Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 21 februarie 2018

• După scandalul diplomelor false din medicină, lansat de falsul medic ginecolog Raluca Bârsan din Capitală, care a profesat în baza diplomei de licență falsificate după ce a ziaristului râmnicean Alin Barbu, avem plăcuta surpriză să constatăm că pacienții vâlceni au cel mai dezvoltat spirit civic • Mai în glumă mai în serios, se pare că Poliția Română, la Vâlcea, are nevoie de o prevedere mai ciudată în bugetul pe anul 2019, la secțiunea DERATIZARE • Parlamentarii noștri din actualul Legislativ se pare că și-au propus să facă din România țara cu cele mai multe zile de odihnă într-un an de lucru • Eliminarea pensiilor de serviciu, un proiect legislativ asumat și de parlamentarii PNL de Vâlcea, Buican și Bulacu, a ajuns într-un impas

• După scandalul diplomelor false din medicină, lansat de falsul medic ginecolog Raluca Bârsan din Capitală, care a profesat în baza diplomei de licență falsificate după ce a ziaristului râmnicean Alin Barbu, avem plăcuta surpriză să constatăm că pacienții vâlceni au cel mai dezvoltat spirit civic. Astfel, vineri, 15 februarie a.c., chiar cu câteva ore înainte de apariția protocolului dintre Ministerele Educației și Sănătății care prevedea ca toate diplomele de licență ale medicilor să fie luate din nou la purecat pentru a se constata care sunt reale și care nu, în vederea depistării și altor medici impostori, pacienții doctorului liberal Gheorghe Folea de la Orlești au și luat atitudine. Astfel, chiar în ziua în care împlinea și omul frumoasa vârstă de 61 de ani, după cum el însuși mărturisește, i s-a solicitat de câțiva pacienți să își pună și el niște tablouri cu diploma sa în ramă, că altfel oamenii nu îi mai trec pragul de frică.
• Mai în glumă mai în serios, se pare că Poliția Română, la Vâlcea, are nevoie de o prevedere mai ciudată în bugetul pe anul 2019, la secțiunea DERATIZARE. Că are oareșce cârtițe și sunt ascunse bine de tot. Altfel, nu înțelegem cum se face că a doua zi după ce unul dintre șefi a primit niște documente foarte importante vizavi de firma de transport persoane SC Matdan Service SRL, patronul și-a și anunțat șoferii să nu mai comită ilegalități în ceea ce privește eliberarea de bilete de călătorie cu sumele adecgvate distanțe parcurse de către fiecare călător. Acum, fie vorba între noi, cârtița aia e fudulă de o ureche se cam pare, căci una s-a discutat și alta i-a ciripit patronului de la Matdan. Discuția viza alte nereguli financiare grave din firma de transport cu pricina, nicidecum furtul cu… ”biletul mic”, vorba lu’ Cuza, că nu cerea un șef de Poliție ajuturul Serviciului Antifraudă al ANAF-ului pentru doar atâta lucru și pe deasupra și al ITM-ului. Dar, oricum, deratizare tot le trebuie!Și facem și noi apel la tanti Viorica să dea drumul la Buget mai repede, dar cu amendamentul în cauză!
• Parlamentarii noștri din actualul Legislativ se pare că și-au propus să facă din România țara cu cele mai multe zile de odihnă într-un an de lucru. Au încercat tot felul de găselnițe și până acum au cam ținut, însă nu am atins acest deziderat. Dar a venit din urmă un tânăr parlamentar PSD pe nume Georgian Pop, care credem noi că îi vin idei de legi numai când se ciondănește cu iubita. Omul a inițiat un proiect de lege care se află acum la Senat, prin care propune acordarea a trei zile de concediu soților care divorțează. „Unul dintre cei doi părăseşte locuinţa. În momentul în care părăseşte locuinţa, trebuie să şi facă contract la cablu, să-şi mute lucrurile, să-şi caute o altă locuinţă. Toate aceste lucruri necesită timp. În plus, să stea măcar o şi întrega cu copiii să le explice lucruri.”, spune inițiatorul, vizibil mai interesat să nu cumva să piardă companiile de cablu TV decât de stresul psihic al celor care trec printr-o astfel de situație. Legea nu li se adresează însă celor care nu sunt căsătoriți cu acte și aici a intervenit liberala Alina Gorghiu, care nu pare să se opună proiectului, însă îl vede ca o discriminare, căci prin aceleași probleme trec și cuplurile care nu au acte. Cert este și un alt fapt: că tot bugetarii vor beneficia de această lege, deoarece este greu să obligi un patron să dea liber angajaților, însă la stat e simplu: ”e liber prin lege, se aprobă!”… Ținând cont de câți bugetari sunt în biata noastră țărișoară și mai ales de faptul că românașii noștri divorțează de zici că ”despărțeala” e probă Olimpică, scopul de a ajunge cât mai repede țara unde nu se mai muncește deloc este ca și atins!
• Eliminarea pensiilor de serviciu, un proiect legislativ asumat și de parlamentarii PNL de Vâlcea, Buican și Bulacu, a ajuns într-un impas. Pentru a putea intra în dezbatere parlamentară, proiectul de lege, în forma actuală, trebuie retras, și, mai apoi, depus altul.
Proiectul legislativ care a stârnit numeroase polemici în spațiul public și care se referă la eliminarea pensiilor de serviciu, a fost depus, zilele trecute, la Senat. Printr-o notă adresată Biroului Permanent al Senatului, patru parlamentari liberali au solicitat retragerea propunerii legislative înregistrate la Senat. Astfel, deputații Cristian Buican și Gigel-Sorinel Știrbu, alături de senatorii Florin Cîțu și Romulus Bulacu au solicitat Biroului Permanent al Camerei legislative superioare din România să ia „act de solicitarea noastră privind retragerea Propunerii legislative privind eliminarea pensiilor de serviciu, înregistrată cu nr. 33/12.02.2019 la Biroul Permanent al Senatului”.
Interesant este că trei dintre inițiatorii acestui proiect legislativ, Cristian Buican, Romulus Bulacu și Florin Cîțu sunt vâlceni, ultimul dintre aceștia fiind ales pe listele PNL din București.
Deputatul Cristian Buican a comentat situația creată, spunând că singura cale prin care se puteau aduce modificări era retragerea: „Singura metodă de a modifica un proiect legislativ este de a-l retrage și, după modificare, de a-l redepune. Acest lucru l-am și făcut, în aceeași zi, după ce am scos militarii din lista celor care ar urma să nu mai primească pensii speciale. Din punctul nostru de vedere ei sunt singurii îndreptățiți să primească astfel de venituri.”
• Pataliputra