Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 6 septembrie 2018

• Ultimele acţiuni politice din Vâlcea arată, fără putinţă de tăgadă, că cel mai puternic lider politic din judeţ este primarul Mircia Gutău • Victor Stănculescu, finul lui Buican, arată că atunci când vrea, are şi umor • E un proverb românesc vechi care spune că ”Fiecare pasăre pe limba ei piere” • Conducerea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vâlcea va fi sancționată de Consiliul Județean Vâlcea • „Nu îmi plac şobolănismele…” Auci, asta a durut

• Ultimele acţiuni politice din Vâlcea arată, fără putinţă de tăgadă, că cel mai puternic lider politic din judeţ este primarul Mircia Gutău. Acesta şi-a arătat forţa politică la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, apărând nonşalant şi susţinându-i pe faţă pe cei trei dizidenţi din PNL, care au nesocotit ordinele de la partid şi au votat cu majoritatea PSD – ALDE – PER. De ce spunem că acum la Vâlcea, El Lidero Maximo este Gutău? Păi, pentru că, în primul rând, a reuşit să creeze o adevărată degringoladă în PNL, preşedintele Cristian Buican având mari probleme în sânul organizaţiei judeţene, foarte multe voci acuzându-l de blat cu Gutău. Foştii pedelişti îi suflă în ceafă lui Buican, iar acesta nu reuşeşte să găsească cheia de rezolvare a conflictului.
Nici lui Rădulescu de la PSD nu-i e bine. Ce s-a văzut vineri la şedinţă? Prezenţa lui Gutău în sală le-a dat tupeul necesar celor trei consilieri judeţeni PNL ca să-l sfideze pe Buican, dar a mai şi arătat cine conduce cu adevărat judeţul…

• Victor Stănculescu, finul lui Buican, arată că atunci când vrea, are şi umor. La ultima şedinţă de partid, acuzat în mod direct de preşedintele Buican că el transmite informaţii în exterior de la şedinţă, Stănculescu, care în acel moment se juca pe telefon, iar cei de lângă el pot confirma, mai mult, i-au făcut şi semne cu cotul să se potolească, a sărit ca ars şi i-a spus lui Buican că nu este nicio problemă dacă se face de râs pe persoană fizică, însă atunci când implică şi partidul, nu e de bine.
Practic, scandalul a început în momentul când Stănculescu a mirosit blatul pus la cale de Vâlcu, cu acceptul lui Buican, pentru ca cele două puncte de pe ordinea de zi ale şedinţei CJ să treacă. Buican nu-şi dorea să se discute chestia asta în BPJ, să treacă pe silent, ca apoi să facă pe neştiutorul. Nu i-a reuşit manevra şi fiind încolţit, Buican a decis ca aleşii PNL să se abţină. Numai că, din păcate pentru el, nu s-au abţinut toţi. Trei au votat pentru şi hotărârea a trecut. Gurile rele din PNL spun că blatul cu Gutău şi Vâlcu era făcut dinainte. Numai unii din PNL mai au naivitatea să creadă că ei chiar fac Opoziţie. Apropo, dacă-l înjuri pe Giuliani de la Vâlcea, credeţi că marele avocat al lui Trump o să afle vreodată? Nup!

• E un proverb românesc vechi care spune că ”Fiecare pasăre pe limba ei piere”. Cam așa i s-a întâmplat și deputatului Buican, zilele trecute, când s-a trezit trădat de unii dintre cei mai apropiați subalterni politici cu ocazia votului de la ședința Consiliului Județean de vineri. Dacă în cazul lui Vâlcu, dar și a lui Simion, nu mai era o surpriză că nu vor mai respecta indicațiile de la partid, votul Roxanei Călina nu i-a picat deloc bine deputatului. Se pare că lanţurile de iubire politică dintre cei doi, Buican şi Călina, s-au rupt cam în urmă cu un an de zile, frumoasa brunetă nemaidorind să mai audă de Buican, după ce acesta ar fi făcut nişte glume, cam proaste, pe seama ei. Doamna s-a supărat atât de tare, mai ales că era vorba despre nişte probleme medicale despre care nu se vorbeşte în glumă, asta dacă ai ceva în cap, încât nu mai vrea să mai audă nici în ruptul capului de Cristian Buican. Se pare că nici acesta nu se lasă mai prejos pentru că, am aflat noi, că, la un moment dat, chiar a vrut să o dea afară pe Roxana Călină din rândul consilierilor judeţeni PNL, însă nu a găsit pe nimeni care să-i facă jocul. Cei la care a apelat i-au zis… pas.

• Conducerea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vâlcea va fi sancționată de Consiliul Județean Vâlcea! Directorul Nicolae Badea și adjunctul Antonie Ceaușu vor primi mustrare scrisă după rezultatele anchetei desfășurate de Comisia de Disciplină a instituției la Centrul Neuropsihiatric de la Măciuca, în urma aparației în presă a unor imagini impresionante cu modul în care erau tratați pacienții din sudul localității vâlcene. Potrivit președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, raportul comisiei de disciplină va fi prezentat consilierilor județeni pe 25 septembrie, în ședința ordinară.

• „Nu îmi plac şobolănismele…” Auci, asta a durut. Cel mai mare luptător împotriva statului paralel a fost Sebastian Ghiţă, el ne-a oferit cele mai multe informaţii din zona respectivă şi tot el l-a întors cu roţile în sus pe generalul Coldea, principalul stâlp al statului paralel. Sebastian Ghiţă a spus multe, însă nu a spus nicio clipă că Ecaterina Andronescu sau Gabriela Firea-Pandele fugeau în mână cu şoricul prin curtea SRI. Dacă în cazurile Grindeanu sau Tudose se poate merge pe varianta că ei aveau sânge albastru de Secu în cazurile Andronescu şi Firea-Pandele nu se poate înghiţi o asemenea găluşcă.
Liviu Dragnea, care nu suportă să se vorbească mai mult de altcineva din PSD decât de domnia sa, le-a dat la gioale până când doamnele s-au enervat şi acum îl mitraliază la foc automat. După cum se vede, Dragnea nu are nicio treabă cu leadershipul politic şi cu modul care funcţioneaza un partid politic democrat. Un preşedinte trebuie să se impună prin charismă şi nu prin şobolănisme…un cuvânt ales bine de doamna Firea-Pandele.
Sincer, ne este cam dor de Ion Iliescu în fruntea PSD, însă pentru că are o vârstă înaintată ne-am putea mulţumi şi cu Liviu Pleşoianu. Cine pune pariu că după doamna Firea-Pandele, în tocătorul lui Dragnea, următorul pe lista de tratamente cu şobolănisme este Liviu Pleşoianu?