Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Una din firmele de prestigiu din frumoasa stațiune balneo-climaterică Olănești Băi va oferi locuitorilor și turiștilor – În ciuda faptului că nu are o minte care să-i ronțăie ceva prin cap, Antonescu conștientizează că nu va mai pupa niciodată funcția de Președinte – Președintele Ion Cîlea trebuie să demonstreze că are mână de fier în mănușă de catifea – O recentă vizită a vicepreședintelui PSD, Nicolae Bănicioiu, a liniștit pentru moment spiritele în organizația județeană a PSD Vâlcea – Afacerea  Oltchim este un bumerang pe care USL îl tot aruncă spre Dan Diaconescu și PD-L, dar fiecare aruncare înseamnă o nouă lovitură pentru USL – Surpriză mare la întâlnirea ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig cu primarii liberali din județ

– Una din firmele de prestigiu din frumoasa stațiune balneo-climaterică Olănești Băi va oferi locuitorilor și turiștilor, care își vor petrece concediul aici, o mare surpriză, ca să nu se mai plictisească vara. Pentru ei, firma a creat un proiect ce vizează construirea unui aqualand cu bazine de înot pentru adulți, bazine pentru tobogane, piscine pentru relaxare și distracție, piscine pentru copii, zonă de plajă, zone comerciale și de alimentație, o zonă terapeutică, una de fitness, saună ori masaj. Competiția pentru dezvoltarea și modernizarea localității a început, cine ridică mănușa întreprinzătorilor care iubesc Olăneștiul, că mai sunt firme care se pretind „de prestigiu ?

– În ciuda faptului că nu are o minte care să-i ronțăie ceva prin cap, Antonescu conștientizează că nu va mai pupa niciodată funcția de Președinte. Crin stă acum și- și linge rănile, gândindu-se cu groază că a lăsat să-i scape pasărea din mână, iar cioara de pe gard este prea departe și nu-i ajung puterile până la ea. PSD a tăcut din gură și și-a râs în barbă când Antonescu a fost obligat să- și ia tălpă șița cu coada între picioare de la visul vieții sale, Cotroceni, iar acum normal că PNL îi răspunde cu aceea și monedă, chiar dacă nu cred că a montat afacerea OltchimTV, nici nu se poate spune că nu profită de ea din plin, uitându-se detașat cum Ponta a devenit sac de box din trei direcții, dintre care una, Antena 3, de categorie supergrea. El s-a retras, dar nu din viața politică. E prea somnoros ca să aibă reacții la toate nărozeniile lui Ponta. Oricât ar părea de curios, cred că oricare dintre PSD și PNL ar da bucuro și cu piciorul în dosul partenerului oficial de căsătorie pentru a preacurvi cu PDL-ul sau cu cine s-o nemeri , fiindcă orice e bazat exclusiv pe ură sfârșește prin a se sparge în mii de fărâme. Și cum întotdeauna când doi se ceartă al treilea câștigă așa va fi și acum. DDDirect are șiansă uriașă pentru el și catastrofală pentru noi de a accede la borcanul cu miere unde odată intrat mi-e teamă că-l vom regreta pe Vadim.

– Președintele Ion Cîlea trebuie să demonstreze că are mână de fier în mănușă de catifea, cum îi place domniei sale să spună, și să-i potolească pe neindisciplinații din partid pentru că, altfel, numai dumnealui are de pierdut, iar până la congresul din februarie nu mai e mult. Despre ce este vorba, ca să ne explicităm. Pe colegiul Râmnic Sud la PSD a fost aglomerație mare, nu mai puțin de 4 social-democrați dorind să candideze. Și-au dat coate, și-au dat la gioale, luptă de cartier, ce mai!, iar Costi Rădulescu a ie șit învingător la puncte. Odată lupta terminată, pierdanții trebuie să înțeleagă că a venit vremea retragerii. Măcar din prima linie. Și să termine cu atacurile pe sub centură, că nu e frumos! Cineva trebuie să le deseneze lui Dumitru Lovin, Adrian Bușu și Remus Grigorescu o schemă logică, din care să reiasă că atacurile lor asupra colegilor de partid nu fac decât să șiubrezească autoritatea liderului PSD, Ion Cîlea.

