Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 18 ianuarie 2018

• Vitraliul cupolei Bibliotecii Județene din Râmnicu-Vâlcea are şanse să intre în Cartea Recordurilor • Echipa din fruntea primăriei Șirineasa nu mai pare la fel de sudată ca atunci când cei doi, primar și viceprimar, au câștigat alegerile locale în 2016 • Cine stătea miercuri, 17 ianuarie în jur de 10 – 15 minute în jurul Oficiului Județean al Poștei Române din centrul Râmnicului putea vedea cât de iubit este președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, de ziua lui • Vandalizarea clădirii primăriei Râmnicului, a Prefecturii, dar și a altor clădiri din municipiu a dat naștere multor întrebări în rândul cetățenilor • Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Vâlcea va avea un nou șef

• Vitraliul cupolei Bibliotecii Județene din Râmnicu-Vâlcea are şanse să intre în Cartea Recordurilor. Vitraliul ilustrează „Facerea Lumii” şi are 86 de module aşezate la 30 m înălţime de la baza edificiului. Sticla colorată acoperă aproape 150 de metri pătraţi şi este executată cu armătură de plumb.
În Europa, mai există ceva asemănător doar în Belgia, dar acolo a fost construit pe suprafaţă plană. Cel care a propus ca lucrarea să figureze în Cartea Recordurilor a fost chiar artistul care a realizat-o, Gheorghe Dican.
Vitraliul ilustrează „Facerea Lumii” si este alcătuit din 86 de module aşezate la 30 m înălţime de la baza edificiului. Sticla colorată acoperă aproape 150 de metri pătraţi si este executată cu armătură de plumb.
Vitraliul a fost realizat acum 14 ani, când s-a construit Biblioteca Județeană Antim Ivireanul. La proiect a lucrat timp de mai bine de un an o echipă de șase oameni, coordonată de artistul Gheorghe Dican. El a suportat și costul materialelor, 30.000 de dolari.

• Echipa din fruntea primăriei Șirineasa nu mai pare la fel de sudată ca atunci când cei doi, primar și viceprimar, au câștigat alegerile locale în 2016. Se pare că necuratul și-a băgat coada pentru că tensiunile au început să apară. Primarul Streinu este decis să tranșeze problema pe rețelele de socializare, certându-l public pe viceprimar că nu i-a dus la îndeplinire ordinele.
”A nins puțin, dar această zăpadă pe drumurile cu circulație redusă a creat probleme pentru că este gheață curată. În urmă cu o oră și jumătate am terminat de inspectat comuna să văd daca oamenii de la 416 (legea privind venitul minim garantat – n.r.) sub directa supraveghere a viceprimarului au executat dispoziția data de mine de dimineață, de a da cu nisip pe toate drumurile. Ce am constatat la finalul zilei? Că nu au dus la îndeplinire dispoziția mea. DC 122, pe părțile de la torentul Harasa nu s-a dat cu nisip, Urzacuța nu s-a dat, Ulita Meianu nu s-a dat. Primul vinovat este viceprimarul care m-a informat că a repartizat oamenii și că totul este în regulă. Lumea mă înjură pe mine, nu pe viceprimar. Am fost destul de îngăduitor, dar ajunge! Ori ne facem fiecare treaba, ori mă văd obligat să iau măsuri. Îmi cer scuze celor afectați și promit că mâine voi fi personal pe teren, în aceste zone.

• Cine stătea miercuri, 17 ianuarie în jur de 10 – 15 minute în jurul Oficiului Județean al Poștei Române din centrul Râmnicului putea vedea cât de iubit este președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, de ziua lui. De la primari, reprezentanți ai deconcentratelor din subordinea CJ, dar și oameni din alte partide au venit la sediul instituției pentru a-i ura șefului CJ și PSD Vâlcea un călduros ”La mulți ani”!. Oamenii nu au venit cu mâna goală, ci și cu câte un cadou. Așadar, tradiția începută pe timpul fostului președinte Ion Cîlea continuă și la noul conducător al județului, care a stat mai tot timpul în birou pentru a-i primi pe invitați.

• Vandalizarea clădirii primăriei Râmnicului, a Prefecturii, dar și a altor clădiri din municipiu a dat naștere multor întrebări în rândul cetățenilor. Oamenii nu-și explică cum este posibil, în condițiile în care cele două instituții sunt supravegheate non stop de camere video, dar și de paznici, jandarmi sau polițiști locali, ca o persoană să poată mâzgăli pereții instituțiilor fără să fie prinși, în timp ce oamenii care fură un glob de pe podul Vinerii Mari sunt capturați în doar câteva zeci de minute. Un alt caz similar care i-a revoltat pe râmniceni, în special pe internauți a fost cel de la Biserica din Ostroveni, unde făptașul care a fost prins în cele din urmă, după ce a comis aceeași faptă de 2 ori, a scăpat doar cu o mică amendă.

• Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Vâlcea va avea un nou șef! Nicolae Badea a solicitat eliberarea din funcție urmând să se angajeze pe un post de medic în județul Argeș, după ce a promovat concursul. Decizia vine probabil dup ă numeroasele plângeri, dar și după o nouă cercetare disciplinara de la Consiliul Județean Vâlcea. Angajații Direcției se gândesc acum dacă noul șef va fi numit din cadrul instituției, ori dacă acesta va fi adus, politic, din altă parte. Majoritatea salariaților spun că au avut o bună colaborare cu Badea, unii chiar regretând că acesta pleacă. Însă, deocamdată să nu-i urăm drum bun doctorului Badea: acesta încă nu și-a scos toți așii din mânecă!