Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 22 ianuarie 2014

• Comisia parlamentară de anchetă Călăraşi l-a invitat la audieri pe fostul primar al comunei Nana Dumitru Budeşteanu, care a murit în anul 2008 • Confuzie între bârfitorii de pe marginea relaţiei APAVIL – OK • „Am informaţia că Elena Băsescu va candida la europarlamentare pe listele Forţei Civice” • Miracol la Teleorman: Chipul lui Liviu Dragnea s-a arătat într-un trunchi de copac • Disperare pentru ministrul Andrei Gerea • În sfârşit guvernul USL înţelege să scoată în faţă specialiştii şi să îi promoveze în ministere

• Comisia parlamentară de anchetă Călăraşi l-a invitat la audieri pe fostul primar al comunei Nana Dumitru Budeşteanu, care a murit în anul 2008. Anunţul invitării la comisie a fostului primar al comunei Nana a fost făcut de senatorul PSD Gabriela Firea. Normal, votase la referendumul de demitere din 2012. Ce contează că a murit în 2008, dacă a votat în 2012, putea veni şi în 2014 la comisia madamei Firea. Se pricep ăştia la înviat morţii de mă mir că n-au şi reuşit să-l aducă. Bine că a scris presa că-i mort, că altfel aflam de la Gîdea că l-a dat în gât pe Băsescu. O fi avut lista cu locuitorii din Nana de la Dragnea, că ăla ţine evidenţa şi la vii şi la morţi.

• Creaţa aia blondă care vroia să folosească poala generalului negru drept catapultă politică, bălmăjea ceva pe la TV despre datoria aleşilor de a reprezenta ţara cu demnitate, aşa cum a făcut-o ea. Să auzi şi să nu crezi! Azi, mâine, cred că şi Bianca Drăguşanu va fi aleasă pe listele USL, că de demnitate uslamistă nu duce lipsă…

• Confuzie între bârfitorii de pe marginea relaţiei APAVIL – OK. Firma care pasează constant un buldo-excavator în curtea operatorului regional de apă contra sumei de 10.000 lei/lună nu aparţine grupului de firme „Restaurante OK”, ci unui localnic din Băile Olăneşti, folosit ca paravan de mai mulţi oameni de afaceri, care au deţinut şi funcţii în administraţia locală.

• „Am informaţia că Elena Băsescu va candida la europarlamentare pe listele Forţei Civice. Ungureanu trebuie să o scoată europarlamentar ca apoi să fie şi el susţinut. Tot ce am spus eu s-a împlinit”, a declarat mândru de el premierul Ponta. Reacţia lui MRU: „Domnul Ponta minte înfiorător de mult. Unul dintre criteriile pentru a fi inclus pe listele partidului Forţa Civică, la alegerile europarlamentare, este să fii membru de partid”. Deci, altă minciună! Şi, totuşi, ce dacă va candida? Nu mai este o persoană liberă? Măi, tovarăşe Ponta, ai cam luat-o razna rău de tot! Avem şi noi informaţia că Daciana Sârbu Ponta va candida la europarlamentare pe listele USL, alături de soţia lui Antonescu. Dragnea trebuie să le facă alese de 7,1 milioane de alegători morţi, plecaţi de acasă, dispăruţi sau debili mintali… „(Până acum) tot ce am spus, s-a împlinit” – mai zice Ponta. Dar, sărmanul de el, de aproape doi ani de zile, a spus lucruri atât de contradictorii, încât singurul lucru care s-a împlinit este că a dovedit ce mare mincinos patologic este.

• Miracol la Teleorman: Chipul lui Liviu Dragnea s-a arătat într-un trunchi de copac. Un locuitor al comunei Sărăceni, aflată în sudul judeţului, a făcut descoperirea când era în pădure, la tăiat de scoarţă de copac. „Adunam şi eu ceva scoarţă, pentru o ciorbă, că ajutoarele primite s-au terminat. Când jupuiesc cu cuţitul un mesteacăn, ce să vezi: Era chipul domnului Dragnea, cum te văd şi cum mă vezi”, a declarat fericitul teleormănean. Un sobor de preoţi s-a deplasat de urgenţă la faţa locului pentru ca consfinţi minunea. „Într-adevăr, este chipul domnului Dragnea, întâi stătătorul, izvorâtorul de ajutoare sociale. Este considerat o figură importantă a Teleormanului şi a creştinătăţii fiind singurul, în afară de Iisus, care a reuşit să scoată morţii din morminte şi să-i trimită la vot”, a comentat Mitropolitul de Alexandria, Marius Ionuţ Petriman. Locul a fost sfinţit, tămâiat şi înconjurat cu o bandă tricoloră. Conform unor surse din preajma autorităţilor locale, în acel loc se va ctitori un schit, unde pelerinii vor putea să vină să se roage pentru un kil de făină, un litru de ulei sau găleţi.

