Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate,20 ianuarie 2014

• Şoc pentru plătitorii de taxe din rândul liberalilor • Zvonuri la nivel înalt despre activitatea familiei care deţine lanţul de restaurante-pizzerii şi baruri OK din Vâlcea • Dovedindu-se iar de proastă factură şi existenţă, postul TV Antena 3 (Haznaua 3, este mai realist!) a pus de o petiţie pe Internet, cerşind semnături pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu • Israelienii se arată tot mai interesaţi de potenţialul turistic al Vâlcii • Constatăm că deşi cei de la USL huleau activitatea guvernului Boc şi asumările de răspundere, USL nu a modificat nici cele 4 coduri, nici legea salarizării, nici legea pensiilor, nici legea micii reforme • Ne-am obişnuit cu o imagine pozitivă a Jandarmeriei Române • Prima pe lista de priorităţi a USL este Comisia Călăraşi privind terenul achiziţionat de fiica preşedintelui Traian Băsescu în comuna Nana

• Şoc pentru plătitorii de taxe din rândul liberalilor. Uite cât munceşte săptămânal Crin Antonescu pentru venitul de 60.621 lei încasaţi anual. „Crin Antonescu vine la Senat cam 15 minute pe săptămână. În rest este ocupat cu apariţiile la TV sau cu somnul. Să nu vă închipuiţi că îşi face apariţia înainte de ora 11 prin Parlament. Nu-i sună ceasul înainte de ora aceasta”, a anunţat deputatul PDL Romeo Rădulescu. Păi, în stilul acesta nea Căcărău, du-te la Felix sau la Ghiţă să te treacă pe ştatul de plată că la atâta hărnicie nu se poate ţine poporul cu indemnizaţia după tine!

• Ştiţi care este diferenţa dintre democraţia adevărată şi ceea ce instaurează neo-comuniştii, astăzi, în România? Petre Ţuţea, a făcut puşcărie pentru că a scris o carte, Adrian Năstase a fost scutit de puşcărie, pentru că, a scris o carte. Marele român Petre Ţuţea s-a stins din viaţă lucid, în ziua de 3 Decembrie 1991, într-o rezervă a spitalului „Cristiana”, din Bucureşti, pe când era intervievat de un grup de reporteri. Întrebat: „Ce înseamnă un om de dreapta?”, câteva clipe înainte de trecerea sa dincolo, Petre Ţuţea a răspuns simplu: – „Român absolut, asta înseamnă!”

• Zvonuri la nivel înalt despre activitatea familiei care deţine lanţul de restaurante-pizzerii şi baruri OK din Vâlcea. Nemulţumiţi de rezultatele financiare obţinute din „monopolul” deţinut pe Râmnicu Vâlcea, aceştia par să îşi fi extins activitatea şi pe domeniul construcţiilor industriale. Pe lângă finisajele efectuate în 2009-2010 la o grădiniţă din Ostroveni, patronii de la OK şi-au tras în curte şi un buldozer pe care îl închiriază cu luna către câte o societate la care acţionar este administraţia publică locală sau judeţeană. Gurile rele din domeniul alimentaţiei publice susţin că buldo-excavatorul familiei Paraschiv ar putea la fel de bine să fie folosit pe post de malaxor pentru aluatul de pizza. Câteva lămuriri pe această temă sunt aşteptate de către primar şi preşedintele CJ Vâlcea de la membrii din Consiliul de Administraţie al SC Apavil SA, cei care girează un contract de 1,2 miliarde lei vechi pentru utilajul închiriat de la restaurantele OK.

• Dovedindu-se iar de proastă factură şi existenţă, postul TV Antena 3 (Haznaua 3, este mai realist!) a pus de o petiţie pe Internet, cerşind semnături pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Din curiozitatea de a ştii ce nume celebre au votat, am consultat materialul de intoxicare a electoratului internaut şi iată ce prăpăstii am găsit, ca să vă daţi seama de realitatea cifrelor afişate zilnic cu mândrie idioată. „Pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu au votat, rând pe rând, următorii: Consuela Semnărescu, Constantin Brâncoveanu, Mircea Eliade, Dimitrie Cantemir, Petre Ţuţea, Traian Băsescu, Vasile Blaga, Antonie Iorgovan, Ion Iliescu, Elena Udrea, Eugen Ionescu, Akira Kurosawa, Janis Joplin, Dan Voiculescu, Vladimir Putin, Barack Obama.” Nu e de noaptea minţii ce se petrece în adâncul Haznalei? Spuneţi şi voi!

