• Multe nefăcute se întâmplă în precampania electorală locală • Ziarul nostru plătește tribut popularităţii, prezenţei pe primul loc în mass-media vâlceană, prezenţei pe Google News – singurul ziar local – şi nu în ultimul rând primatului căutării și documentării subiectelor de interes public importante consumate • Ne menţinem punctul de vedere critic adresat profesorului Ion Predescu, de la Colegiul „Lahovari”, asumându-ne tot ce s-a scris despre el în Vocea Vâlcii
• Multe nefăcute se întâmplă în precampania electorală locală. Cea mai spectaculoasă lovitură dată în politicul judeţean – dar şi în cel naţional – este demisia senatorului de Vâlcea – Dan Niţu din Parlament, din politic şi din fruntea organizaţiei judeţene a ALDE. Stupoarea gestului a fost mare iar consecinţele vor fi pe măsură. Deocamdată, nu este timpul să căutăm cauzele reale ale demisiei (omul pierde inclusiv pensia de parlamentar) dar aşteptăm ca timpul să lămurească misterul. Până atunci, dăm credit zvonurilor, şi-l scoatem la rampă pe inegalabilul, implacabilul și mult apreciatului „liberal” Daniel Chiţoiu – vâlcean de-al nostru din Păuşeşti, care pe unde calcă, nici iarba nu mai creşte. Aduce ghinion, zaveră și amărăciune. S-a implicat în salvarea Oltchim-ului şi era gata-gata să se aleagă praful, s-a apucat de afaceri şi acum este anchetat de DNA şi l-a pus Tăriceanu (trădătorul politicii anterioare) să supervizeze organizaţia ALDE de la Vâlcea – de sub conducerea lui Dan Niţu şi uite ce s-a ales: praful. Ca peste tot unde bâzâie Chițoiu. Acum, noi ştim bine că organizaţia nu va subcomba, dar nici succes și renume nu îşi va mai face. Pe lângă demisia senatorului Nițu, organizația ALDE Vâlcea s-a mai pricopsit şi cu trei pseudo-politicieni locali – Grigorescu, Lovin şi Buşu, toţi de la PSD. În legătură cu aceştia este cert următorul lucru: sunt expiraţi politic şi chiar dacă au semnat sau nu adeziunile în cabinetul de la Senat al lui Tăriceanu, la Vâlcea nu vor mai fi puşi pe nici o listă pentru alegerile generale. Totuși, PSD-ul nu va renunţa la ei. Îi vor ţine la număr, în corp ansamblul armatei partidului. Ca urmare, organizaţia judeţeană ALDE a strâns rândurile și declară că nu are nevoie de „armată de strânsură”: Ei îşi vor susţine proprii candidaţi, cu gândul la succesul fostului partid al lui Voiculescu – PUR din anul când liderul Dumitru Buşe a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.
• Ziarul nostru plătește tribut popularităţii, prezenţei pe primul loc în mass-media vâlceană, prezenţei pe Google News – singurul ziar local – şi nu în ultimul rând primatului căutării și documentării subiectelor de interes public importante consumate. Constatăm că imediat după ce postăm pe on-line un eveniment petrecut stupefiant, în următoarele 10 de minute el este preluat on-line şi de alte ziare (cunoscute pentru furt intelectual), dar nu cuvânt cu cuvânt, ci prelucrând parțial subiectele, în aceeaşi linie de succesiune a lor, după cum am prezentat noi cazul. Asta ne enervează şi ne înfrânăm furia de a deschide procese în instanţa de judecată pentru plagiat şi furt de idei. Un ziar on-line, cu origini în oraşul Piteşti, ne tot monitorizează şi îşi face paginile după subiectele noastre, ba, mai mult, îşi face – de luni până joi – emisiunea televizată cu critici la ceea ce am informat noi, procedând la spălături de imagine. Nu există nicio scuză pentru autorul furtului producţiei noastre şi, în repetate rânduri, l-am atenţionat asupra infracţiunii comise, dar nu se astâmpără. Mai mult decât atât, el se erijează