Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 29 februarie 2016

foto arhiva Vocea Valcii• Lupta cea mare, în politicul vâlcean, se va da pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean • Noi acuzaţii aduse poliţiştilor din Drăgăşani. Un drăgăşenean afirmă că „miliţienii” îi tolerează pe hackerii care fac liniuţe prin oraş cu vizete năucitoare • Uite că Dumnezeu face dreptate până la urmă • Anul 2016 începe să aducă multe lămuriri celor sesizate de ziarul nostru • Doina Gănescu, şefa de la Şcoala Populară de Artă Vâlcea, nu-şi mai încape în pene • Consilierii judeţeni ai PSD Vâlcea îi vor cere demisia de onoare preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat

• Lupta cea mare, în politicul vâlcean, se va da pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Din start, pe primul loc se situează liberalul Cristian Buican, parlamentar actual în forul legislativ al ţării. Îndeaproape (conform unui sondaj telefonic făcut de noi) se situează candidatul PSD, liderul organizaţiei judeţene a social-democraţilor vâlceni şi deputat PSD. Deşi nu ne-a fost confirmat prin sondaj, al treilea candidat la demnitate pare a fi senatorul ALDE, Dan Niţu. Încercând să determinăm profilul moral al candidaţilor, electorii pot fi influenţaţi de evenimentele „macabre” din cele două partide aflate în dispută, PNL şi PSD, lui Buican reproşându-i-se fuga primarilor la PSD şi recenta demascare a „calităţilor” lui Gheorghe Păsat, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, anchetat pentru fapte de corupţie de către DNA, dar şi fuga senatorului Niţu la ALDE, după o scurtă vizită şi promisiuni prin anticamera PSD.

Fostul senator liberal (în prezent senator ALDE), Dan Niţu a negat informaţia că într-o duminică, la un renumit bar din Bucureşti, s-a întâlnit cu liderul ALDE – Tăriceanu, negociindu-şi plecarea de lângă Cristian Buican. Numai că informaţia a fost exactă, iar explicaţia a fost pentru lansarea ceţii. O fi fiind adevărat zvonul precum că senatorul a făcut seara o vizită la sediul PSD – şi a parafat trecerea la acest partid – pentru ca a doua zi, să iasă într-o conferinţă de presă anunţând schimbarea macazului spre gara lui Tăriceanu?

• Noi acuzaţii aduse poliţiştilor din Drăgăşani. Un drăgăşenean afirmă că „miliţienii” îi tolerează pe hackerii care fac liniuţe prin oraş cu vizete năucitoare. Omul spune că nu de puţine ori, infractorii informatici au trecut cu maşinile în viteză chiar pe lângă echipajele de poliţie, dar oamenii legii nu au avut nicio reacţie.

De altfel, „în pleasnă” sunt luaţi şi „marii ştabi ai oraşului”, care, spune drăgăşeneanul, „îşi parchează bolidurile de sute de mii de euro pe trecerile de pietoni şi poliţiştii nici nu îndrăznesc să le zică ceva”.

Cititorul nostru nemulţumit compară Drăgăşaniul cu oraşele mafiote din Italia şi vorbeşte despre o corupţie profundă: „Este atâta corupţie în acest oraş, parcă mai rău ca în oraşele Italiene. Nu mai vorbesc de poliţiştii de la comunitară, care pun în parbrize numai amenzi, dar pun numai la ăia cu Dacii sau ăia mai amărâţi, la maşinile hacker-ilor se fac că nu le văd. Cât despre persoana mea, cei de la rutiera mi-au suspendat permisul căci am trecut pe galben, iar la 1 minut după ce m-au tras pe dreapta hackerii făceau liniuţe şi s-au făcut că nu-i văd”.

• Uite că Dumnezeu face dreptate până la urmă. Infractorul Gregorian Bivolaru – celebrul lider al MISA, a fost arestat la Paris şi va fi extrădat în ţară, unde-şi va ispăşi condamnarea de 6 ani de închisoare pentru trafic de persoane şi relaţii sexuale cu un minor. Nouă ne prinde bine aducerea lui în ţară. El ne-a acţionat în jduecată pentru o caricatură, unde a fost subiect, publicată la rubrica „Te umpli de râs pe piept” (pamflet), cerându-ne 20.000 de euro despăgubiri. Desenul caricaturiza tocmai deprinderile lui pentru care a fugit din ţară şi a cerut azil politic în Suedia. Aşa că, adus în ţară, în cadrul procesului intentat de avocaţii lui, îi vom cere prezenţa în instanţa de judecată la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Guru ăsta soios ar trebui să facă pedeapsa împreună cu deţinuţii homosexuali să simtă pe pielea lui „reeducarea”.

• Anul 2016 începe să aducă multe lămuriri celor sesizate de ziarul nostru. L-aţi uitat pe primarul comunei Ioneşti Constantin Neagoe? Dar despre cabana construită de el în pădurea cumpărată de Neagoe în aria comunală? Noi spunem despre primar că este abuziv şi că şi-a construit cabana şi drumul spre ea prin pădure, fără autorizaţii şi în mod ilegal. De asemenea, le atrăgeam atenţia celor care i-au controlat activitatea de la primărie să mai lase dracu’ protecţia ilegalităţilor lui, că, până la urmă, tot se va descoperi infracţiunea şi pe cei care l-au protejat. Pentru a evita procese inutile în justiţie, ne abţinem să deconspirăm numele protectorilor (tovarăşi de-ai lui de vânătoare) şi aşteptăm comunicatul DNA. Ridicăm un colţ de pe misterul cabanei şi informăm că aceasta a fost construită pe numele firmei primarului (COMCHIM) şi că aceasta are fundaţie din beton, neexistând autorizaţie de construcţie. Atât, deocamdată!

• Doina Gănescu, şefa de la Şcoala Populară de Artă Vâlcea, nu-şi mai încape în pene şi are impresia că totul începe şi se termină cu ea la instituţia de cultură pe care o conduce vremelnic, că doar nu va rămâne în funcţie pe viaţă. Aerele de şefie pe care şi le dă doamna nu au nici măcar un mic suport în realitate şi ar trebui să ştie că va veni şi vremea bilanţului. Iar acţiunile şcoli cam lasă de dorit. Consilierii judeţeni vor vrea să ştie cum se cheltuiesc banii la această instituţie de cultură. Aşa că, dacă nu doreşte să le comunice consilierilor că taie frunze la câini toată ziua, ar trebui să se pună pe treabă şi să lase bârfa. E mai sănătos!

• Consilierii judeţeni ai PSD Vâlcea îi vor cere demisia de onoare preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat. După ce acesta este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu şi abuz de încredere, social-democraţii consideră că Păsat trebuie să facă un pas în spate, mai ales că el nu a fost ales, ci numit. Discursul anti-corupţie cu care se mândresc liderii de la centru ar trebui aplicat şi la Vâlcea, asta ca să dovedească liberalii că nu sunt ipocriţi şi că respectă ceea ce declară când sunt în faţa camerelor de luat vederi.