• Israelienii se arată tot mai interesaţi de potenţialul turistic al Vâlcii. Un apropiat de-al lui Ariel Sharon a vizitat anul trecut Transalpina Sky Resort şi a oferit 35 de milioane euro pentru cumpărarea domeniului schiabil din munţii Lotrului. Oferta a fost respinsă dată fiind starea incertă a posesiunilor deţinute de primăriile Voineasa, Vaideeni şi de Consiliul Judeţean Vâlcea pe cea mai nouă pârtie de schi deschisă în România.

• Cu mirare, am întrebat un prieten, cu ceva timp în urmă, de ce s-a dus fiica lui tocmai la facultatea de jurnalism, când putea să fie admisă cu succes la orice altă facultate, în vremurile astea, când jurnaliştii ori spun ce li se dictează ori tac pe veci. Mândrul tată mi-a răspuns „poate tocmai pentru asta, ca să schimbe ceva”.

• Constatăm că deşi cei de la USL huleau activitatea guvernului Boc şi asumările de răspundere, USL nu a modificat nici cele 4 coduri, nici legea salarizării, nici legea pensiilor, nici legea micii reforme… Le-au hulit când au fost în opoziţie, iar acum le menţin ca pe Sfintele Moaşte. Singura la care au umblat e legea Educaţiei unde au scos clasificarea universităţilor, pentru că îi interesa să dea bani la clientela universităţilor. În rest, au rămas pe reformele pentru modernizarea statului făcute de Boc.

• Ne-am obişnuit cu o imagine pozitivă a Jandarmeriei Române, deoarece jandarmii interveneau imediat în caz de inundaţii sau viscol în ajutorul oamenilor. La sfârşitul anului trecut, jandarmii şi-au arătat adevărata faţă: forţă de represiune în interesul puterii. Intervenţia brutală a jandarmilor la Pungeşti şi Bucureşti, precum şi dispreţul faţă de presă îi identifică cu fostele trupe de „Securitate” ale regimului comunist. După Revoluţie a fost oficial desfiinţată Securitatea. Unii ofiţerii au fost distribuiţi în alte structuri ca să li se piardă urma, dar cei mai mulţi au rămas în noua Jandarmerie. Teoretic, Securitatea a dispărut prin transformarea ei în Jandarmeria Română. Scopul noii instituţii este acelaşi: „să supravegheze şi să informeze organele superioare asupra stării de fapt în situaţii în care se ameninţă siguranţa şi ordinea publică în caz de tulburări interne pentru intervenţia în scopul restabilirii ei”. Este vreo diferenţă între fostele trupe de Securitate şi actuala Jandarmerie Română? Doar de discurs. Securitatea bătea în numele regimului comunist, pe când Jandarmeria bate în numele democraţiei.

• Prima pe lista de priorităţi a USL este Comisia Călăraşi privind terenul achiziţionat de fiica preşedintelui Traian Băsescu în comuna Nana, a anunţat premierul Victor Ponta. Şi uite aşa Il Dottore le rezolvă pe toate, va curge lapte şi miere, uraaaa! Wow… ce veste!! Deci ca să înţelegem: Ponta are un obiectiv clar pe anul 2014, să caute în ţărâna pământului lui Băsescu. Uraaa! S-a rezolvat totul în ţara asta: nu vom mai avea sărăcie, va curge mult aşteptatul lapte şi miere, nu vom mai avea taxe şi impozite mărite, noi biruri, va creşte economia, vom avea locuri de muncă, vor curge fondurile europene, azi blocate şi avertismentul UE de acum două zile a fost extrem de dur la adresa guvernului Ponta. Deci, să trăiască tovarăşu’ Ponta, le-a rezolvat pe toate, vom trăi ca în Grădina Eden, cu Ponta zgârmând pământul de la Nana! Aşadar, singura problemă a cazului „Nana” este josnicia lui Ponta şi a celor din USL. Următorii audiaţi vor fi cei de la marketurile pe unde Băsescu îşi face cumpărăturile, de la staţiile de benzină şi, la urmă, toţi cu care acesta a dat mâna în mandatele avute!

• Boxul este, se spune, un sport pentru derbedei practicat de domni. Politica, în schimb, este o activitate pentru domni, pe care o practică din ce în ce mai mulţi derbedei. Regulile sunt altele. Loviturile sunt altele.

• Pataliputra