Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 4 octombrie 2018

• Gheorghe Mihăilescu, actualul director al Romsilva Vâlcea este iar în cărți pentru a ocupa postul de director general • Europarlamentarul Monica Macovei a susținut un discurs dur în Parlamentul European la adresa liderilor coaliției PSD-ALDE • Se întâmplă la Vâlcea! Un primar liberal, pe numele lui Cătălin Avan, care conduce primăria din Păușești Otăsău, are numai cuvinte de laudă la adresa premierului Viorica Dăncilă • Fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu și alți câțiva ratați politici muncesc pe brânci în teritoriu să facă organizații pentru Partidul România Unită a lui Victor Ponta • cea mai mică rată de divorţialitate s-a înregistrat în judeţul Vâlcea (0,52 divorţuri la 1000 locuitori)

• Gheorghe Mihăilescu, actualul director al Romsilva Vâlcea este iar în cărți pentru a ocupa postul de director general. Organizația PSD Vâlcea, condusă de către președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, l-a susținut și îl susține în continuare pe Liviu Dragnea la șefia PSD atunci când Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au vrut să-l detroneze pe liderul PSD. Potrivit informațiilor noastre, ca urmare a susținerii lui Liviu Dragnea, organizația PSD Vâlcea va primi șefia Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. La ora actuală, director general la Romsilva este Ciprian Dragoș Pahonțu, omul impus de către guvernarea Cioloș, iar cele mai mari șanse să-l înlocuiască le are actualul director al Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu. Mai trebuie precizat că Gheorghe Mihăilescu este la ora actuală și consilier județean PSD la Vâlcea. Contează și faptul că deja s-au ales membrii Consiliului de Administrație al Romsilva, iar Gheorghe Mihăilescu nu este printre ei. Se știe că directorul general nu este și membru în CA. Așadar, Mihăilescu de la Vâlcea are mari șanse de numire.

• Europarlamentarul Monica Macovei a susținut un discurs dur în Parlamentul European la adresa liderilor coaliției PSD-ALDE. Din grabă, ea a făcut un dezacord, spunând în fața liderilor europeni că „românii este un popor viu”. Macovei s-a corectat rapid.
„Dragnea și Tăriceanu atacă acum Europa, pentru că minciuna le-a fost descoperită. România nu e un grup de politicieni corupți, România este un loc de oameni, iar mulți au plecat din țară, însă vor acasă. Presa e amenințată de un om care a fost condamnat penal. Dragnea a decis să îngroape presa. Justiția e primul dușman al PSD și ALDE, au schimbat legile justiției ca să scape de acuzații. PSD și ALDE se folosesc de protocoale. Românii protestează. Nu sunt inerți. Românii este un popor viu… România este un popor viu și va riposta întotdeauna să își apere democrația”.

• Se întâmplă la Vâlcea! Un primar liberal, pe numele lui Cătălin Avan, care conduce primăria din Păușești Otăsău, are numai cuvinte de laudă la adresa premierului Viorica Dăncilă. Se vede treaba că la liberali mai sunt oameni cu scaun la cap care atunci când văd lucruri bune le spun, nu atacă doar pentru că așa este directiva de la partid. Iată mesajul: „Astăzi sunt fericit! De la Călin Tăriceanu – 2007 – până azi, toți premierii României au luat poziția ghiocelului în fața marilor lideri europeni, care ba sunt beți mangă, ba sunt mândri că au legiferat în țara lor drogurile și prostituția, ba sunt mari traficanți de influență în Europa de Est! Azi, Viorica Dăncilă, prin discursul avut în faţa Parlamentului European, a redat mândria poporului pe care îl reprezintă! Felicitări doamnă prim ministru!!!”

• Fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu și alți câțiva ratați politici muncesc pe brânci în teritoriu să facă organizații pentru Partidul România Unită a lui Victor Ponta, dar nu prea le iese. Oamenii nu sunt doritori să intre într-un partid inexistent, chiar dacă un fost premier al României se află în fruntea lui. În politică, s-au mai văzut asemenea eșecuri. Dar acum, la cine să apeleze și Ponta la Vâlcea? Tot la un eșuat politic, vorbim aici de Romeo Rădulescu, care după ce a schimbat macazul de la dreapta la stânga, candidând din partea PSD și pierzând alegerile pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, s-a dat de tot la fundul politicii. Așteptăm revenirea…

• Fostul peremist Nicolae Pătru, care recent s-a convertit la Băsism (oare Tribunul nu se întoarce în mormânt?) și conduce PMP la Vâlcea are sarcină de la centru să găsească soluții pentru înființarea a cât mai multe organizații locale în județ. Și astfel, Pătru, care, se pare că este adeptul muncii de birou, s-a pus pe telefoane. Sursele noastre ne-au povestit că acesta sună la disperare primarii din județ ca să-i dea și lui oameni pentru a face structuri în teritoriu. Pătru a reușit să-i oripileze pe edili, care nu știu cum să mai scape de fostul peremist. Acesta are și un discurs oarecum pervers, spunându-le, mai ales primarilor liberali că și așa vor să scape de foștii pedeliști din partid. Decât să-i dea afară, mai bine să-i trimită la el… Foarte orientat, domnul Pătru! Ingenios, nevoie mare.

• Cea mai mare rată a divorţialităţii s-a înregistrat în judeţul Gorj (1,90 divorţuri la 1000 locuitori), în timp ce cea mai mică rată de divorţialitate s-a înregistrat în judeţul Vâlcea (0,52 divorţuri la 1000 locuitori).
„Până când moartea ne va despărți”, sintagma celebră ce este rostită de oameni în ziua nunții, care ar trebui să fie cea mai fericită, este echivalentă cu 15 ani, în cazul românilor, întrucât atât durează, în medie, o căsnicie. Conform unui raport, în țara noastră, în fiecare an, 30.000 de cupluri decid să meargă pe drumuri separate.
Astfel, anual, în România, au loc 120 de divorțuri pe zi, ținând cont de faptul că pe an sunt 250 de zile lucrătoare. Sau 15 divorțuri pe oră sau unul la fiecare patru minute.
Numărul femeilor în vârstă de până la 30 ani care au divorţat a fost de 2,3 ori mai mare decât numărul bărbaţilor aparţinând aceleiaşi grupe de vârstă, mai arată studiul respectiv.
În plus, în medie, divorţul apare cu cea mai mare frecvenţă în rândul bărbaţilor şi femeilor din grupa de vârstă 35-39 ani (19,1% dintre divorţuri în cazul femeilor şi 19,8% în cazul bărbaţilor), urmată în cazul femeilor de grupa de vârstă 30-34 ani (18,5% dintre divorţuri) şi de grupa de vârstă 40-44 de ani în cazul bărbaţilor (19,2% dintre divorţuri).
Peste 100 de divorțuri au loc zilnic în România. Un studiu făcut la nivel de țară arată că numărul femeilor în vârstă de până în 30 de ani care au divorțat a fost de 2,3 ori mai mare decât numărul bărbaților aparținând aceleiași grupe de vârstă.