Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 25 aprilie 2016

• La sfârşitul anului trecut, un anume Iulian Puican… ne-a dat în judecată pe motiv că nu i-am dat dreptate în culpabilizarea hingherilor care prind pe străzi câinii vagabonzi. • La Horezu, candidatul PSD pentru funcţia de primar, fostul comisar şef Nicolae Sărdărescu are cele mai mici şanse de victorie. • Pentru cei care citesc tabletele ziaristului Gheorghe Smeoreanu din „Criterii”, este binecunoscută băşcălia la care l-a supus (şi îl va mai supune încă) pe preşedintele Klaus Iohannis… • Suntem obişnuiţi cu promisiunile deşarte ale candidaţilor la primăriile din judeţ… • Candidatul Grig Crăciunescu la primăria municipiului Rm. Vâlcea, din partea PNL-PDL, promite că dacă va ajunge primar va construi două blocuri ANL… • Un PSD-ist cinstit din judeţ, al cărui nume îl vom ține sub tăcere, pentru a nu-i ruina omului cariera de tot, va fi exclus din PSD pentru că, în cei 15 ani de când activează ca politician, nu a reușit să acumuleze nicio infracțiune.

• La sfârşitul anului trecut, un anume Iulian Puican – preşedintele Asociaţiei de protecţie a animalelor din municipiului Rm. Vâlcea „A doua şansă” ne-a dat în judecată pe motiv că nu i-am dat dreptate în culpabilizarea hingherilor care prind pe străzi câinii vagabonzi. Noi, am apreciat că, preluând greşit o ştire de a Antena 3 unde a fost prezentată disputa dintre nişte cetăţeni apărători ai câinilor fără stăpân şi hingherii bucureşteni, reprezintă o instigare la violenţă și l-am taxat ca atare. Drept urmare, neţinând cont că Facebook-ul este spaţiu public, ne-a insultat la modul grosier, atacul său fiind îndreptat asupra redactorului şef al publicaţiei noastre, deşi nu era el semnatarul articolului. Procesul s-a desfăşurat în ambele faze, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi la Tribunalul Vâlcea şi a durat aproape un an de zile. În final, şi la Judecătorie şi la Tribunal a pierdut procesul, urmând a ne plăti despăgubiri consistente. Imediat ce vom intra în posesia motivării hotărârii definitive şi irevocabilă, vom investi hotărârea, la Executorul judecătoresc, pentru primirea banilor. Cu aceştia, vom cumpăra hrană artificială pentru câinii pe care îi avem la „pensiunea de pe calea ferată” (după cum ne-a botezat Puican ferma), astfel că pentru un an de zile nu vom fi nevoiţi să cumpărăm periodic hrană pentru cei 14 câini care ne păzesc proprietatea. Îţi mulţumim, Puicane!

• La Horezu, candidatul PSD pentru funcţia de primar, fostul comisar şef Nicolae Sărdărescu are cele mai mici şanse de victorie. Ambele sondaje efectuate de PSD şi PNL îl arată pe locul 3 cu 13% din voturile electorilor. Cunoscătorii săi afirmă că nici chiar el nu ar vrea să învingă și se bazează doar pe aura veche de fost inspector şef al IPJ Vâlcea şi fost comandant al Poliţiei Horezu. Se ştie bine că poliţiştii nu prea sunt agreaţi în viaţa civilă, darămite în politic. Așadar, are omul bani de cheltuială şi plăteşte o experienţă fără final optimist.