– Ca să- și poată constitui gașca de yesmani în Parlament, mai marii politici dâmbovițeni își trimit vasalii să candideze, pentru înaltul for legislativ al țării, pe locuri eligibile, în orașele țării. La Rm. Vâlcea, și-a anunțat candidatura numai liberalul Hellvig Raul Eduard, în prezent deputat și ministrul Turismului, prieten la cataramă cu Crin Antonescu “ Căcărău și cu Rareș Mănescu “ primarul sectorului 6 din București. Gurile rele spun că liderul organizației județene liberale vâlcene “ Cristian Buican, la schimb cu această candidatură, a fost numit ( și nu „ales , cum sună comunicatul său de presă din 5.09.2012) secretar al Camerei Deputaților. Mișto democrație la liberali! Am mai văzut noi „parașutați  din ăștia de la centru, care- și trimiteau cartea de vizită și consilierii prin colegiul unde au fost impu și, de s-a ales praful de nevoile și neamul celor care le-au votat partidul. Vi-l mai amintiți pe doctorul Brădișteanu? Să trăiască Laurențiu Coca (în prezent senator) că el l-a dus în cârcă, ca și pe toxica pesedistă Plumb Rovana. Acum vine altul „de la Centru  și se alege praful de colegiu și electoratul lui. Îl va durea în bască pe Raul Eduard Hellvig de vâlceni și nici nu-i va întreba dacă sunt de acord atunci când va vota antidemocrat în Parlament, la cererea lui Antonescu. Bine ar fi ca Buican să se trezească și să- și pună liberalul lui din organizație pe lista candidaților. Altfel, și din acest motiv, va pierde voturi în favoarea Alianței România Dreaptă. Ați observat ce liniște este la PNL, de când Antonescu s-a retras cu coada între picioare? Le-a dispărut sloganul „Jos Băsescu  cu care s-au obișnuit să strige 7 ani de zile. Astfel, prin trecutul apropiat, se confirmă ce spuneau lupii liberali că partidul lor s-a transformat într-o mahala politică, pierzându- și aerul aristocrat imprimat de Brătianu și continuat până la Călin Popescu Tăriceanu. Antonescu s-a retras, dintr-un anumit punct de vedere, din piața politică, rămânând totu și politician. A intrat în „adormire , cum spun francmasonii. S-a supărat pe pesediști, pe lume, dar a uitat să se supere și pe viață, unde face umbră pământului degeaba. De-ar ramâne definitiv acasă!

– O recentă vizită a vicepreședintelui PSD, Nicolae Bănicioiu, a liniștit pentru moment spiritele în organizația județeană a PSD Vâlcea. Acesta a venit cu un mesaj foarte clar din partea președintelui social-democraților din România, Victor Ponta, iar pesediștii autohtoni nu au decât să se supună, fie că le place sau nu. Din câte se pare, liderii centrali au aflat că mai mulți primari pesediști din zona Drăgășaniului voiau să-i pună bețe-n roate actualului deputat pentru a-l împiedica să- și depună candidatura pentru un nou mandat. Pe lângă faptul că li s-a transmis foarte clar că Vasile Bleotu va mai candida pentru încă un mandat, primarilor li s-a pus în vedere că trebuie să-l sprijine în campania electorală indiferent de ce părere au.

– Afacerea  Oltchim este un bumerang pe care USL îl tot aruncă spre Dan Diaconescu și PD-L, dar fiecare aruncare înseamnă o nouă lovitură pentru USL. Probabil că cel care va pierde cel mai mult va fi Victor Ponta, dar Victor Ponta este ombilical legat de USL, deci căderea lui Ponta înseamnă automat căderea USL. În țara unde premierul joacă barbut cu zaruri sferice, nimic nu va sta corect și democratic în picioare. El aruncă zarurile cu bună șitiință (Alea jecmăneala est!), ele nu se mai opresc și rezultatul citit în final va fi în dungă. El nu șitie ce a fost și ce este, dar ce va fi șitie la fel de bine ca și Felix care a prezis suspendarea președintelui în 60+-1 zile calendaristice.

– Ex-ziaristul de etnie rromă Alexandru Diamant, arestat pentru tentativă de omor, beneficiază de privilegii în Penitenciarul Coliba și de care nu mulți deținuți au parte. Nu mai departe de zilele trecute, Diamant ne-a contactat pe adresa de Facebook a redacției noastre, încercând să ia legătura cu redactorul nostru șief. Astfel am aflat că el scrie la o revistă a Penitenciarului Coliba și și beneficiază de sistem deschis, fără pază și cu u șile deschise toată ziua. Diamant ne-a spus că se căiește de faptele sale și susține că a fost îndemnat chiar de propriul avocat să se sustragă cercetărilor penale. Ex-ziaristul spune că va ie și din închisoare în luna februarie a anului 2013.

– Surpriză mare la întâlnirea ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig cu primarii liberali din județ, la Casa Simian din municipiul Râmnicu Vâlcea. Printre edilii care se zgâiau cu gâturile lungite să-l vadă apărând, alături de conducerea județeană a partidului, am zărit și trei primari PDL, care păreau bucuro și, nevoie mare, că aveau să-l întâlnească pe ministru. Cel mai plin de vervă dintre ei, ni s-a părut a fi primarul Călimăneștiului, Florinel Constantinescu, care zâmbea mai mult decât protocolar cu primarii PNL. În marea de liberali din fața Casei Simian s-au mai distins, prin încercările forțate de a părea prieteni la cataramă cu peneliștii, și primarii de la Golești și Oteșani, Gheorghe Șerban și, respectiv, Mircea Oprișor. Ce-i drept, în momentul în care au dat cu ochii de presă, au părut că se fâstâcesc puțin, și au plecat mai repede decât își programaseră. Desigur, putem înțelege nevoia edililor de a se băga în seamă cu ministrul liberal în încercarea de a- și ajuta localitatea, dar, parcă, nu prea le era locul la o întâlnire cu puternic iz politic. Nu șitim dacă au reu șit să se prezinte ministrului și nici dacă și-au rezolvat din problemele pe care le aveau, însă, un lucru e sigur. Eduard Hellvig a înțeles, măcar preț de câteva cuvinte, că și primarii PDL, la Vâlcea, îl susțin în lupta pentru un mandat de deputat în Colegiul Nord. Ministru să te numești, succes să ai!

– Pataliputra