Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 25 mai 2016

• Dorinţa unor candidaţi de a ajunge, oricum şi prin orice mijloace, în scaunul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrece orice închipuire. • O informaţie surprinzătoare sparge înţelegerea cazului Hexi Pharma. • Campania din acest an ne oferă şi o plăcută surpriză. • Independentul de politic şi de de toate, Mircea Stoica se simte discriminat. • Am atras atenţia mai de mult asupra incapacităţii politice a liderului PMP Vâlcea, Marian Mirea şi public, i-am prevestit o compromitere totală. • Ştirea lansată de Romeo Rădulescu – pentru atragerea voturilor credulilor – precum că va lua 23 de hectare de la Oltchim pentru crearea unor parcuri industriale în municipiul Râmnicu Vâlcea a stârnit zaveră. • Execuţii între mafioţi.

• Dorinţa unor candidaţi de a ajunge, oricum şi prin orice mijloace, în scaunul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrece orice închipuire. În curând vom da publicităţii o mare mârlănie făcută împotriva candidatului PER – Mircia Gutău, nereuşită şi compromiţătoare pentru autori. Numai că acţiunea a fost deconspirată de chiar autorităţile statului şi, pentru că autorilor le stă oftica în gât, se străduiesc ca în ultima săptămână de campanie să tipărească nişte afişe mincinoase compromiţătoare şi să le lanseze în spaţiul public. De-abia se aşteaptă o astfel de greşeală ca să li se pună brățări de inox la încheieturi. Se cunoaşte în favoarea cui se comite această infracţiune, cine sunt complotiştii şi ce mijloace de presă vor fi antrenate în mârlănia roşie. Salutăm fairplay-ul candidatului Remus Grigorescu căruia îi sunt străine astfel de metode şi îl felicităm seriozitatea cu care-şi susţine campania electorală. Aşadar, urmăriţi ziarul nostru şi veţi afla cui i se va face plângere penală pentru încălcarea gravă a Legii campaniei electorale.

• O informaţie surprinzătoare sparge înţelegerea cazului Hexi Pharma. La această firmă se produceau droguri de mare risc. Afirmaţia aparţine unei foste agente a Serviciului Secret al Armatei, DGIA, locotenent-colonel în rezervă Raisa Ekaterina Ivatenko. Ea este acum angajată ca și consilier parlamentar pentru deputata Liliana Minca. Minca a lucrat și ea în tinerețe ca secretară a fostului general de armată Victor Atanasie Stănculescu. Raisa Ivatenko s-a născut la Leningrad și a fost adoptată câteva luni mai târziu în România. Fostă agentă a Direcției Generale de Informații a Armatei, după cum anunță chiar ea pe pagina se facebook, are un doctorat în Strategie Militară în Antiterorism la Academia Militară Khabarovsk, din Rusia și a trăit în Angola și Rusia. Ivatenko a postat două informații explozive: patronul Hexi Pharma ar fi fugit în Venezuela iar la Hexi Pharma se produceau droguri de mare risc. Ce nu explică nici Ivatenko și nici Monica Macovei, ambele susținătoare ale ipotezei că mortul nu e Condrea este… cine e mortul? Cine ar fi fost de acord să intre cu mașina în copac să moară în locul lui Condrea? Iată ce a declarat agenta DGIA: “Mai devreme sau mai târziu, complicii din România ai reţelei internaţionale de producere şi comercializare a drogurilor de la Hexi, vor fi arestaţi, indiferent ca ei îşi fac veacul acum prin Cotroceni sau prin clădirea Guvernului României, iar prima care va da cu subsemnatul pentru săvârşirea infracţiunii de trădare va fi ministra Prună de la Justiţie, ea trebuind să clarifice de ce tocmai când informările SRI cu privire la cloacă de droguri de mare risc ajungeau la Cotroceni, ea dădea ordonanţe de urgenţă prin care limită atribuţiile SRI în filaj şi urmărire informativă, printre altele şi pe vectori de reţele de trafic de droguri. Intenţia ei de a distruge Serviciul Secret al României fiind evidentă!”.

