Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Scandalul procurorilor  este un teatru ieftin pentru prostirea românilor – Din ce în ce mai mulți liberali care au activat în campaniile electorale de anul trecut sunt nemulțumiți – Unele din trompetele liberale amestecă logicul cu ilogicul, creând senzația că dețin adevărul absolut – De și toată presa locală a anunțat cu surle și trâmbițe că Marius Dascălu este noul șief al Poliției Vâlcea, ținem să menționăm că totul nu este decât o farsă – Ambiguitatea legislativă din țara noastră este acum extrem de vizibilă – Acum, când părea că devine „erou  al Justiției depolitizate, pentru a- și spăla păcatele în fața lui Hollande, prim-ministrul României a dat iar cu mucii în mitomanie

– Scandalul procurorilor  este un teatru ieftin pentru prostirea românilor. Șmecherii fac să ne focalizăm atenția pe Kovesi pentru ca, pe nevăzute, să- și pună ei omul lor la Parchetul General, sluga care să le apere penalii. Trebuie să recunoașteți că totul este o abordare ca la TV. S-a lansat concursul Procurorii au talent . Ediția precedentă, cu Irimie și Tiberiu în finală, s-a terminat precum Cascadorii râsului . Problema mare este că Felix Varanul vrea să fie ca Te cunosc de undeva . Pentru ocuparea funcțiilor disputate politic, procedura este: Dana Grecu propune, Consiliul Antenei 3 (Gâdea, Badea, Ciuvică) avizează și Varanul numește. Încă nu ați realizat că sunteți condu și de un televizor unde Antonescu și Ponta sunt niște bieți actori? Varanul este regizorul. Grupul INTACT și Antena 3 au anunțat acum 5 minute că îl susțin în continuare (de coadă) pe Varan, cu excepția: – Ciutacu a plecat la RTv – Mircea Badea pleacă la ETNO Tv – Gâdea pleacă la Taraf Tv și Dana Grecu la spitalul 9. ULTIMA ORĂ: Ministrul delegat Dan Șova a declarat că Oana Schmidt-Haineală va fi numită procuror șief la DNA, iar Daniel Morar la Parchetul General. Și de-abia a trecut 1 aprilie!

– Din ce în ce mai mulți liberali care au activat în campaniile electorale de anul trecut sunt nemulțumiți. Unii nu au reu șit să pună mâna pe joburi pentru ei sau membrii familiilor lor, alții nu au reu șit să ajungă șiefi pe unde voiau dar sunt și din cei care au investit bani în campanii, crezând că vor putea să-i recupereze: „Nu am primit nici măcar o lucrare simbolică, ai noștri lucrează cu firmele altora, nici măcar cu ale unor colegi liberali, sunt disperat, nu mai am bani de salarii, am oamenii în șiomaj  – se plângea zilele trecute patronul unei mici societăți de construcție. Și la PSD sunt mulți nemulțumiți. Aici predomină oameni care doreau pur și simplu un loc de muncă și care colindă cabinetele parlamentare și sediul partidului lăsând secretarelor numere de telefon și CV-uri în speranța că vor fi ajutați.

– Unele din trompetele liberale amestecă logicul cu ilogicul, creând senzația că dețin adevărul absolut. Printre ei se numără elegantul, misoginul și bogatul Ludovic Orban. Acesta are dreptate când spune că este anormal ca cineva care nu a judecat niciodată vreun proces să ajungă direct judecător la Curtea Supremă de Justiție a unei țări. Numai că domnul deputat spune și că anchetarea românilor suspectați de vot multiplu, de ilegalități la votarea în cadrul unui Referendum reprezintă un abuz al procurorilor. Nu regretăm, doar că procurorii nu au fost în stare să aducă în fața instanței și să obțină condamnarea mai multor din infractorii de la urne. Poate ar fi ajutat ca alte tururi de scrutin să nu mai fie influențate de atâția hoți.

