Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Înalta Curte de Casație și Justiție a tuturor românilor (pendinte de USL) a amânat judecarea recursului în dosarul Adrian Năstase – Trofeul Calității – Rovana Plumb, noua Elena Udrea din guvernul USL – PC-iștii lui Voiculescu fac din nou valuri în USL – Poliția e cu noi, dar doar când are chef… – „Miss Piggy , cunoscuta doamnă consilier județean, Iuliana Moise, nu mai suportă să vadă în fața ochilor, de nicio culoare, o parte a presei locale – Valentin Adrian Iliescu, adică VAI-ul, nu mai e nimic politic – Ion Cîlea, președintele PSD Vâlcea, a fost total neinspirat când și-a ales directorul de campanie, acesta hotărând să-l nominalizeze pe nimeni altul decât pe juristul Adrian Bușu

– Ceea ce nu mai poate fi o surpriză, acum, după desemnarea ca premier a lui Victor Ponta și dominarea uslamiștilor în Parlament, Înalta Curte de Casație și Justiție a tuturor românilor (pendinte de USL) a amânat, pentru 10 mai, judecarea recursului în dosarul Adrian Năstase – Trofeul Calității, dosar în care fostul premier pesedist a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare,  motivând că unul din avocați este internat în spital și a trimis un document prin care dovedește imposibilitatea de a se prezenta la instanță. Condamnatul Năstase dorește să fie achitat, considerând că decizia primei instanțe a fost superpolitizată. În cazul în care recursul formulat de avocații lui Adrian Năstase va fi respins, fostul premier va fi obligat să își ispășească pedeapsa de doi ani de închisoare la Rahova. Completul de cinci judecători poate să admită recursul și să dispună o altă soluție. Ceea ce se și urmărește. Judecătoarea Lidia Doina Stanciu, președinta completului de judecată și președintele ICCJ (aceea care l-a trimis pe fostul nostru primar Gutău în pușcărie), a anunțat că nu va mai acorda dosarului, după data de 2 mai, niciun termen pentru pregătirea apărării sau angajarea de avocați. Ați crezut-o? Iată proba seriozității ei: amânare pentru data de 10 mai. În motivarea sentinței văzută de completul de judecată, doi judecători au susținut că pedepsirea cu închisoare a lui Năstase trebuie să reprezinte un puternic semnal de alarmă pentru politicieni, care trebuie să conștientizeze că nu sunt mai presus de lege. Era asta, dacă nu veneau ai lui Năstase la putere. Adică, pupilul Ponta care l-a și împins la Ministerul Justiției pe preaplecatul Corlățean. Unul din pesediștii locali a recunoscut că Ponta are treabă cu raliurile și nu cu justiția. Așa este! Individul ăsta nu are nicio treabă cu România cinstită care muncește. El are treabă doar cu Adrian Năstase, Voiculescu și indivizi ca Robert Negoiță, furnizori de fete și camere. Îl va salva pe Năstase, prin intervenientul Corlățeanu, promițând mare viitor judecătorilor care-l vor susține. O să vedeți!

– Rovana Plumb, noua Elena Udrea din guvernul USL. La anunțarea listei viitorilor miniștri, stupoarea i-a cuprins pe mulți vâlceni. Rovana Plumb (51 ani) – fostă deputat de Vâlcea, a fost nominalizată la Ministerul Mediului. Râsul care i-a podidit pe electori, i-a pătat vesel pe piept. Auzi, Plumb la Mediu? Toxic la ambient curat. Râde lumea de noi că altă hahaleră ¦ de nume de identitate nu s-a mai găsit. Vezi ce înseamnă să fii pupila lui Năstase și prietena Danei of Tamara? Dar după cum Rovy nu a făcut nimic în Parlament, tot așa va face și în acest important minister. Diva în albastru , după cum i se mai spunea pe aici, va face doar parada modei la pantofi și umbră cabinetului degeaba. Iată noua Elena Udrea în bătătura USL ¦

– PC-iștii lui Voiculescu fac din nou valuri în USL. Liderii PC Vâlcea pricep foarte greu, spre deloc, că nu au nimic de împărțit cu social-democrații lui Victor Ponta, pentru că ei au o alianță cu PNL-ul lui Crin Antonescu sub sigla ACD. Se pare că băieții lui Voiculescu s-au încurcat în atâtea litere și nu mai pricep nimic de la viață, cer funcții cu toptanul de la PSD, nu de la PNL. Marți, 2 mai, chiar în ultima zi de depunere a candidaturilor, liderii PC Vâlcea s-au certat cu liderii PSD Vâlcea timp de câteva minute bune pe blana ursului din cușca PNL Vâlcea. Giuran și ai lui au făcut praf  nervii  lui Ion Cîlea, cu tot felul de pretenții aberante, până când pesedistul și-a ie șit din pepeni și l-a sunat pe Daniel Constantin, copreședintele USL. Nu șitim ce le-a spus la telefon domnul Constantin, un tip elegant de felul său, dar echipa de șioc a PC Vâlcea a plecat  rapid din biroul liderului PSD Vâlcea. Știm doar că Giuran, cel mai mare asfaltator al județului, și-a aruncat favorita în cursa pentru Primăria Mihăiești și vrea să o scoată câștigătoare ¦ cu orice  preț.

