Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Război pe viață și pe moarte în USL la Vâlcea. Ion Cîlea și Cristian Buican au ajuns să se amenințe reciproc, unul cu pâra la București, iar altul cu plângerea penală pentru calomnie – Șoc în partidul lui Boc, după ultimul sondaj CSOP – Pesedistul Ion Cîlea a intrat într-o depresie cruntă când a aflat că în localitățile Lungești și Ștefănești lupta pentru primărie este ca și pierdută, de și nici nu a început războiul electoral – Adrian Năstase este nu numai modern, este chiar post-modern până la absurd – Acu ™ o săptămână, otrăvitorul Crin a primit un sms, de la Bruxelles

– Război pe viață și pe moarte în USL la Vâlcea. Ion Cîlea și Cristian Buican au ajuns să se amenințe reciproc, unul cu pâra la București, iar altul cu plângerea penală pentru calomnie. Totul a pornit de la o presupusă întâlnire a liderului PNL Vâlcea cu pedeliștii, întâlnire ce se pare că a avut loc, de curând, la Seaca, în Călimănești. Ion Cîlea a fost informat că Buican s-a reunit, la ceas de taină, cu liderii democrat “ liberali, punând la cale un complot împotriva pesediștilor. Înnebunit de furie, șieful PSD Vâlcea l-a sunat pe Buican și l-a amenințat că-l va „da-n gât  la Centru pentru că a uitat de rezoluția semnată la Congresul USL prin care și-a luat angajamentul să nu colaboreze cu PDL și și-a riscat poziția de lider în PNL. Prins cu „mâța-n sac , liberalului Buican i s-a făcut frică că va fi exclus din partid și a început să-l amenințe pe Cîlea cu plângerea penală dacă îl va acuza la centru fără a avea probe. Evident, pesedistul nu a stat cu mâinile în sân și, chiar dacă nu oficial, el a avut grijă ca informația să ajungă acolo unde trebuie. Președintele PSD Vâlcea a afirmat chiar că în județul Vâlcea, fără liberali, PSD-ul ar fi obținut un scor foarte mare, aliații lor nefăcând decât să-i tragă înapoi și să le pună piedici.

– Șoc în partidul lui Boc, după ultimul sondaj CSOP. Liderii PDL s-au întâlnit într-o șiedință secretă, după ce au aflat rezultatul ultimului sondaj de opinie elaborat de CSOP, la solicitarea partidului. Conducerea este șiocată de rezultatele dezastruoase, diferența față de partidul aflat pe locul doi fiind mai mare decât marja de eroare. Astfel, PDL este devansat de PP al lu ™ DD cu trei procente și USL va avea, totu și, probleme în a depă și pragul de 50 la sută plus 1, indiferent de manevrele electorale sau de fraudele din ziua votului. Sondajul care i-a îngrozit pe liderii PDL arată că USL a atins 48 la sută, PP al lu ™ DD a depă șit 18 procente, iar PDL se află pe locul trei cu 15 la sută. Mai grav, încrederea în Mihai Răzvan Ungureanu, văzut ca salvator al partidului și mai ales ca succesor al lui Traian Băsescu, s-a redus dramatic, cu aproape 10 procente, ajungând în jur de 22 la sută. Tendința de scădere a lui MRU în sondaje îl face nefolositor partidului, așa că s-a luat decizia ca migrarea  spre noua formațiune condusă de Ungureanu să aibă loc până la alegerile locale, ceea ce, cred strategii PDL, ar da posibilitatea schimbării culorii și siglei, pentru a proteja candidații de imaginea portocalie . În condițiile în care asocierea cu PDL îl trage în jos pe actualul premier, este vitală lansarea rapidă a noii formațiuni Mișcarea lui Ungureanu . Urmează să se stabilească doar cine se va sacrifica, rămânând în PDL. Cel mai probabil gruparea Blaga va candida sub culorile portocalii, în vreme ce gruparea din jurul lui Traian Băsescu va trece la noua formațiune.

– Pesedistul Ion Cîlea a intrat într-o depresie cruntă când a aflat că în localitățile Lungești și Ștefănești lupta pentru primărie este ca și pierdută, de și nici nu a început războiul electoral. La șiedința Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, liderul județului a mărturisit că a aflat cu stupoare că în cele două localități menționate mai sus pedeliștii au început deja să împartă „cadouri . Ion Cîlea susține că democrat “ liberalii au mituit oamenii din Lungești și Ștefănești cu bani, iar mai apoi i-au pus să jure cu mâna pe o „Biblie mic㠝 că vor vota cu candidatul PDL. Tocmai de aceea, liderul pesedist i-a pus în gardă pe primari și președinți de organizații locale, spunându-le să nu se joace „că lupta va fi foarte dură și murdar㠝. Ion Cîlea le-a cerut acestora să pună câte un militant care să răspundă de 10-20 de familii, iar în ziua votului acesta să fie sigur că familiile respective merg la vot. „Tactica lor este să plătească omul care vrea să ne voteze să nu meargă la vot. Atenție mare la calitatea oamenilor pe care îi puneți la secțiile de votare, pentru că acolo se fac multe șimecherii  “ a avertizat Cîlea, fiind convins că pedeliștii vor să fraudeze alegerile locale.

