Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Scandal mocnit la organizația municipală liberală Rm. Vâlcea – Dragi Tovară și, Nu-l subestimați pe domnul George Crin Laurențiu Antonescu – În localitatea Berbești, minerii sunt revoltați pe sfidarea la care îi supune primarul Vintilă Chelcea, lăsându-i fără apă curentă și cheltuind bani aiurea din bugetul orășenesc (81 de miliarde) – A donat Ponta indemnizația ¦ Donație? Ce glumă bună! – Primarii participanți la lansarea proiectului lui Mihnea Păcuraru, fiul fostului ministru Paul Păcuraru, au sărit la gâtul lui pentru oferta slabă – Încercând să facă pe interesantul, securistul liberal Mircea Ionescu-Quintus a afirmat că în statutul PNL nu există posibilitatea de auto-suspendare, după cum a anunțat că a făcut Teodor Meleșcanu, înainte de a fi numit director la SIE

– Scandal mocnit la organizația municipală liberală Rm. Vâlcea. Președintele acesteia “ renumitul Emilian Frâncu – a decis înființarea unei comisii, așa zis de „etic㠝, comisie care va analiza candidaturile interne de partid pentru funcțiile politice ce urmează a fi ocupate, după alegerile din vara acestui an, de poftitori. Din comisie fac parte tot talibanii organizației, aceia și care de zeci de ani fac pe capii organizației și împart tantieme. Ei sunt venerabilul Jean Decuseară, scriptorul Traian Dobrinescu, inginerul Tudor Șindilaru, certatul cu gramatica Gheorghe Ioniță, dar și obositul politic Emilian Frâncu. Tinerii liberali care au muncit hotărâtor în partid se tem că „ale și  Frâncului din comisie își vor promova pupilii, criteriile de performanță și de obiectivitate, fiindu-le lesne de escamotat. „Lasă să treacă și campania asta – ne-a spus unul dintre nemulțumiți – că nu se va mai auzi de numele „eticilor”, dar nici de al lui Frâncu. Este anul schimbării în partidul nostru. O să vedeți! . Să dea Dumnezeu, zicem noi, că ne-am cam săturat de mutrele talibanilor, la conferințele de presă și la showurile televizate… Tot aceia și de 20 de ani!

– Dragi Tovară și,

Nu-l subestimați pe domnul George Crin Laurențiu Antonescu. Iată câteva din calitățile acestui mare om politic: – doarme foarte mult – nu s-a certat cu Oana Zăvoranu – nu a fost în vacanță cu Brăileanca, Bianca sau Mateuța – a comentat la emisiunea lui Capatos alături de Cruduța – nu a participat niciodată la votarea vreunei legi… el fiind parlamentar – vorbește câte-n lună și în stele… și cu rost și fără rost… dar vorbește… – ca majoritatea politicienilor, nu crede în nicio doctrină politică… doar în vorbe – este un familist convins… nu ajută cu nimic… dar… nici nu încurcă cu nimic. Cu atâtea calități, praful se va alege de noi, după plecarea dlui Meleșcanu la Agenția de spionaj extern. El va afla totul despre spionii kgb-iști din partid, din arhiva serviciului. Și asta îi va speria rău. Eu l-am văzut încă de la început, pe acest element trădător, ca o piază rea în rândurile partidului nostru. De și tovarășul președinte Crin Antonescu ne-a spus să privim numai spre stânga, acest element trădător avea mai tot timpul privirea spre dreapta. Până ¦ chiar și în timpul șiedințelor venea și bea din băutura capitalistă Coca-cola, pe care mai apoi o arunca singur la coșul de gunoi. Păi, dacă am face toți la fel, ce s-ar mai întâmpla cu doamna Nina, femeia noastră de serviciu, n-ar mai avea normă întreagă și n-ar mai putea presta la noul penthouse al președintelui nostru care e imens? Vă dați seama? Deci, eu propun excluderea acestui element dușmănos din rândurile noastre, pentru victoria finală a partidului nostru, și un nou renume PNL-CA (Crin Antonescu) alături de PNÅ¢-CD.