– Poliția e cu noi, dar doar când are chef… Cam așa s-ar putea traduce relația Inspectoratului de Poliție Vâlcea cu presa locală. În data de 30 aprilie, pe marginea DN7, pe raza localității Racovița,  s-a dus o luptă  ca-n codru pentru o pulpă de pui. Șoferul unui tir plin ochi cu 20 de tone de carne de pasăre, adusă din Bulgaria,  a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șianțul de pe marginea drumului național. Șoferul a apelat la ajutorul poliției și jandarmeriei, la fel și presa, doar că purtătorul de cuvânt al Poliției habar nu avea de accident și de bătaia provocată de cei 100 de localnici, pe cele 20 de tone de pui. De și cantitatea  era arhisuficientă, localnicii nu au ratat ocazia să- și aplice reciproc o serie bună de pumni și picioare. Purtătorul de cuvânt al Poliției a declarat că nu șitie nimic de incident, că este liberă…Când s-a revenit pentru informații, aceea și persoană a afirmat că incidentul a avut loc mai de mult, dar în alt loc… Drept urmare, ziariștii au fost pu și pe drumuri degeaba de cel mai informat polițist din Vâlcea… După câteva ore, purtătorul de cuvânt a declarat că nu mai dă nicio declarație că se află într-un mic concediu…În final, localnicii din Racovița și-au umplut frigiderele, șioferul turc  s-a ales  cu o pagubă de câteva milioane lei și cu o amendă de 280 de lei de la Poliție pentru că s-a răsturnat pe DN 7 din cauza vitezei, iar ziariștii cu o jumătate de șitire și aceea fâsâită de purtătorul de cuvânt al Poliției.

– „Miss Piggy , cunoscuta doamnă consilier județean, Iuliana Moise, nu mai suportă să vadă în fața ochilor, de nicio culoare, o parte a presei locale. De fiecare dată când jurnaliștii îi pun în față obiectivul camerei de fotografiat, pedelista se fâstâcește de mama focului, își acoperă privirea, se întoarce cu spatele, de ai zice că e cel puțin o divă de la Hollywood. Din câte am aflat, madam e foc și pară de când, în câteva ziare vâlcene, au apărut o serie de articole, care făceau referire la felul în care discută femeia despre jurnaliști, în întâlnirile top-secret, pe care le are cu colegii de partid. Deconspirată, ea se comportă acum ca o fată mare la măritiș, care nici soț nu mai vrea să- și ia, dar nici nu- și dorește să fie lăsată în pace. Nu dăm doi bani pe atitudinea pedelistei, pentru că, oricum, ea nu contează prea tare în peisaj și nici nu putem spune despre ea că ar fi excelat vreodată în politică. A fost mereu, undeva la un nivel sub-mediu, dând din coate să ajungă în lumina reflectoarelor, care nu au plăcut-o vreodată prea tare, fiindcă, între noi fie vorba, este perfect (ne)telegenică și (ne)fotogenică. Certată cu limba română, Moise încearcă acum să pozeze într-un personaj interesant și deloc accesibil, crezând, probabil, că a inventat mersul pe jos și apa caldă. Nu e deloc așa, și dacă nu ar fi avut susținerea materială să poată intra în politică, nimeni nu ar fi auzit niciodată numele ei și, desigur, nu ar fi fost nicio pierdere!

– Valentin Adrian Iliescu, adică VAI-ul, nu mai e nimic politic. După ce i-a căzut, de curând, guvernul, Iliescu a rămas fără postul de ministru secretar de stat în Relația cu Parlamentul. Acum, că are timp berechet să mediteze asupra fostei sale cariere politice, VAI se va replia și va încerca și el să se facă util cumva, în speranța că nu va fi aruncat definitiv la lada de gunoi a istoriei politice vâlcene. Parcă ne vine și dor, deja, să-l vedem cum se împăunează la postul propriu de televiziune, făcând promisiuni, fără acoperire, despre banii pe care-i va aduce pentru bunăstarea județului. Și apoi, cum stătea el ca o statuie grecească în prezidiul Consiliului Județean, desigur nechemat de nimeni!, înțepându-l cu degetul pe președintele CJ, Ion Cîlea, și certându-l despre imaginatele erori administrative pe care acesta le-ar face din poziția pe care o deține. Umblă vorba prin târg că omul e supărat nevoie mare că a rămas fără funcție, fapt pentru care, cel puțin pentru o perioadă, se va autoizola pentru a- și linge, în singurătate, rănile.

– Ion Cîlea, președintele PSD Vâlcea, a fost total neinspirat când și-a ales directorul de campanie, acesta hotărând să-l nominalizeze pe nimeni altul decât pe juristul Adrian Bușu. Acesta a devenit „celebru  prin faptul că participă la tot felul de emisiuni televizate la care nici dracu ™ nu se uită. Cu figura-i ușor efeminată și atitudinea de fante căzut în dizgrație, Bușu a început să aibă o părere foarte bună despre el și destul de proastă despre alții, pornind de la premiza că dacă nu-l laudă nimeni, măcar să se laude singur în tot mai desele apariții publice, în care nu spune niciodată nimic, de și vorbește într-una. Revenind însă la decizia președintelui Cîlea de a-l pune directorul său de campanie, ne îndoim serios că juristul „vedet㠝 va face față acestei provocări, ținând cont că în toate campaniile electorale de până acum, el nu a făcut decât să- și mute „dosul  de pe un scaun pe altul la Biroul Electoral Județean, nefiind la curent cu realitatea din teren. Pălăria-i este mult prea mare!

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.