• Disperare pentru ministrul Andrei Gerea. Azerii de la SOCAR nu se mai uită cu jind la Oltchim, chinezii sunt de negăsit în ciuda populaţiei excedentare, PCC-ul iese pe furiş din scenă, aşa că ce-i rămâne de făcut lui Gerea? Ministrul a tulit-o rapid încă de marţi într-o vizită fulger la Moscova unde avea întâlniri stabilite cu Konstantin Kosacev, preşedintele părţii ruse în Comisia Interguvernamentală de Colaborare Economică şi Tehnico-Ştiinţifică Româno-Rusă şi cu omologul său rus Denis Manturov, ministrul industriei şi comerţului.

• Recent s-a efectuat un sondaj pe plan mondial. Întrebarea a fost: „Vă rugăm să ne spuneţi opinia dumneavoastră în legătură cu lipsa de alimente din restul lumii”. Sondajul a fost un eşec total. De ce? * În Africa nu ştiau ce înseamnă «alimente». * În Europa de Vest nu ştiau ce înseamnă «lipsa». * În Europa de Est nu ştiau ce înseamnă «opinie». * În America de Sud nu ştiau ce înseamnă «vă rugăm». * Iar în SUA nu ştiau ce înseamnă «restul lumii».

• Despre Ponta, în ultimele zile, pe Internet: „Un Pinochio. Un Mikey Mouse. Murdăreşte totul. Un incapabil. Mare sculă. Un măscărici. Un imberb. Un pulifrici. Un Neica Nimeni. Plagiatorul mitoman. Un hoţ şi un mincinos dovedit. Un gunoi. Minte ca un copil mic. Un carierist. Prim-sinistrul României. Pisic mieros şi parşiv. Un incompetent. Un snob dâmboviţean. Minte mai mult decât respiră. E bolnav!! E plin de el. E dus cu pluta. E penibil şi caraghios. Superficial. Marele plagiator. Va sfârşi probabil în puşcărie ca şi înaintaşul său. Comportament de om frustrat. Un limbric. Are probleme la mansardă. Acest idiot vesel. Mincinos, impertinent, grandoman, incompetent, laş. Un măscărici vesel. O caricatură politică. Un neisprăvit cu rânjet de hermafrodit. Mai slab, mai ridicol şi mai de batjocură decât ne-am putut imagina, în cele mai negre vise. O ruşine”. Chiar aşa să fie? Nu cred!

• Dr. Victor Viorel PĂCĂLICI – prim mincinosul ţării, ne va duce pe cele mai înalte culmi de unde Biserica Ortodoxă Română ne va da drumul în prăpastie. Şi asta pentru că 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. În fiecare sat, un om dăruieşte celorlalţi o făclie: este învăţătorul. Şi un altul suflă în ea ca s-o stingă: este preotul. Mulţi dascăli (popi), puţini profesori!

• În sfârşit guvernul USL înţelege să scoată în faţă specialiştii şi să îi promoveze în ministere. Dana Săvuică este mai nou consilierul pe probleme de comunicare al ministrului delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri şi Turism, Maria Grapini. Într-adevăr, pe Facebook, cel puţin madam Grapini are grave lacune în exprimare. Probabil că de acum va folosi poze cu Săvuică pentru a-şi lămuri publicul ţintă cam ce vrea să spună. Nici „prichindelul” Marilor Proiecte, Dan Şova nu a putut rămâne mai prejos decât Grapini aşa că şi-a luat un specialist cu pedigree de OTV în persoana Ralucăi Şandru, noua şefă de relaţii publice la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Şandru a ajuns vedetă după ce a reuşit să adormă în direct la o emisiune pe care o prezenta la OTV şi a pozat nud în mai multe rânduri. Conform unor surse din CNADR, Şandru deţine câteva zeci de hectare de teren arabil în Călăraşi, trei case în Capitală şi o maşină de top. Aşteptăm şi un pitic porno plasat în curtea liberalilor, cel mai probabil în ministerul lui Chiţoiu sau al Ramonei Mănescu. Până atunci însă, Dumitru Dorobanțu, fost șef de club artistic în perioada comunistă și șef de intendență după 1989 într-o unitate militară din București, vrea să devină director al Institutului de Studii pentru Ordine Publică (ISOP) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cu sprijinul actualului ministru în funcție, Radu Stroe, al cărui nepot locuiește în același imobil cu acesta, și al șefului Direcției Generale Management Resurse Umane din MAI, Ion Burciu,și acesta vecin de scară cu cei doi, Dorobanțu s-a înscris în concursul de titularizare pentru post, deși nu are pregătirea profesională și nici competențele necesare. Să mai zică cineva că în România nu se guvernează frumos: cu curve şi lăutari! • Pataliputra