Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 17 mai 2018

• Fotbalistul care i-a spart gura unuia dintre cei mai titraţi şi respectaţi arbitrii din Vâlcea, Cătălin Buşi, s-a ales doar cu 8 etape de suspendare • Armată de muncitori de pe Calea lui Traian la ora zece noaptea pentru finalizarea lucrărilor de la sensul giratoriu de la NOIL • Normalitate la secţia UPU de la Spitalul Judeţean Vâlcea! • Daniel Dragomir a spus, după audierea din Comisia de Control a SRI, că a dat o listă cu 19 persoane din media care „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă”

• Fotbalistul care i-a spart gura unuia dintre cei mai titraţi şi respectaţi arbitrii din Vâlcea, Cătălin Buşi, s-a ales doar cu 8 etape de suspendare. E scandal mare în rândul arbitrilor vâlceni, cărora sancţiunea li se pare mult prea blândă. Verdictul comisiei de disciplină al AJF Vâlcea i-a nemulţumit pe arbitrii, care spun că au ajuns la mâna huliganilor. Agresorul, Ion Rădoi, fotbalist legitimat la Cavalerul Trac Cernişoara, a primit doar 8 etape de suspendare, în condiţiile în care la meciul de la Valea Mare l-a lovit cu pumnul în plină figură pe arbitrul Cătălin Buşi. Este regretabil că astfel de incidente au loc chiar pe terenul de fotbal, acolo unde fairplay-ul ar trebui să primeze, dar şi mai regretabil că ştabii de la AJF Vâlcea nu au luat măsuri drastice, astfel încât asemenea episoade să nu se mai repete. Nu credem că un arbitru se mai poate concentra la arbitraj, atâta timp cât pe terenul de fotbal se teme pentru viaţa lui.

• Armată de muncitori de pe Calea lui Traian la ora zece noaptea pentru finalizarea lucrărilor de la sensul giratoriu de la NOIL! Din dorinţa de a finaliza investiţia ce presupune extinderea străzilor Calea lui Traian şi Dacia, precum si refacerea sensului giratoriu, autorităţile au convenit probabil cu cei de la Strabag să aplice o metodă care ar trebui luată în calcul la toate lucrările de investiţii din România: asfaltarea străzilor pe timp de noapte, pentru a evita blocajele în trafic. Oamenii s-au mobilizat exemplar, reuşind să ducă la capăt lucrarea. Acţiunea a venit la scurt timp după o întâmplare inedită petrecută în zonă. În aceeaşi zi, un vâlcean cu spirit civic i-a surprins pe doi angajați ai Strabag care lucrau pe utilajele aflate în centrul municipiul Râmnicu Vâlcea când sustrăgeau motorină pentru autoturismele lor. În timp ce îi filma cum cărau motorina, bărbatul chiar i-a interpelat pe cei, întrebându-i de ce fură. Videoclipul a ajuns viral pe rețelele de socializare. Din informațiile noastre, firma Strabag, pentru care cei doi lucrau, i-a dat afară pe hoții de motorină.

• Normalitate la secţia UPU de la Spitalul Judeţean Vâlcea! După numeroase reclamaţii aduse la adresa personalului medical din incinta unităţii, iată că apar şi laude pentru serviciile prestate de medicii vâlceni. Un cititor ne-a declarat că a fost foarte mulţumit de cum a fost primit la secţia UPU, în condiţiile în care în weekendul trecut a fost mare agitaţie acolo. Acesta a venit la spital cu copilul său, care avea o căpuşa înfiptă în gât. Bărbatul a fost bine primit încă de la intrarea în incinta unităţii spitaliceşti, unde a fost întrebat de un medic ce problema are, după care a fost îndrumat la Traume Minore, pentru a nu mai sta la coada. Acolo, a fost din nou îndrumat să intre în cabinetul medicilor, chiar dacă la uşă mai erau pacienţi cu diferite cazuri – muşcături de câine, entorse, dureri la membre, etc. În timp ce aştepta medicul, o asistentă a cerut certificatul de naştere pentru a face fişa, după care, la scurt timp, un medic a preluat copilul şi a îndepărtat căpuşa. Totul în mai puţin de 10 minute! Bărbatul a lăudat modul de lucru şi la ceilalţi pacienţi, spunând că personalul medical era foarte respectos cu toţi, chiar daca unii erau şi de etnie rromă. Aşadar, lucrurile încep să se schimbe la Spitalul Judeţean Vâlcea.

• Daniel Dragomir a spus, după audierea din Comisia de Control a SRI, că a dat o listă cu 19 persoane din media care „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă”, aceste declaraţii fiind făcute în contextul dezvăluirilor despre „culoarul media” şi „statul paralel. „O discuţie extrem de importantă astăzi despre culoarele media. Am venit astăzi să vorbesc de spre adevăr şi despre libertate. Adică despre adevărul ştirilor şi despre libertate. În ultimii ani, foarte multe lucruri au ieşit la suprafaţă cu privire la implicări ale statului paralel în zona de media. (…) În primul rând despre ceea ce aş numi eu unelte din media ale statului paralel. Am furnizat o listă de 19 persoane care un întreţinut relaţii, eu le numesc, cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul structurilor de forţă, care au primit informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii clasificate pe care le-au utilizat în campanii media”, a spus Daniel Dragomir după ce a fost audiat în Comisia de Cotrol a SRI.
Fostul ofiţer SRI a mai oferit comisiei o listă cu 9 nume de patroni media care ar trebui audiaţi. „S-au folosit şi discutat situaţii în care jurnaliştii au avut acces la informaţii privilegiate din dosare şi s-a discutat de trusturi media care au beneficiat de sprijin financiar special pentru anumite proiecte si aceste interacţiuni cu ofiterii de informatii. (…) Audierea a nouă patroni ai trusturilor de presă, fie că au beneficiat de sprijin din partea Sri şi au avut relaţii neortodoxe cu domnul Maior şi Coldea sau care au primit ordine pentru angajarea unor jurnalişti”, a mai spus Daniel Dragomir.