într-un fel de supra-control al celor prezentate de noi (sau în alte ziare!), apărându-i pe cei criticaţi (oare e ce sau pentru ce?), băgându-se în seamă excesiv. Nu are nici o calitate pe lângă ziarele locale pe care le prejudiciază şi nici un drept profesional să cenzureze, să intimideze, producând astfel un atac la libertatea presei. Pe această cale îi transmitem ziaristului în cauză că încalcă grav legea și morala profesională. Nu puțini sunt confraţii săi de breaslă care-l poreclesc „Bârfitorul presei locale”, lucru cu care noi nu suntem de acord și nu v-om folosit nici măcar în particular sintagma aceasta. Nu vrem să-şi schimbe porecla în renume, suntem împotriva acestei gogomănii, dar dacă nu încetează cu batjocora şi pseudo-superioritatea ce le afiliază ne vom vedea în instanţa de judecată unde, ştie bine, colcăie dosarele îndreptate împotriva sa. Gata! Destul, inginerule…
• Ne menţinem punctul de vedere critic adresat profesorului Ion Predescu, de la Colegiul „Lahovari”, asumându-ne tot ce s-a scris despre el în Vocea Vâlcii, considerând, totuşi, puţin forţată sintagma de „agramat”. Dar dacă îi citeşte cineva, care nu-l cunoaște, cererea adresată conducerii Colegiului şi descoperă greşelile gramaticale făcute, nu cred că va putea zice altfel cineva (în afara „adulatorului” său din Pitești). Menţionăm că semnatara articolului – Claudia Stanciu, un foarte bun ziarist, de altfel, a fost şi este (ca şi noi) impresionată de starea medicală a celui bârfit de profesorul subordonat, într-un ziar local și de aici a pornit mica răutate strecurată în intertitlul articolului. Întreaga redacţie se alătură nefericirii profesorului-director Constantin Drugan, declarând public că în diferendumul cu profesorul filosof Predescu îi dăm dreptate primului. Şi, până la urmă, îi va da dreptate şi colegul nostru George Smeoreanu, apărătorul celui fără de suflet şi de respect pentru superiori.
• Profesorul Ion Predescu a dat-o în penibil! Omul s-a făcut de râs în momentul în care a fost rugat să explice de ce în anul 2013 a fost suspendat pentru 2 ani de Ministerul Educaţiei, interzicându-i-se să mai facă parte din comisia de corectură de la BAC. Ei bine, omul a avut un răspuns de a „stat mâţa-n coadă”, susţinând că el a corectat lucrările de la bacalaureat în concepte şi că cei din Corpul de Control al ministrului s-au legat de o amărâtă semnătură de-a sa, mâzgălită… conceptual. Mai mult, el a făcut o declaraţie uluitoare, susţinând că… „Ministerul Educaţiei a vrut să îmi bage pumnul în gură”. Grav, domnule, grav şi trebuie probată o astfel de acuzaţie!
Însă, din întâmplare, zilele acestea, am dat peste raportul de control al Ministerului Educaţiei, publicat în 2013 în exclusivitate de Vocea Vâlcii. Iar acolo, surprinzător sau nu, profesorul Ion Predescu a fost criticat pentru modul în care şi-a făcut treaba. Nu dorim să mai comentăm în niciun fel acel raport, pentru a nu ni se mai atrage atenţia, din nou, însă nu rezervăm dreptul de a publica acel pasaj:
„Am primit numeroase sesizări faţă de activitatea prof. Predescu Ion, pentru care evaluatorii şi membri comisiei s-au plâns că nu evaluează, nu îşi întocmeşte borderourile, ci doar semnează. Este desemnat în comisiile de evaluare deoarece ameninţă cu reclamaţii la minister, sindicate, etc, invocând titlul universitar. Din documente reiese că nu este scrisul domniei sale pe lucrări, iar borderoul este scris de altă persoană şi nesemnat. În discuţiile cu profesorul Predescu Ion acesta a afirmat că a întocmit borderoul «conceptual»!!!!!”.
Lasă un comentariu