Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 28 martie 2016

• Sediul Antenelor din București – Ploiești a fost mutat total până pe 25 martie • • Cel mai mare guguștiuc din istoria corupției românești postdecembriste… • Fostul premier Victor Ponta este considerat de unii ca fiind „cel mai apreciat intelectual român“ • Menșevicii pe care îi critica viguros Vladimir Ilici Lenin în faimosul op „Un pas înainte, doi paşi înapoi” erau floare la ureche pe lângă miticii dâmbovițeni • Râmnicul este sub gunoaie

• Sediul Antenelor din București – Ploiești a fost mutat total până pe 25 martie, când s-a făcut predarea clădirii. Turnul din strada Gârlei a fost golit fără probleme, iar predarea lui s-a făcut relaxat. Deci se poate! Fără ca România să se prăbușescă. Și când te gândești, domnule, că o mână de pensionari isterizați de copiii lui Dan Voiculescu și-au riscat sănătatea și protezele pentru dreptul Antenelor de a nu se muta. Lucru mare și democrația asta. Mutarea Antenelor ar pica de Buna Vestire!

• Cel mai mare guguștiuc din istoria corupției românești postdecembriste, fostul eurodeputat PSD Adrian Severin a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă. Din pură lăcomie, juristul lui pește prăjit a picat în capcana unor jurnalişti britanici de la Sunday Times care i-au oferit bani în schimbul susţinerii unui amendament. Cuprins de amoc și beat de succes, Adrian Severin a lăsat deoparte nu numai orice umbră de rușine, dar și minima prudență și, ca ultimul escroc de Ferentari, le-a trimis comanditarilor o factură de 12.000 de euro pentru servicii pe care nici măcar nu le făcuse. N-a primit niciodată banii deoarece Sunday Times a făcut publică întreaga afacere. Un haplea prost ca noaptea, numai bun să ilustreze proverbul cu lăcomia care pierde omenia.

• Fostul premier Victor Ponta este considerat de unii ca fiind „cel mai apreciat intelectual român“, mai admirat decât Mihai Eminescu, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Mircea Eliade sau Petre Ţuţea. În cel mai recent sondaj IRES, românii au fost întrebaţi cine este intelectualul român pe care îl admiră cel mai mult. În urma răspunsurilor, pe primul loc se află fostul premier Victor Ponta, care a fost menţionat de cei mai mulţi respondenţi, în ciuda îndoielilor cu privire la teza sa de doctorat. Universitatea Bucureşti a stabilit că Victor Ponta şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Următoarele două locuri la categoria „cel mai admirat intelectual“ sunt ocupate de Corneliu Vadim Tudor şi de preşedintele Klaus Iohannis. Scriitorul Andrei Pleşu se află pe poziţia a patra, urmat de fostul preşedinte Traian Băsescu. Politicienii menţionaţi mai sus au reuşit să-l doboare în clasamentul intelectualilor iubiţi de români chiar şi pe poetul naţional Mihai Eminescu. Scriitori precum Petre Ţuţea, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici sau Mircea Cărtărescu se află la coada clasamentului.

• Menșevicii pe care îi critica viguros Vladimir Ilici Lenin în faimosul op „Un pas înainte, doi paşi înapoi” erau floare la ureche pe lângă miticii dâmbovițeni care azi spun una, mâine alta și care se bate cap în cap cu ce au spus ieri. Mai întâi Miticul care e liderul celui mai mare partid din România, Liviu Dragnea. Simțind nevoia să se solidarizeze puțin cu averea pușcăriașului Dan Voiculescu, Mitică Liviu Dragnea a fost categoric în privința evacuării Antenei 3: „Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură”. O zi mai târziu, același Mitică Liviu Dragnea o dă la întors: „N-am avut de gând să pun sub semnul întrebării o decizie definitivă a instanței sau recuperarea unor prejudicii stabilite de instituții (…). PSD nu depune moţiuni de cenzură pentru imagini, nu am ajuns în situația în care să aducem o criză guvernamentală în România, nu luăm în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură”. Mitică. Spune o vorbă, e spusă, o ia înapoi e luată.

• Râmnicul este sub gunoaie. Celebra firmă a denunţătorului Florian Walter, fost Busca, vânzător de butelii, gunoier, patron de fotbal, asfaltator, dar mai ales client politic, Romprest, câştigătoarea licitaţiei (nemeritat) pentru salubrizarea municipiului Rm. Valcea, este aproape de sufocare. Gunoaiele, obiectul muncii ei, sufocă blazonul pe care l-a apreciat primarul oraşului, atunci când i-a validat victoria, în mod surprinzător, împotriva realităţii. Multe ar fi de spus aici, dar lăsăm DNA-ul să verifice cum a ajuns această firmă la noi în bătătură, în defavoarea URBAN-ului, firmă autohtonă care şi-a făcut datoria faţă de râmniceni, la preţuri mult mai mici şi cu eficienţă. Primarul Ion Matei, cu referire la tragica situaţie de îmbâcsire a oraşului cu gunoaie, a declarat: „Am ajuns la un numitor comun, situaţia s-a deblocat astăzi, la ora 12.00. Până duminică dimineaţa tot gunoiul de la Râureni va fi dus la Bucureşti, iar firma va începe să ridice şi deşeurile din oraş. Operatorul va aduce o staţie de sortare mobilă şi nu cred că vor mai fi astfel de probleme”. Prostii. Nimic nu trebuia deblocat, dacă se respectă contractul semnat. Apoi, la ce numitor comun s-a ajuns, că locurile de depozitare din cartiere sunt tot sub gunoaie. Ieri seară, o coloană de gunoiere a Romprest-ului a intrat pe autostrada spre Bucureşti ca să depună gunoaiele din oraşul nostru la o groapă de gunoi a altora. Mai întâi, a fost încălcată legea, pentru că auto-gunoierele nu sunt autorizate să iasă din oraşe pline cu gunoi şi, apoi, costurile transportului la distanţe foarte mari se adaugă costurilor pentru salubrizare angajate prin contract. Râmnicenii, mobilizaţi pe Facebook, au hotărât va luni, 28 martie, să ducă tomberoanele pline cu gunoi, de la melcii de gunoi, din cartiere, în faţa Primăriei Râmnicului, în semn de PRIM protest.

• Ce vă spun profesiile acestor parlamentari? Valeriu Zgonea – lăcătuș mecanic. Neculai Onțanu – fierar betonist. Cristian Popescu Piedone – ospătar… Proletariatul, frate!

• Cristi Borcea a crescut mult în ochii noștri. Cu mânuța lui ar fi scris un denunț penal împotriva doctorului Neculai Onțanu. Un adevărat bărbat, Porcea ăsta, cum ar spune Valentina Pelinel.