Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 29 iunie 2017

Ofticos din fire, deputatului Buican i s-a pus pata pe colegul său de la Camera Deputaților, social-democratul Eugen Neață și îl denigrează pe unde poate, mai ales pe rețelele de socializare că i-a furat ideile și le-a transformat în legi. • Delta ACM 93 București a rămas fără contractul de la Ștrandul Ostroveni, după ce Primăria Râmnicu Vâlcea a decis să rezilieze colaborarea, urmând sa se facă socoteala lucrărilor lipsa și a celor neconforme. • Bătaie în toată regula zilele trecute în fața Școlii Gimnaziale nr. 4 din Râmnicu Vâlcea! 2 bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani și-au împărțit pumni ca într-un meci de box în fata trecătorilor și a șoferilor uluiți de gestul celor 2. • Alte glume marca Băsescu în Parlament: Președintele PMP, Traian Băsescu, a propus în plenul reunit al Parlamentului să extindă activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, astfel încât această comisie să ancheteze și alte aspecte decât cele prevăzute inițial. • Sperăm că istoria de anul trecut nu se va repeta, deoarece în data de 29 iulie 2017, râmnicenii sunt aşteptaţi, din nou, la o petrecere Cocktail, în parcul Zăvoi. • Vâlcenii sunt supăraţi nevoie mare pe argeşenii care le-au acaparat ştrandul. • Sibiul nu a reuşit să obţină nici măcar o medie de 10 la Evaluarea Naţională, asta în condiţiile în care noi am avut zece elevi de 10!

Ofticos din fire, deputatului Buican i s-a pus pata pe colegul său de la Camera Deputaților, social-democratul Eugen Neață și îl denigrează pe unde poate, mai ales pe rețelele de socializare că i-a furat ideile și le-a transformat în legi. Așa ceva… dacă n-ar fi de râs, cu siguranță că ne-ar podidi plânsul. Așadar, pentru că nu mai este el ”idolu’ la femeile din Vâlcea”, fiind întrecut de Neață, Buican împroașcă cu noroi.

”Domnul deputat Cristian Buican, a început o revoluție împotriva vâlcenilor. Pe rețelele de socializare, a început sa denigreze media și pe domnul deputat Eugen Neata, spunând ca legea privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani a persoanelor care au locuit minim 30 ani in zonele cu poluare remanenta ii aparține dl Gigel Stirbu, coleg cu el în Parlament. După aceasta, hopa ce credeți?! Domnul deputat Cristian Buican își asuma amendamentul depus de deputatul Neata Eugen, legea nu ii mai aparține lui Gigel Știrbu, ci doar lui!!!

Menționez ca domnul Buican, a susținut prin amendamentul sau localitatea Turda, nu a depus niciun amendament cu privire la municipiul Râmnicu-Vâlcea. In schimb, cu toții am văzut amendamentul depus de deputatul Eugen Neata și cunoaștem toate demersurile făcute pentru a intra in posesia documentelor care sa ateste ca exista poluare remanenta in Râmnicu-Vâlcea.

O sa va arat și dovezile prin aceste poze și sunt convinsă ca răutatea și invidia nu își mai găsesc loc printre cetățenii județului Vâlcea”. a postat pe rețelele de socializare consilierul județean Mădălina Cotar.

