Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Criza de oameni pregătiți se simte din ce în ce mai mult și în mass-media vâlceană – Crin Antonescu nu se dezminte nici de această dată, a lipsit de la șiedința Parlamentului așa cum de altfel procedează mereu – Vi se pare că Ponta guvernează bine? Nu a luat nicio măsură economică de relansare a economiei – Liderul Ion Cîlea încearcă din răsputeri să îl convingă pe Florin Brăgău să revină asupra demisiei sale din funcția de director al EXPO NORD OLTENIA – Fostul deputat Constantin Rotaru a oferit spațiu pentru sediul noului partid Uniunea Comuniștilor din România – Hahaaa ¦ alții ne vând, alții ne fac – De fapt Eugen Nicolaescu nu a spus tocmai o tâmpenie când a anunțat desființarea DSP-urilor și CJAS-urilor.

– Criza de oameni pregătiți se simte din ce în ce mai mult și în mass-media vâlceană. Ne-au sunat la redacție mai mulți oameni să ne întrebe de ce un anumit ziar care se lăuda că are numai informații profesioniste a ajuns să publice șitiri evident false. Unul dintre ei este omul de afaceri George Hodorogea: „Încerc să dau de patronul ziarului care a publicat azi că eu aș fi micșorat capitalul firmei Zoom de la 4 miliarde la 2 milioane și că am transferat părți sociale anul trecut soției mele. Nu înțeleg imensa greșeală, mai ales că o minimă documentare de 5 minute pe net arată clar că Zoom are acela și capital de 4 miliarde. Nu am transferat nicio acțiune soției pentru că nici nu sunt căsătorit de mai mult de 7 ani, iar părțile sociale sunt ale mele și ale mamei mele!  Curio și, am lecturat și noi rubrica respectivă și am rămas uimiți că despre economistul Mihai Paraschiv se spune în două rânduri că a fost procuror (omul nu a lucrat niciodată în Procuratură!) și că a pus mâna prin anii 90 pe un spațiu al OJT când de fapt este vorba despre un spațiu al BTT care s-a privatizat absolut legal! No comment!

– Crin Antonescu nu se dezminte nici de această dată, a lipsit de la șiedința Parlamentului așa cum de altfel procedează mereu. Somn ușor, pe banii românilor. De ce, Antonescule, ai atitudinea asta de dispreț și aroganță față de români și problemele lor? De ce te-ai vrut din nou în parlament? Doar pentru că se plătește bine și poți duce trai de răsfăț pe banii românilor amărâți? De ce nu te duci, când vorbește Președintele în Parlament? De ce nu înțelegi că Băsescu nu merge în Parlament să se arate de frumos, merge să discute despre problemele țării și ale românilor. Dacă nu te interesează românii, cei care te-au votat, cei care ți-au pus în mână pâinea pe care nu șitii s-o apreciezi, pentru că niciodată nu ai muncit pentru ea, du-te domnule, la stână, du-te unde vezi cu ochii, unde vrei și nu mai încurca lumea. Lasă-ne domnule, cu ie șirile tale de om needucat și iresponsabil.

– Vi se pare că Ponta guvernează bine? Nu a luat nicio măsură economică de relansare a economiei, inflația pe luna ianuarie este de 5% (Boc a avut pe întregul an 2011 doar 1,7%), facturile dublate față de ianuarie 2012, șiomaj în creștere și oameni certați cu legea în Guvern (Fenechiu) și Parlament (peste 20, unii cu condamnări definitive). Se conduce doar prin ordonanțe de urgență când Puterea are 70% în parlament și ar putea trece orice lege. Guvernul nu face nimic pentru România dar dă vina pe Băsescu pentru toate nerealizările lui. Oare cum a putut guverna Tăriceanu 4 ani cu creștere economică și Ponta nu poate? Iar Tăriceanu avea doar 18% în parlament și câțiva primari de comune, nu ca Ponta cu 70% în parlament și cu primari în 90% din localități. Alo, alo, guvernul Ponta? Guvernați și voi ceva? S-a împlinit anul copila și, se aude? Aveți un an de guvernare. Românii au nevoie de locuri de muncă și de învățământ, nu de gargară cu apă chioară.

