Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 23 mai 2016

• Fără intenţia de a submina campania electorală a candidatului PSD la demnitatea de primar pe care o râmneşte, dorim să repunem adevărul în matricea lui. • Deşi liberalii vâlceni ne-au legat de mâini şi de picioare cu o prevedere cuprinsă în contractul electoral, considerăm că nu facem anti-campanie criticând o insultă gravă pe care a adus-o candidatului lor la funcţia de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea – Grigore Crăciunescu. • Viceprimarul primăriei Drăgăşani – liberalul Adi Sanda, deşi nu candidează la funcţia de primar (a dat Dumnezeu să se trezească şi să înţeleagă că îi este prea mare căciula administraţiei locale), face anti-campanie colegului său candidatul liberal la prima funcţie din primărie. • Am citit ieri povestea kafkiană a trei candidaţi din Bârlad, care merg independenţi la Consiliul Local.

• Fără intenţia de a submina campania electorală a candidatului PSD la demnitatea de primar pe care o râmneşte, dorim să repunem adevărul în matricea lui. Pentru că nu s-a prezentat la întâlnirea televizată (la Vâlcea 1) cu restul competitorilor la aceeaşi demnitate, Romeo Rădulescu a fost acuzat de laşitate, generată de frica confruntării cu fostul său şef administrativ, cel care l-a „calificat” în administraţia locală, Mircia Gutău. Drept urmare, acuzat de lașitate, la presiunea presei şi a membrilor staff-ului său de campanie, acesta, săptămâna trecută, a fost prezent la noua întâlnire, arătându-şi caracterul și adevărata faţă. El a minţit, din nou, spunând că nu s-a aflat atunci în municipiu şi că, de absenţa sa, a anunţat (??) cu trei zile înainte. Ne informăm cititorii că în ziua şi la ora emisiunii, Romeo Rădulescu îşi făcea campanie electorală în cartierul Petrişor, sfidând invitaţia. Așadar, la runda următoare a competiţiei, a reiterat minciuna, privind senin în lentila camerei de luat vederi, cu un tupeu demn de o cauză inconștientă. Redăm, mai jos, un fragment dintr-o scrisoare (amplă) primită la redacţie de la un elector din cartierul unde a fost remarcat în timpul emisiunii pe care a evitat-o rușinos: „…Nu mă mai miră faptul că fostul primar Rădulescu a minţit iar că a avut treabă. O treabă mai importantă ca a ne convinge că merită să fie în fruntea noastră, nu era decât un deces sau probleme grave familiale. Dar nu a avut! El s-a plimbat prin cartierul nostru, senin şi vesel, promiţându-ne că va face în primărie ceea ce nu a făcut nici când a mai fost acolo. Nu ne trebuie!…”. Fără comentarii, din cauză de contract.

• Deşi liberalii vâlceni ne-au legat de mâini şi de picioare cu o prevedere cuprinsă în contractul electoral, considerăm că nu facem anti-campanie criticând o insultă gravă pe care a adus-o candidatului lor la funcţia de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea – Grigore Crăciunescu. La ultima întâlnire televizată avută cu competitorii săi, după ce a bătut câmpii cu graţie promiţând ceea ce nu poate face, el şi-a însufleţit electoratul cu următoarea afirmaţie: „Veniţi cu mine la vot, ca să redăm demnitatea oraşului Râmnicu Vâlcea”. Ce gândeşte și a spus vaideeanul Grigore Crăciunescu, un venetic ajuns în oraşul nostru natal, despre onoarea urbei noastre? Şi-a pierdut Râmnicul demnitatea şi i-o redă el? Niciodată și nesimţire! Demnitatea reprezintă autoritatea morală, prestigiul, măreţia şi onoarea tuturor oamenilor care alcătuiesc o colectivitate. Cum a constatat „ciobanul” de la Vaideeni că demnitatea colectivităţii noastre căreia el îi cere votul a fost încălcată sau distrusă? Dialogând pe această gravă temă cu unul dintre conducătorii lucizi ai organizaţiei PNL Vâlcea, acesta a însăilat un fel de scuză, ca justificare, deşi, în principiu, nu a fost nici el de acord cu grava insultă: „… Grig nu este din partidul nostru, ni s-a alăturat. De acolo de unde a venit, se tolerau insultele şi atacurile la persoană. Înțeleg și eu că este un atac grav la colectivitate şi nu poate fi permis. Eu cred că omul a vrut să justifice faptul că nu este «iepuraşul» lui Gutău în alegeri, după cum se bârfește, şi a trimis o săgeată indemnă asupra acestuia. Întăresc şi declar că nu există nici o înţelegere între PNL şi PER, la primăria Râmnicului şi că Grig Crăciunescu este unicul nostru candidat, cu şansele lui de vot. Aşteptăm şi noi să-şi ceară scuze, pentru o afirmaţie negândită”.

• Viceprimarul primăriei Drăgăşani – liberalul Adi Sanda, deşi nu candidează la funcţia de primar (a dat Dumnezeu să se trezească şi să înţeleagă că îi este prea mare căciula administraţiei locale), face anti-campanie colegului său candidatul liberal la prima funcţie din primărie. Urmărind un plan rău gândit, el a lansat zvonul că Ştefan Prală, coordonatorul liberal al campaniei din oraşul dintre vii, ar face blat cu fostul deputat PSD Vasilică Bleotu, susţinând candidatul PSRO al acestuia. Deşi atitudinea lui Adi Sanda a fost adusă la cunoştinţă Biroului Politic al PNL, se întârzie scoaterea acestuia din organizaţie sau, cel puţin, sancţionarea acestuia pe măsura acuzaţiilor aduse (şi dovedite), din motive de… „să treacă alegerile”. Bravo! Dar până atunci ce va pierde PNL-ul? Alegerile!

• Am citit ieri povestea kafkiană a trei candidaţi din Bârlad, care merg independenţi la Consiliul Local. Au strâns oamenii semnăturile şi, când să înceapă campania, s-au trezit că le trebuie mandatar financiar. N-aveau bani de aşa ceva, aşa că au vrut să se retragă. Dar Biroul Electoral le-a zis că nu se mai poate. Aşa că acum aşteaptă să le vină amenda de la AEP, vreo câteva mii de lei, să se sature să mai candideze. E absurd. Şi să nu mi-o spuneţi pe aia cu „ar fi trebuit să ştie legea”. Legea asta a fost făcută să-i rupă pe ăia care îndrăznesc să se bată cu marile partide. Îmi povesteşte o candidate de la Oradea, că i-au spus în faţă că îi vor anula buletinele de vot. Independenţii nu pot avea observatori în secţiile de vot, aşa că se face un blat între cei prezenţi şi se pune a doua ştampilă pe buletinele lor, ca să le anuleze. În timpul ăsta, madame Olguţa Vasilescu îşi face legal campanie pe banii contribuabililor: distribuie ajutoare sociale la aproape 20.000 de craioveni şi organizează Zilele Craiovei cu o săptămână sau două înainte de alegeri. Acesta era un scandal naţional, obrăznicia acestei puşcăriabile, dar PNL abia a scos un miorlăit timid. Vă spun: faptul că la Bucureşti, Iaşi, Oradea sau Tg Mureş avem nişte nuclee de rezistenţă, nu înseamnă nimic. Legea a fost profund incorectă. Cred că aceste alegeri nu sunt nici libere, nici corecte.