– PSD se îndreaptă încet, dar sigur, spre un moment anticipat de redacția noastră, dar nu și de un îngâmfat precum muzeograful penelist Căcărău. Premierul Ponta pregătește o guvernare PSD fără liberali plus un candidat al PSD la prezidențialele viitoare unde este clar că PSD nu poate să nu aibă candidat propriu.

– Ambiguitatea legislativă din țara noastră este acum extrem de vizibilă. Modalitatea de numire a procurorilor șiefi de la DNA și Procuratură creează impresia că nimeni în țara asta nu va putea ocupa vreodată aceste posturi pe criterii profesionale și că jocurile politice sunt mai importante decât logica promovării unor oameni competenți. Ar fi fost mai normal ca Ministrul Justiției să propună pentru fiecare post trei oameni cu experiență din domeniu și eventual președintele țării să aleagă și să numească pe cineva de pe această listă.

– De și toată presa locală a anunțat cu surle și trâmbițe că Marius Dascălu este noul șief al Poliției Vâlcea, ținem să menționăm că totul nu este decât o farsă. Asta pentru că Dascălu a rămas adjunct al IPJ Vâlcea, însă pentru cât timp nu șitim. Deocamdată el a preluat atribuțiile de inspector-șef, doar pentru că era imperativ necesar ca la comanda unității de poliție să existe cineva. Sigur, situația actuală nu poate dura prea mult, pentru că, în curând, ministrul MAI va trebui să numească un nou șief al polițiștilor vâlceni, iar dacă nu va fi Marius Dascălu, acesta are șianse puține să mai rămână chiar și adjunct. Cert este că se dau lupte dure între aliații USL, pentru că, evident, și aici au propuneri diferite și păreri împărțite. Din câte se pare, Cristian Buican a făcut deja o propunere ministrului Stroe și urmează să se ia o decizie în cel mai scurt timp. Asta în timp ce, prin intermediul „eminenței cenu și  Liviu Dragnea, pesedistul Cîlea încearcă totu și să-l impună pe Dascălu la șiefia IPJ Vâlcea. Cine va ie și învingător dintre Buican și Cîlea? Rămâne de văzut!

– Acum, când părea că devine „erou  al Justiției depolitizate, pentru a- și spăla păcatele în fața lui Hollande, prim-ministrul României a dat iar cu mucii în mitomanie. Aseară, procurorul Daniel Morar a transmis românilor exact ceea ce s-a întâmplat în CSM, secția procurori: au stat zid în fața politrucilor patriei! Fie că ei se numesc Traian Băsescu, Ilici, Ponta, Năstase, Voiculescu sau Antonescu. Domnia Sa a spus clar că Traian Băsescu și Victor Ponta pot dori ce vor ei, că procurorii își vor face datoria în continuare! P.S.: Pentru că a înțeles că fără avizul CSM-ului tot degeaba face propunerile sau face pasul înapoi, dorința de a scăpa de stânca de moară numită „Felix  a fost mai mare! Olteanul șimecher de Ponta s-a scăldat până a ie șit la mal. Dar, tot mințind! Soața sa, Daciana, ar trebui să ia în serios sfatul unui psihoterapeut ¦

– Vânzarea „rablelor  nu va mai fi atractivă. Programul de înnoire a parcului auto 2013 va începe din 15 aprilie, iar valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro. Cu toate acestea, dacă schimbările propuse de Rovana Plumb vor fi aplicate la Programul Rabla (care se va aplica ma șinilor non euro, Euro 1 și Euro 2), el nu va mai fi atractiv pentru piața voucherelor. Este adevărat că prima de casare va crește de la 3.800 lei la 1500 euro, dar se va accepta la achiziția noii ma șini un singur voucher și nu trei ca anul trecut. Vor fi afectați astfel intermediarii și piața liberă pe care se tranzacționau aceste vouchere. „Încercăm să concentrăm în așa fel încât să avem o singură emisie de vouchere pe tot anul , a declarat recent Rovana Plumb, ministrul Mediului.

– Pataliputra