Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 21 decembrie 2015

• A luat sfârşit protestul celor 2000 de ciobani din România care s-au simţit umiliţi şi cu existenţa viitorului pusă în pericol • De la un cititor care semnează zicerile sale cu pseudonimul “Arhanghelos”, am primit, în căsuţa electronică a ziarului, următorul mesaj • La 26 de ani de la Revoluție, peste 80 la sută dintre români aleg democraţia în dauna comunismului • Francmasoneria din România este condusă, neoficial, de fostul director al SRI George Maior

• A luat sfârşit protestul celor 2000 de ciobani din România care s-au simţit umiliţi şi cu existenţa viitorului pusă în pericol, prin prevederea limitării numărului de câini pe care îl pot deţine oierii, pentru protejarea fondului cinegetic şi aceea care le interzice păşunatul în perioada iernii şi primăverii. Dar a rămas ca în gară: în aşteptare! O lume întreagă a văzut intervenţia huliganică a tupeistei învăţătoare – senatoare Irina-Cristina Anghel (de pământ, din Caracalul unde a rămas legendarul car) care a şi găsit momentul ca să-şi facă jocul electoral în vederea viitoarelor alegeri. “Învăţătoarea grevistă” şi alte specii inumane, clonate în vreun laborator de prosti, alcătuiesc astăzi Parlamentul României. Aceştia emană şi votează legi pe bandă rulantă împotriva poporului şi împotriva a bunului simţ. Parveniţii şi neamuri proaste, s-au trezit pe fotolii de piele, unde cască, dorm şi se gândesc la ce mai au de furat. Ne distrug hrana, ne distrug Ţara şi oamenii ei. Ciobanii sunt îndreptăţiţi să vină să le ia locul în Parlament. Ar conduce mai bine decât aceşti “deştepţi” ca madam Anghel, olteanca puturoasă, o ţoapă cum rar îţi este dat să întâlneşti. Nu-i clar cum gândeşte “lupul” din parlament? El vrea să mănânce în fiecare zi câte o oaie, că dacă există câini care protejează oile ciobanului ar fi mult mai greu să ajungă la hrană, nu-i aşa? Este o prostie ce fac parlamentari. Singura soluţie în România este să faci în fiecare zi câte un protest în faţa Parlamentului. Şi după o vreme o să constatăm că lupii se vor teme şi vor ocoli oile de la turma ţării.

• De la un cititor care semnează zicerile sale cu pseudonimul “Arhanghelos”, am primit, în căsuţa electronică a ziarului, următorul mesaj: “State – Burluş nu e individul implicat în Sindicatul «Pastorul cel Bun», înfiinţat de un grup ocult pentru a lovi în IPS Teofan, în timpul alegerilor pentru scaunul patriarhal, organizaţie care a încălcat grav canoanele BOR? State nu este individul care a fost în conducerea sindicatului, ai cărui membri nu au fost scoşi din preoţie, cum meritau, după canoanele BOR, ci au fost iertaţi şi promovaţi în funcţii importante şi parohii bogate de IPS Irineu? State nu e individul deosebit de influent în rândul acoliţilor pe care IPS Irineu îi are în Rm. Vâlcea, cu ajutorul cărora influenţează viaţa Eparhiei? State nu e individul care a avut afaceri financiare mari şi ilegale pe vremea PS Gherasim, când State era şef al tipografiei Eparhiale, transformată în afacere de familie în dauna Bisericii? State nu e individul salvat de pedeapsa cu scoaterea din preoţiei, datorită ilegalităţilor făcute ca şef al tipografiei, graţie sprijinului ocult al lui IPS Irineu? State nu este unul dintre indivizii care fac de râs în faţa lumii şi distrug din interior Biserica Ortodoxă Română?”. Fără comentarii, deocamdată. Deoarece am promis Înaltpreasfiinţitului Varsanufie – arhiepiscopul Râmnicului, temporizarea articolelor critice începute prin serialul “Un afront adus IPS Varsanufie şi Bisericii vâlcene”, în perioada Sărbătorilor de iarnă, nu răspundem NOI acestor întrebări, invitându-l pe Prea Cucernicul preot Nicolae State – Burluş să o facă şi să trimită dreptul la replică cuvenit. Astfel, va înţelege şi dumnealui că ziarul nostru nu are nimic cu persoana şi personalitatea sa, lumea Vâlcii şi, în special, lumea preoţilor vâlceni, având multe nedumeriri şi multe întrebări să-i pună, întrebări cărora, deocamdată, nu li se găsesc răspunsuri.

• La 26 de ani de la Revoluție, peste 80 la sută dintre români aleg democraţia în dauna comunismului. Asta arată cel mai recent sondaj dat publicităţii. Fostul dictator Nicolae Ceaușescu nu are o imagine bună. Peste 70 la sută dintre români nu l-ar vota, dacă acesta ar putea candida la alegerile prezidențiale. Au trecut 26 de ani de la Revoluţie iar românii sunt de acord cu schimbarea de regim. Peste 80 la sută dintre cei intervievaţi aleg democrația în timp ce doar 14,3 la sută optează pentru comunism. 85% dintre cei care preferă democraţia au vârste cuprinse între 31 și 50 de ani, ceea ce înseamnă că în 1989 aceştia aveau între 6 și 25 de ani în 1989. Lucrurile nu se schimbă nici când vine vorba despre partidul Comunist Român. 72,9 la sută dintre cei intervievaţi spun că nu ar vota cu această formaţiune, care a rămas totuși în preferinţele a 14,2 la sută dintre românii chestionaţi. Oamenii nu vor să audă nici de fostul dictator Nicolae Ceaușescu. Peste 70 la sută dintre români nu l-ar vota pe Ceaușescu dacă acesta ar putea candida la alegerile prezidențiale, în timp ce puţin peste 17 la sută i-ar acorda votul. Iar cei trei președinţi din perioada post-decembristă, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu sunt considerați a fi mai buni decât Nicolae Ceaușescu. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1076 de persoane.

• Francmasoneria din România este condusă, neoficial, de fostul director al SRI George Maior. Același George Maior, a fost distins de către preşedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler, a informat SRI printr-un comunicat oficial (conform Mediafax, în 15 aprilie 2014). Bineînteles că nu se spune nimic despre renta viageră de 75.000EURO/an, plus bonusul 60.000EURO la decorare, bani neimpozabili – premiu din străinătate… Interesant nu? Asta nu este corupţie la nivel înalt ci doar mituirea unui oficial român… Nu ne vindem ţara! Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, mason de rit scoţian, a primit, în aprilie 2014, distincția Women of Courage, distincţie de 200.000 $US, premiu oferit anual de biserica masonică ZION, prin Departamentul SUA… Acum ştim cine face jocurile în România?

• Din motive pe care pur și simplu nu le înțeleg, nici Iohannis, nici Cioloș, nu se duc la reuniunea liderilor PPE. Cioloș, ok, o joacă pe aia cu tehnocratul. Dar Iohannis figura inițial pe lista reuniunii, după care a dispărut. Se duc acolo Merkel, Tusk, Juncker, plus încă vreo cinci premieri. E un loc bun să-ți spui punctul de vedere. Să auzi ce spun alții. Măcar să înveți, dacă nu ai nimic de spus. Unica activitate publică a președintelui Iohannis a fost să-i transmită un mesaj secretarului general al ONU, coreanul Ban Ki-Moon. N-avea timp de Merkel.