Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Mulți jurnaliști prezenți la conferința județeană a PSD desfășurată sâmbătă, 6 aprilie, la Casa Sindicatelor, din Râmnicu Vâlcea, s-au întrebat de ce nu au venit la acest eveniment ¦ membrii sindicatelor din Oltchim? – Parlamentar hoț  – iată un pleonasm care ar trebui reglementat de Academia Română – Din ce în ce mai mulți cititori constanți ai noștri ne cer să facem ceva mediatic împotriva abuzurilor CEZ – Am aflat din mai multe surse că Dana Năstase, soția lui Adrian Năstase, a împânzit țara cu o rețea vastă de farmacii ale sale – De ce nimeni nu face o investigație jurnalistică serioasă cu privire la suspecta rapiditate cu care tânărul Victor Ponta a ajuns în vârful politicii? – Cine conduce România? Unde e Justiția și CSAT-ul?

– Mulți jurnaliști prezenți la conferința județeană a PSD desfășurată sâmbătă, 6 aprilie, la Casa Sindicatelor, din Râmnicu Vâlcea, s-au întrebat de ce nu au venit la acest eveniment ¦ membrii sindicatelor din Oltchim? De frica liderului sindicatului PCC – Cernev care a amenințat că-i dă afară pe șiefii de secții dacă oamenii lor se duc la întâlnirea cu Dragnea “ țarul  PSD?  Era o ocazie excelentă pentru a-l întreba pe vicepremierul Liviu Dragnea ce are de gând să facă Guvernul cu Oltchimul și dacă PSD nu e îngrijorat de dublarea numărului de șiomeri de la noi din județ, în perspectiva concedierilor masive ce se anunță la OLTCHIM. În societatea comercială vâlceană, o să vedeți, va rămâne Cernev (i-a promis Zaremba că-l numește director!) și numai secțiile dorite de polonezi, ca să nu mai aibă concurență, pe piața lumii, cu al lor combinat Rokita.

– Parlamentar hoț  – iată un pleonasm care ar trebui reglementat de Academia Română. Cine a fost mai atent cu anumite ciudățenii petrecute în clasa politică românească, de când cu apariția mai multor partide, a putut lesne observa că între politicieni funcționează un Regulament – nescris și nemediatizat – care este strict respectat, iar cel care se declară împotriva acestuia este repede marginalizat, neutralizat și izolat, chiar îndepărtat. Președintele Traian Băsescu a întâmpinat cele mai multe adversități și numai buna sa reputație în fața Lumii Civilizate l-a salvat.

– Din ce în ce mai mulți cititori constanți ai noștri ne cer să facem ceva, mediatic, împotriva abuzurilor CEZ. Recent, chiar un edil, energicul primar al comunei Orlești, Constantin Cîrstina, a solicitat ajutor de la presă. „Sunt oameni în comuna mea care de și nu locuiesc în unele case plătesc două milioane de lei vechi pe lună. Este inadmisibil și ar trebui să protestăm, să ie șim în stradă. Întreaga populație a țării este nemulțumită de CEZ. Cer presei să sprijine organizarea oamenilor pentru a protesta  – spune Constantin Cîrstina. Noi ne-am făcut datoria. Am publicat articole în acest sens. Am remarcat acțiunea eficientă a populației din Bulgaria care a ie șit în stradă ținând factura de la plata energiei electrice în mâini și a obținut căderea guvernului din Bulgaria. Suntem în continuare deschi și oricăror colaborări cu toate canalele media pentru a ajuta persoanele jecmănite, umilite și furate de furnizorii de energie electrică. Mai mult nu șitim ce am putea face pentru că presa nu organizează mitinguri și nici proteste în stradă.

– Am aflat din mai multe surse că Dana Năstase, soția lui Adrian Năstase, a împânzit țara cu o rețea vastă de farmacii d’ale sale. Ne închipuim că fostul exportator de armament – Nicolăescu, în sprijinul gherilei comuniste de pe Terra, nu se atinge de farmaciile înfulăratului pesedist. Dacă majoritatea rețelelor de farmacii și a comercianților cu medicamente sunt sinapse ale pesedeilor de la vârf, atunci este explicabilă viteza de șiedere pe gânduri ce o are ministrul Sănătății în luarea de măsuri. Dacă nimeni nu îi atrăgea atenția ministrului Eugen Nicolăescu asupra mafiei, putea avea acum scuza că este naiv și incompetent, pentru că nu a fost capabil să sesizeze cum îi sunt furați de sub nas bani vitali pentru sistem. Problema acestui ministru și, mai ales, a celor care îl susțin politic, este faptul că i s-a atras atenția insistent asupra hoției din sistem. Întrebarea cheie este de ce a ignorat cu cerbicie Eugen Nicolăescu semnalele primite. Nu pricepe mesajul sau nu are interes să ia măsuri împotriva mafiei medicamentelor?

