideilor, proiectelor, dezideratelor, principiilor, mizelor pentru care au luptat. Niciuna nu a mizat pe senzualitate ca armă în politică; le vedem îmbrăcate în pantaloni sau cu costume închise până la gât, excluse fiind hainele strâmte, scurte, transparente. Feminitatea lor este insinuată subtil printr-un mic accesoriu, un mic gest, un mic detaliu, o anumită oboseală sau fragilitate, niciodată nu este adusă în prim plan, expusă cu vanitate sau aroganță infinită. Ideea de a vrea să faci politică la fel ca o vedetă de televiziune mondenă cred că nu le-a trecut niciodată prin cap.

– Vlad Gutău, fiul fostului primar al Râmnicului, are 26 de ani și a demonstrat că tinerețea poate fi un atu important în afaceri. El este un om de afaceri de succes, datorită modestiei, precum și a pregătirii profesionale superioare de care a avut parte. De și evită lumina reflectoarelor, Vlad Gutău nu dorește să trăiască  în umbra celebrului său tată, drept pentru care și-a pornit propria afacere în 2010, obținând franciza pentru fast-food-urile Subway. A investit 100.000 euro în această franciză, ideea venindu-i în SUA, acolo unde a studiat pentru câțiva ani. Datorită firii lui întreprinzătoare, Vlad Gutău și-a extins afacerea, iar publicațiile economice pronostichează o dezvoltare durabilă în viitor a afacerii Subway în România, ceea ce-i va aduce lui Vlad Gutău faimă și celebritate chiar mai multă decât a tatălui său, Mircia Gutău. Oricum, în week-end-ul trecut, Mircia Gutău a avut nuntă-n familie, mezinul casei unindu- și destinul cu Monica Ștefănescu, o tânără extrem de frumoasă și agreabilă. Nunta a avut loc la Ok Ballroom și s-a bucurat de prezența tuturor VIP-urilor din oraș și nu numai. Na și de cununie au fost prietenii buni ai familiei, Dan și Carmen Ploscă.

– În acela și sfârșit de săptămână a spus adio burlăciei și fiul lui Ion Nuică, tânărul care-i urmează cariera administrativă fostului șief peste peremiștii vâlceni. Ionuț Eduard Nuică, aflat la primul său mandat de consilier local, s-a căsătorit cu o polițistă de la Direcția Generală Anticorupție, fiica regretatului șief al Gărzii Financiare, Aurel Mirițoiu. Na și de cununie au fost Dorina și Dan Mutu, iar petrecerea a avut loc la Hotelul Maria din stațiunea Băile Olănești.