– Surse din PDL confirmă faptul că majoritatea delegațiilor vâlceni vor vota cu Blaga la apropiata Convenție. Spre deosebire de liberali și pesediști, la PDL chiar există democrație chiar dacă buldogul mușcă pe la spate și nu folosește metode ortodoxe pentru a câștiga un nou mandat.

– Crin Antonescu e cel mai ridicol populist din România. El e și cu liberalii europeni dar le transmite salutări și celor din PPE, pentru că ăia sunt cei mai puternici acum (dacă erau socialiștii îi iubea pe ăia), e și monarhist – de și se vrea președinte, e și stelist (că l-a băgat pe Becali în PNL, nu?), e de toate și pentru toți, numai să fie votat. Din fericire, cancelarul Merkel și alți politicieni importanți din Europa, nu pot fi păcăliți de acest măscărici.

– Liderul Ion Cîlea încearcă din răsputeri să îl convingă pe Florin Brăgău să revină asupra demisiei sale din funcția de director al EXPO NORD OLTENIA. Un sfat pentru domnul Cîlea: lăsați domnule președinte să iasă adevărurile la suprafață în cazul Roșu! Ar fi benefic pentru o întreagă comunitate locală.

– Mult timp am crezut că procurorii vâlceni chiar nu vor să țină cont de presa locală. Ne-am înșelat. Îi felicităm pe cei care au început documentarea în cazul unui primar controversat (din localitatea Bujoreni) despre care am scris ( și noi dar și alții) multe articole care ar trebui să dea de gândit oamenilor legii.

– Fostul deputat Constantin Rotaru a oferit spațiu pentru sediul noului partid Uniunea Comuniștilor din România. Acolo va suna goarna reîntregirii . Și fostul deputat Grigore Răban pare încântat de înființarea unei filiale a uniunii  în județul nostru. Foștii comuniști ceau șiști simt sângele ¦ roșu și ascultă Vocea Rusiei , reînvățând limba rusă cântând!

– Hahaaa ¦ alții ne vând, alții ne fac. Noi, mici și neputincio și strigăm cu demnitate la Germania să tacă din gură că a avut posibilitatea să tacă. Ați strigat împotriva lui Boc și Băsescu. Ce avem acum? Cine primejduiește mai mult România prin incompetență? Ba mai mult, mai stimulează și un naționalism deșănțat, atunci când nu este cazul. De parcă România n-ar fi putred de coruptă! Sunt doar invective ale nemților și ale lui Băsescu. Of, cum ne vând ru și. Ce bine că ne vând ru și, de fapt. Asta merităm. Împreună cu toți muncitorii ăia proști și prostiți care de 23 de ani votează de-ampi șicilea și ascultă toate gogomaniile politicienilor. Să se rupă pisica ¦ să-i vedem pe toți tânguindu-se de foame, nevoi și suferințe. Poate se vor schimba după asta. Altfel, nici o șiansă.

– De fapt Eugen Nicolaescu nu a spus tocmai o tâmpenie când a anunțat desființarea DSP-urilor și CJAS-urilor. Din păcate a cam dat din casă următorul proiect al USL. Pentru că există prea multe presiuni din teritoriu de la liberali, conservatori, social-democrați pentru a fi angajați în sistem. Sunt atâtea pile, mătu și, nepoți, veri, amante care își bat la cap acoliții din partide. Vrem un job la stat! Unde? Că schemele de personal sunt pline ochi în toate deconcentratele. Ba mai rău, sunt pline de pedeliști cu acte în regulă. Deci dacă dai unul afară din sistem te bagă în procese de nu te vezi și poate chiar îl câștigă ¦ Și ce te faci cu banii luați pentru angajare? Și atunci se coace schema: desființăm actualele deconcentrate și reînființăm altele cu alt nume, dar cu acelea și atribuții. Asta e nemaipomenit pentru că, poți da afară tot personalul actual și reangajezi cu totul altul. Cel disponibilizat nu mai are pe cine da în judecată pentru că nu mai există în acte. În locul DSP să spunem că va apărea Agenția de Sănătate Publică. Alt nume, alt personal plin de oamenii noi ai puterii? Nu-i așa că se pot face multe? Că și la Vâlcea se strigă la greu la Cîlea și la Buican că nu au dat toți pedeliștii afară!

– Pataliputra