– În cadrul unei emisiuni nocturne de pe un post regional de televiziune, un spectator a pus, telefonic, o întrebare interesantă realizatorului: „De ce, pe timp de criză, a fost angajat în vara trecută la OLTCHIM, pe post de jurist, Alin Popescu, fostul primar al comunei Popești care a pierdut în luna iunie alegerile?  Este o întrebare interesantă, dar nu credem că cineva ne va da răspunsul prea curând.

– De ce nimeni nu face o investigație jurnalistică serioasă cu privire la suspecta rapiditate cu care tânărul Victor Ponta a ajuns în vârful politicii? De ce nimeni nu investighează trecutul dubios al lui Victor Ponta, legăturile acestuia cu Ștefan Kostyal, general filo-sovietic, devoalat ca rezident KGB în România, în celebrul dosar „Corbii ? Tovarășul Ponta a fost, mai apoi, preluat și activat de către tovarășul pușcăriaș Adrian Năstase, făcut șief al corpului de control al guvernului, după ce în prealabil și-a plagiat doctoratul în drept sub directa îndrumare a aceluia și Adrian Năstase, cel mai mare hoț pe care l-a avut România în întreaga sa istorie. Există foarte multe lucruri dubioase în legătură cu trecutul tovarășului Ponta, incluzând moartea cel puțin suspectă a procurorului Panait și alte chestiuni cel puțin ciudate… Cum naiba un tânăr onest, cu bun-simț și cu adevărat profesionist, nu poate ajunge în vârful politicii și înalt demnitar în statul român și ajunge, iată, un învârtit lansat de cine trebuie în politică, și în timpul cel mai scurt posibil, în fruntea Guvernului României. Cine naiba se ascunde în spatele acestui individ absolut sinistru? Sunt mult prea multe lucruri neclare în legătură cu plagiatorul național și mult prea multe întrebări fără răspuns…

– Primăria municipiului Rm.Vâlcea are un serviciu denumit de-a dreptul caraghios: „Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân . Ca și cum o autoritate locală ar trebui să gestioneze speciile de animale care nu au stăpân. Noi îi punem o întrebare logică primarului Emilian Frâncu: „Câinii din oraș care populează curțile spitalelor, dispensarelor, grădinițelor, șicolilor și liceelor au sau nu au stăpân?  Păi dacă nu au, ar trebui ca acest serviciu să gestioneze mai eficient aceste animale și să le adune și transporte la adăpostul de la Fețeni.

– Un sinistru cititor nu găsește cuvinte nepotrivite pentru a ne înjura cu multă productivitate, obiectul supărării lui fiind critica pe care i-o aducem lui Antonescu “ Căcărău și amploiaților lui care-l susțin împotriva naturii liberale. Nu ne coborâm la mintea individului prea mult, dar trebuie să-i reamintim că în anul 2008, sub conducerea lui Tăriceanu, PNL a obținut 20% din mandate. Nu după o criză, nu după o guvernare pedelistă, ci după propria guvernare (liberală, deci)! În 2012, sub umbrela USL, PNL-ul antonescian a obținut doar 25% (149 mandate din totalul de 588). O creștere de numai 5%. Apoi, pe acest fond, mulți sunt liberalii care vor ca Antonescu să termine cu infiltrații în PNL. Și iată că tocmai i-a primit pe pedeliștii Frunzăverde, Plăcintă etc. și alte câteva zeci. Ca și pe securistul SR Stănescu, pe Becali… Așa că, cititorule supărat, ia-ți-l acasă pe Crin și fă-l președinte de scară dacă ești mulțumit de el! Trezește-te din somn…

– Cine conduce România? Unde e Justiția și CSAT-ul? Dana Grecu și Radu Tudor l-au făcut pe Ponta ca pe o albie de porci, la Antena 3. Timp de 45 minute, s-au răstit la el, ca la un copil obraznic, prins la furat. Dana Grecu, cu ochii ie șiți din orbite, ca o scăpată de la balamuc, a țipat întruna, ca un anchetator securist: ,,Spuneți că nu o puneți pe Kovesi la DNA! , ,,Nu puneți omul lui Băsescu! , ,,Nu vi se pare că Băsescu ăsta poate prea multe? , ,,Și Europa asta ¦ trebuie să facem tot ce zice?  Nu mi-am închipuit că marele Ponta poate juca rolul unui prim-ministru atât de mic. Și, în altă zi, mai văzusem o reluare pe B1, în care Mircea Badea țipa că ,,dacă Ponta o numește pe Kovesi, mă duc la el, la guvern, îl iau de guler și, cu un șiut în c..r, îl zvârl pe ușă afară.  În ce țară trăim?

– Pataliputra