Delta ACM 93 București a rămas fără contractul de la Ștrandul Ostroveni, după ce Primăria Râmnicu Vâlcea a decis să rezilieze colaborarea, urmând sa se facă socoteala lucrărilor lipsa și a celor neconforme. Rezilierea s-a făcut în data de 22 iunie 2017 și, din câte am aflat, Primăria va retine garanția de buna execuție pentru recuperarea pagubelor. Demn de menționat este faptul că ISCIR a solicitat expertiza tehnică a multiplelor fisuri a pardoselii de beton armat. Bătaie în toată regula zilele trecute în fața Școlii Gimnaziale nr. 4 din Râmnicu Vâlcea! 2 bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani și-au împărțit pumni ca într-un meci de box în fata trecătorilor și a șoferilor uluiți de gestul celor 2. Ca o pură coincidență, exact atunci a trecut un echipaj de la serviciul rutier de poliție, care a pornit semnalele acustice în speranța că îi vor opri. Abia când oamenii legii au oprit mașină și i-au despărțit, cei doi s-au calmat nițel. Cei doi au fost escortați la sediul inspectoratului pentru a li se întocmi actele premergătoare, respectiv pentru tulburarea liniștii publice. Alte glume marca Băsescu în Parlament: Președintele PMP, Traian Băsescu, a propus în plenul reunit al Parlamentului să extindă activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, astfel încât această comisie să ancheteze și alte aspecte decât cele prevăzute inițial.

”Având în vedere că Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri vă propun ca în proiectul de hotărâre care va fi votat să mai adăugăm trei puncte pentru a da sens acestei comisii și vă rog să supuneți la vot cele trei propuneri pe care le fac. Prima este să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan ca domn al Principatelor Române în 1859. A doua propunere este să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2014 în Diaspora. A treia propunere pe care v-o fac este ca această comisie să își asume și anchetarea corectitudinea alegerii de către președintele Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim-ministru desemnat, având în vedere că nu corespunde portretului robot anunțat de către președinte anterior desemnării. Înțeleg că domnul Tudose a plagiat și cred că ar trebui să punem un al treilea punct legat de desemnarea pe care a făcut-o președintele Iohannis”, a spus Băsescu. Așa cum era de așteptat, propunerea lui Traian Băsescu a fost respinsă.

Spuneam săptămâna trecută că edilul Mircia Gutău era cât pe ce să fie „linşat” la redeschiderea locului de joacă de la Cina. Primarul a fost scos cu ajutorul forţelor de ordine, după ce aproximativ 200 de copii au fost poftiţi la un pahar de suc. Dacă aici vorbim despre bucuria nevinovată a unor copii, nu acelaşi lucru putem spune şi despre gloata care ne-a făcut oraşul de râs, anul trecut, de Zilele Imnului. Imaginile cu vâlcenii care au dus lupte corp la cop pentru o măslină şi o băutură răcoritoare, au rulat pe toate canalele naţionale.

Sperăm că istoria nu se va repeta şi în acest an, deoarece în data de 29 iulie, râmnicenii sunt aşteptaţi, din nou, la o petrecere Cocktail, în parcul Zăvoi.

Vâlcenii sunt supăraţi nevoie mare pe argeşenii care le-au acaparat ştrandul. Astfel , în weekend-ul ce tocmai a trecut, ştrandul din Ostroveni a fost luat cu asalt de către turişti, cozile de maşini de la intrare, întinzându-se pe sute de metri.

Dacă este să privim această problemă din perspectiva judeţului vecin, sibienii se plâng cum că vâlcenii le-au invadat ştrandul şi că nu mai au loc de noi. Concluzia este una simplă: unora le place să se răcorească în „bălţile” altora, aşa că de unde şi până unde atâta ură interjudeţeană?

Sibiul nu a reuşit să obţină nici măcar o medie de 10 la Evaluarea Naţională, asta în condiţiile în care noi am avut zece elevi de 10! Ştim cu toţii că foarte mulţi copii din judeţul Vâlcea aleg facultăţile din Sibiu. Şi la examenul de Bacalaureat de anul trecut, am întrecut judeţul vecin la numărul de medii maxime. Oare copiii noştri nu merită şi ei o Universitate în care să-şi ducă mai departe pasiunea pentru învăţătura? Ce exemplu mai bun poate fi dat, dacă nu rezultate excepţionale obţinute de aceştia? De ce să îi lăsăm să fie subiectul de glume al anumitor cetăţeni, din judeţele vecine, pe motiv că vorbesc la perfectul simplu sau că sunt din provincie? Pataliputra