Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 28 iulie 2016

• Comparativ cu anii de dinainte de lovitura de stat a lui Ion Iliescu, peisajul public din oraşele ţării s-a schimbat. • În presa locală şi în politicul autohton a început serialul pokemonul Borza. • La câte calităţi are lichidatorul alungat de la CET Govora, Remus Borza i-am mai descoperit una. • Proaspăt întors în societate, fostul primar Emilian Frâncu nu şi-a uitat obiceiul de reclamagiu.

• Comparativ cu anii de dinainte de lovitura de stat a lui Ion Iliescu, peisajul public din oraşele ţării s-a schimbat. Nu putem spune că acesta s-a ţiganizat dar nici departe nu este. Unde sunt tinerii frumoşi de altădată, înalţi cu ţinută sportivă, educaţi şi îndatoritori? Au dispărut sau sunt pe cale de dispariţie. Conlocuitorii noştri se îmbracă modern, sunt tunşi şi bărbieriţi, miros a deodorante. În schimb, majoritarii le-au luat obiceiurile, se rad în cap, nu se bărbieresc, ba nici nu folosesc prea multă apă şi au atitudini belicoase. Avem acum o imagine răsturnată a trecutului. Cum se apropie colonizarea ţării cu arabi şi islamişti nu ne mai miră nimic. Când vor fi aduşi aceştia aici şi întâlnesc tinerii localnici macho şi ţiganizaţi se vor simţi ca la ei acasă. În localuri, în sălile de spectacole, pe terenurile de sport, numărul needucaţilor raşi pe cap, scunzi şi grăsuţi, nebărbieriţi şi mirosind a parfum natural a crescut. Oamenii de ordine aproape că nu le mai poţi face faţă. Statisticile sunt îngrijorătoare şi nimeni nu are curaj să tragă semnalul de alarmă. Se crede că, din acuza asta, nu vom mai fi catalogaţi drept ţară europeană. Ce fac legiuitorii? Fură banii ţării, prin şmecherii de parlamentari şi nu îşi mai încap în piele decât de importanţi se cred. Doamne apară-ne de derbedei şi dă-le parlamentarilor toate nenorocirile pe care ni le socotesc în sfidarea electorilor. Mult nu mai este şi veţi vedea câtă dreptate avem.

• În presa locală şi în politicul autohton a început serialul pokemonul Borza. După ce s-a îmbogăţit cu banii de la Hidroelectrica, nenorocind şi licenţiind personalul supercalificat ai acestei societăţi, mentorii lui din umbră l-au propulsat la CET Govora pentru a încerca salvarea proprietăţii Consiliului Judeţean Vâlcea, ajunsă la insolvenţă prin acţiunile nefaste ale pesediştilor şi liberalilor de la putere. Încă de când a fost anunţat drept „salvator” al acestei societăţi, noi ne-am expus punctul de vedere, catalogându-l drept un şmecheraş de cartier, needucat, nesimţit şi profitor. La sărbătoarea împlinirii a 50 de ani de la începutul construirii hidrocentralei de la Ciunget, l-am înfruntat de faţă cu toţi invitaţii prezenţi, atrăgându-i atenţia că mimează intelectualismul, educaţia şi bunul simţ. Am avut în vedere participarea lui la o emisiune televizată a Mihaelei Rădulescu de la ProTV unde şi-a dat arama pe faţă prin infatuare, prezentarea unui ceas de 50 mii de euro la mână şi regretul că deşi este foarte bogat nu se lipesc femeile de el. I-am explicat atunci că femeilor le mai trebuie şi bărbăţie, respect, tandreţe şi educaţie, nu numai bani şi prezenţa lui fizică. A fugit de la dialog, arătându-ne că l-am atins acolo unde îl doare. Şi iată că a apărut iar în ţinutul nostru unde şi-a dat în petic chiar de la instalare. Cu ţărănismul care îl defineşte a început să insulte femeile disponibilizate, să le arunce vorbe grele insultătoare, procedând ca un stăpân de sclavi pe plantaţie. La adunarea creditorilor unde a fost trimis la plimbare, un creditor a venit însoţit de o tânără avocată. Ce credeţi că i-a aruncat peste umăr mitocanul administrator judiciar? „Ce, domnule, ai venit cu viagra după tine?”. Uimitor şi descalificant.

• La câte calităţi are lichidatorul alungat de la CET Govora, Remus Borza i-am mai descoperit una. Este un mare mincinos! Ca să câştige simpatia vâlcenilor, el a afirmat că ar fi fost apărătorul primarului Mircia Gutău în “prima sa aventură judiciară”. După cum se ştie, noi am fost prezenţi la toate termenele procesului primarului şi nu i-am văzut augusta persoană. Iată ce a declarat: „Eu l-am apărat pe Gutău, la prima lui peripeţie judiciară. L-am achitat la Alba Iulia şi la Curtea de Apel Constanţa, dar la recurs mi-a spus «avocate, nu mai am nevoie de tine că tu eşti scump”. Minciuna asta a fost pusă în prisma adunării creditorilor care a avut loc săptămâna trecută. Ce ipocrit!

• Proaspăt întors în societate, fostul primar Emilian Frâncu nu şi-a uitat obiceiul de reclamagiu. Este cunoscut faptul că în palmaresul său de “jelbar” se află reclamaţi mai mulţi râmniceni printre care şi jurnalişti. Îi place să reclame ca să arate tuturor cât de educat este. În numărul trecut l-am sancţionat pentru că a atins apogeul întreprinderilor sale în domeniu. A acţionat la CEDO statul nostru, pe motiv că aflat în puşcărie nu a fost lăsat să îşi dea doctoratul. S-ar putea să vă mire criticile noastre. Nu ar trebui, pentru că acum nu mai este în nefericire. Pe când era în spatele gratiilor, i-am prezentat corect odiseea, informându-ne la timp cititorii. Nu ne-a plătit nimeni contravaloarea transportului la procese, diurna şi creaţia intelectuală în prezentarea procesului lui. Ne-am făcut numai datoria, fără afinităţi sau favoritisme. Şi cum am fi putut să o facem altfel, când intelectualul acesta ne-a dat în judecată pentru criticile sale şi l-a pus pe purtătorul lui de geantă de parlamentar să ne aplice o abjectă amendă de 3 miliarde de lei, pentru care ne-am judecat 10 ani de zile, timp în care nu l-am deranjat social cu nimic. Aşa că, domnule cu suflet negru şi răzbunător, deranjează-ne numai ca să îţi ceri scuze. În mărinimia noastră, le acceptăm dar nu uităm. Şi ca să nu te înveninezi prea mult de noi, te atenţionăm să fii atent la lucrările de doctorat sau la ce ai scris în puşcărie.