• Pentru cei care citesc tabletele ziaristului Gheorghe Smeoreanu din „Criterii”, este binecunoscută băşcălia la care l-a supus (şi îl va mai supune încă) pe preşedintele Klaus Iohannis, transformându-şi publicaţia on-line într-un fel de „Kamikaze” de satiră şi umor. Numai că mai există şi cititori care i-au la propriu zisele sale, neînţelegând subtilitatea. Zilele trecute am primit la redacţie o scrisoare de la un cititor fidel care ne-a întrebat dacă este adevărat că preşedintele Iohannis i-a scris candidatului PER la primăria Râmnicului, Mircia Gutău, cerându-i să se retragă pentru că a fost condamnat. Cum nu citisem până azi „pastila” colegului nostru, l-am lăsat fără răspuns pe prietenul ziarului, dar azi îi dăm răspunsul aşteptat: „Nu, preşedintele Iohannis nu i-a scris lui Mircia Gutău, doar l-a sunat şi l-a invitat la o cafea, la Cotroceni. Această invitaţie este adresată doar învingătorilor, stabiliţi în baza sondajelor SRI. Aşadar, cu binecuvântarea electoratului şi a preşedintelui ţării, Mircia Gutău va ajunge primar al municipiului capitală de judeţ”.

• Suntem obişnuiţi cu promisiunile deşarte ale candidaţilor la primăriile din judeţ şi, de aceea, pentru a le putea bate obrazul în caz de nerealizarea lor, arhivăm toate minciunile pe care le aruncă în spaţiul public poftitorii de jilţ administrativ. Ne-am dori ca toţi viitorii primari, la sfârşitul mandatului lor, să poată prezenta electoratului împlinirea promisiunilor, aşa cum a făcut-o fostul primar al oraşului Horezu – Constantin Niţu, sub sintagma „Am promis – am făcut”. Aşadar, încet cu minciunile pe scări, domnilor candidaţi. Blazonul nu trebuie murdărit mai mult decât o faceţi voi zi de zi. Vine vremea când va trebui să daţi şi socoteală!

• Candidatul Grig Crăciunescu la primăria municipiului Rm. Vâlcea, din partea PNL-PDL, promite că dacă va ajunge primar (locul 3 în sondajele de până acum) va construi două blocuri ANL, aceasta fiind una din priorităţile liberale. Aiurea. Sunt priorităţile imaginare ale lui, că liberalii ştiu bine cât de greu se obţin avizele pentru blocurile ANL, sunt realişti şi nici nu susţin motivul invocat de Crăciunescu pentru această prioritate. Candidatul fără de prihană spune că „găsirea de soluţii pentru construirea celor două blocuri ar contribui la atenuarea fenomenului de emigrare a forţei de muncă”. Aşadar, nu va construi, ci va căuta soluţii – asta fiind prima minciună. Apoi, ca să se dea intelectual politicianist, zice că obţinând locuinţe, forţa de muncă nu va mai emigra. Aloo, intelectualule! Din cauza asta pleacă vâlcenii din judeţ său pentru că nu au locuri de muncă de unde să obţină banii pentru plata chiriei, întreţinerii spaţiului locativ şi a membrilor de familie? Nici nu a început bine campania electorală şi Grig – vaideeanul a şi început să mintă. De aceea se situează pe locul 3 în toate sondajele, voturile pe care le va primi fiind ale partidului în numele căruia candidează. Obtuză gândire şi, veți vedea, rezultate politice pe măsură.

• Un PSD-ist cinstit din judeţ, al cărui nume îl vom ține sub tăcere, pentru a nu-i ruina omului cariera de tot, va fi exclus din PSD pentru că, în cei 15 ani de când activează ca politician, nu a reușit să acumuleze nicio infracțiune. Liviu Dragnea, președintele partidului și garantul criteriilor de integritate din PSD, a făcut următoarele precizări: “Am primit semnale din teritoriu că, din cauza unor astfel de personaje, oamenii ezită să voteze cu noi. Nu ne putem prezenta în fața electoratului nostru tradițional cu astfel de indivizi, că părem dubioși. Trebuie să avem grijă ca fenomenul să nu ia amploare și, unde prindem un cinstit, să tăiem în carne vie. Dacă omul vine cu o citație la DNA, suntem dispuși să-l reprimim în partid, nu suntem aberanți”.