– Stimați cititori, voi șitiați că Laurențiu-George-Crin ANTONOV împreună cu Ion ILIESCU, atunci când vorbesc ei între ei, vorbesc, întotdeauna, pe rusește? N-ați șitiut? Ei, nu-i bai, de azi șitiți și voi. Voi ați crezut că scăpați de ru și? Da de unde tavarișci, da de unde? Apăi, Dasvidaniya Румунськая!  Aceasta e, de fapt, tema mea de casă, pentru voi, ca să șitiți ce alegeți la toamnă. Nu șitiu cum se zice noapte bună pe limba rusă, dar mai șitiu doar patru cuvinte: Pagadi zait  și „Krasnaia shapacika . Iar în engleză, BACK TO THE USSR!

– Adrian Năstase este nu numai modern, este chiar post-modern până la absurd. Un condamnat penal, care în loc să- și facă stagiul prescris în haine dungate, mai pălăvrăgește în Parlament? Dar… nu e singurul caz de iraționalitate în Absurdistanul pre și post-ceau șist… Dacă în toamnă USL iese învingător, condamnatul Adrian Năstase va deveni Albă ca Zăpada. Aceasta este marea miză a lui Victor Ponta: albirea infractorilor și, în special, blocarea aducerii în fața legii a lui Ion Iliescu. Românii vor fi, astfel, fericiți fiindcă Dan Diaconescu le va da câte 20.000 euro, nu real ci ca gest.

– Chiar dacă el a comis faptele de care este acuzat, nu trebuia arestat. Să ținem seama de cât bine a făcut pentru județul Argeș.  “ din discursul în instanța de judecată al avocatei lui Constantin Nicolescu, președinte al CJ Argeș. Fraza aceasta ar putea sta la loc de cinste într-un dicționar al oligarhiei românești a ultimilor 20 de ani. În aceste câteva cuvinte, rostite de o avocată în fața unui tribunal, găsim sintetic și simplu definiția unui întreg sistem de valori, o explicație a felului în care funcționează România de la vârf, cea de la nivelul elitelor ei politice. O posibilă traducere a spuselor doamnei avocat ar putea suna așa: În loc să investigați posibilul furt, bucurați-vă că v-a lăsat ceva și vouă.  Și Viorel Hrebenciuc, mai nuanțat, spunea ceva asemănător, la mitingul de solidaritate cu Constantin Nicolescu. Mai marii PSD sunt speriați, acum. Nu de Băsescu, așa cum spun într-una la televizor, ci de monstrul  eliberat de Băsescu. Monstrul  este reprezentat de conștiințele treze ale câtorva magistrați care și-au adus aminte de ce au ales meseria pe care o fac și ce se așteaptă de la ei. Pe pesediști, și nu numai pe ei, îi sperie obrăznicia unui procuror care a îndrăznit să depășească spațiul comod care îi fusese rezervat, îi scoate din minți îndrăzneala unei judecătoare care a îndrăznit să îl bage la arest pe unul de-al lor. Unul care își ținuse partea lui de înțelegere și lăsase și altora ¦ Vine sfârșitul!

– Acu ™ o săptămână, otrăvitorul Crin a primit un sms, de la Bruxelles. Iată textul supus aprecierii dvs: Dragă Lory (că așa-i zic lui băieții  de la coaforul din capitală UE unde- și vopsește părul), te rog frumos ai grijă să iasă Rareș (Bădescu “ n.r.) primar la șase, te rog frumos, eu și prietena mea Ramona (Bădescu “ europarlamentar PNL și prietena Adinei Vălean, nevasta din acte a Crinului “ n.r.) care se află chiar acum lângă mine. Te rog frumoooos ¦ și dacă ai probleme cu Victoraș, mai dă-l încolo cu USL-ul lui cu tot! Dă-i cu flit. Te spălăm noi, aici, cu zeamă bordeleză și te faci bine pentru totdeauna. Paaa!

P.S.: “ Primarul bucureștean de la sectorul I “ Andrei Chiliman are probleme cu Antonescu din cauza acestui Rareș Mănescu. Nevasta lui, Ramona Bădescu și Adina Vălean, nevasta lui Crin, sunt europarlamentare, prin Bruxelles și ele vor, neapărat, ca Rareș să fie liderul organizației centrale bucureștene dar și primar, în acela și timp, pe unde va apuca. Să fie ocupat și el, precum Crin, și să nu le mai urmărească pe cele două doamne pe ale căilor străinătățuri.

– Pataliputra