• Campania din acest an ne oferă şi o plăcută surpriză. Demisionar din Parlament şi din politicul liberal, senatorul Dan Niţu a renăscut în partidul ecologist condus de Mircia Gutău. Devine evident că valoarea atrage valoare şi înnobilarea PER-ului cu aura actualului şi viitorului parlamentar de Vâlcea, dă strălucire noului contingent de demnitari vremelnici în Casa Poporului.

• Independentul de politic şi de de toate, Mircea Stoica se simte discriminat. Vrea cu tot dinadinsul să fie invitat şi el la confruntarea „vulturilor” Râmnicului pentru Primăria capitalei de judeţ, ca să se vadă şi el mai bine dintre cei 10 candidaţi. Măi, fraierică, dacă pe Robert Turcescu nu l-au acceptat „la masă” ceilalţi trei competitori bucureşteni, cum crezi tu că vei fi primit să-ţi expui fizicul? De vorbit nu şti a vorbi, de cunoscut nu te cunosc decât rudele şi prietenii iar notorietatea ta este la pământ! Nu ai ce căuta printre „titani”. Deunăzi, dovedind că este aerian, omul l-a insultat pe Mircia Gutău neştiind că orice acuză (din cele trecute) adusă acestuia îi mai sporeşte numărul de alegători cu încă cinci votanţi. Hai să punem un pariu, nene Stoica, că după alegeri te ascunzi de ruşine cu voturile pe care ţi le dă numai familia. Adică 5!

• Am atras atenţia mai de mult asupra incapacităţii politice a liderului PMP Vâlcea, Marian Mirea şi public, i-am prevestit o compromitere totală. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dacă se compromitea numai el, nu era nici o pagubă, dar a compromis şi organizaţia în fruntea căruia s-a cocoţat. Respingerea candidaturii sale (pe drept!) de la Primăria Râmnicului a lăsat acest nou şi valoros partid fără competitor în cursă. Suntem de acord că partidele noi vor învinge, până într-un sfârşit, dar în fruntea acestora trebuie să fie şi conducători pe măsură. Chiar dacă preşedintele naţional – Traian Băsescu a încercat să dreagă busuiocul, în ceea ce priveşte ruşinea de la primăria Râmnicului, îndreptându-şi speranţa spre o performanţă la Consiliul Judeţean, tot fără valoare (electorală) rămâne organizaţia cu Mirea în frunte. Ne pare rău că am prorocit compromiterea liderului actual, dar cu îngâmfare, suficienţă şi vorbe goale nu poţi convinge pe nimeni de valoarea ta sau a colectivităţii politice pe care o reprezinți. „Condoleanţe”, domnule Mirea!

• Ştirea lansată de Romeo Rădulescu – pentru atragerea voturilor credulilor – precum că va lua 23 de hectare de la Oltchim pentru crearea unor parcuri industriale în municipiul Râmnicu Vâlcea a stârnit zaveră. Toată suprafaţa de teren de sub Combinat are proprietari care o revendică şi dacă aceasta nu mai are destinaţia actuală, proprietarii o vor înapoi. Deja au fost contactaţi avocaţii pentru procesele care urmează. Aşa că, să trecem şi această promisiune în portofoliul minciunilor lui Romeo Pinochiosul.

• Execuţii între mafioţi. Omul de afaceri Gheorghe Haidău, din Bacău, a fost găsit spânzurat în baia unui hotel din București. Avea acțiuni la fabrica de hârtie “Letea”, fabrică preluată ulterior de Dumitru Sechelariu (PSD), fost primar al Bacăului mai multe mandate. Gheorghe Haidău avea niște întâlniri în București, dar nu se știe cu cine. Mai mult, nici până astăzi nu se cunosc motivele „sinuciderii” (nu avea datorii mari). În portbagajul mașinii sale s-au găsit peste 150.000 de dolari și câteva zeci de milioane de lei. Nici Dumitru Sechelariu (PSD), care i-a preluat fabrica, nu a avut prea mult noroc. ¬A fost sacrificat de fostul premier din perioada 2000-2004 Adrian Năstase, care l-a dat ca exemplu de corupt (cu probe reale) și a fost arestat preventiv. Dumitru Sechelariu a vândut fabrica Letea cu tot cu zecile de hectare de teren din patrimoniu, după care a murit de un cancer galopant.