Cu stimă,  Un membru PNL

– Am trăit s-o auzim și pe asta! Lavinia Șandru, femeia pe care am dorit s-o imortalizăm într-un bust (eventual fără cap!), după ce luni de zile când dădeai, din greșeală, pe RTV, auzeai (tot la al treilea cuvânt!) numele lu ™ Băsescu pe care îl împroșca, de sus până jos și de jos până sus, cu noroi, femeia aceasta o întâlnești, zi de zi, pe B1, unde îl linge pe Băsescu, de sus până jos și de jos până sus, de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga. Și dacă nu este Lavinia prezentă, este o alta, Mincu (sau cum o cheamă!) care este cam la acela și nivel IQ cu prima. Din păcate, prea mulți politicieni de-ai noștri practică sportul cu limba: vorbesc, scuipă și apoi ling. Sperăm să nu devină sport național…

– În localitatea Berbești, minerii sunt revoltați de sfidarea la care îi supune primarul Vintilă Chelcea, lăsându-i fără apă curentă și cheltuind bani aiurea din bugetul orășenesc (81 de miliarde). În mai toate mediile din oraș și, în special, în mediul intelectual, se vorbește despre miliarde de lei cheltuite aiurea, ineficient și în interesul unui grup cristalizat în jurul primarului actual. Astfel, se vorbește despre cumpărarea unui buldo-excavator “ plătit de primărie cu 68.000 de euro și folosit de Ion Iordache “ unul din apropiații (privați) ai edilului Chelcea. Apoi, se amintește de asfaltările de miliarde de lei făcute de firma Strabag, străzile arătând, acum, după niciun an, ca după război. Cifra vehiculată este de 13 miliarde lei, din care cu 4 miliarde lei se spune că s-ar fi asfaltat trotuarele de pe ulița târgului. La recepția lucrărilor s-a folosit kilometrajul unui autoturism în mișcare și nu ustensilele adecvate măsurării. Multe se mai spun prin Berbești, dar nu ne forțăm să le credem. Investigăm jurnalistic. Oamenii mai sunt și răi, câteodată, însă, ne întrebăm și noi, ca și ei, de unde are bani primarul Chelcea de joacă, aproape zilnic, la ma șinuțele electronice (păcănele), zeci de milioane de lei. Deținem declarații scrise și am văzut chiar niște poze semnificative, precum că acesta bagă în aparate 10-20 milioane lei, la sold, declanșează tasta derulării automate a jocului și, de la o masă vecină, urmărește câți bani se contorizează, printre șiprițurile servite la temperatura camerei. Sigur, fiecare face ce vrea cu banii lui, dar în timp ce lumea traversează o tragedie cu veniturile familiale, sfidarea „boierilor  instigă la revoltă. Ce face Poliția, ce face Curtea de Conturi? Asta-i o altă problemă. Cu ochi și cântec, daruri multe și steluțe argintii. Vom reveni.

– A donat Ponta indemnizația ¦ Donație? Ce glumă bună! Donație e atunci când dai cuiva banii câștigați de tine, fără să-i mai ceri înapoi. Deci, dacă uslamiștii s-ar duce la serviciu și și-ar dona salariile încasate, am putea să vorbim despre o adevărată donație. Dar atâta timp cât ei nu se prezintă la locul de muncă și spun că banii care li s-ar cuveni vor fi donați, este o mascaradă cât se poate de ieftină. Să fim bine înțele și. Dacă un hoț donează ce a furat sau o parte, nu înseamnă că nu e hoț sau e un hoț bun. E penibil. E frumos că a donat, dar… mai bine nu o ridică, pe ea, pe indemnizație. Mai lipsește să auzim și ceva de genul: am luat-o că altfel o fura Blaga și cu Anăstase. Anăstase am zis, nu Năstase? E suspect și faptul că rămâne la latitudinea fiecărui parlamentar cui să doneze acești bani nemunciți. De ce nu cuiva din anturajul personal? Opțiunea lui Ponta, de a dona banii unei madame înghețate din București, are iz de mită electorală: doamnei Elena Drăghici, unul dintre protestatarii din Piața Universității . Ăștia își fac campanie pe banii noștri ¦

– Primarii participanți la lansarea proiectului lui Mihnea Păcuraru, fiul fostului ministru Paul Păcuraru, au sărit la gâtul lui, pentru oferta slabă. Primarii i-au reproșat că aruncă 12.000 de euro pe un studiu care le arată ce se cere pe piața forței de muncă din propriile localități. Edilii i-au comunicat că puteau să afle aceste informații direct de la sursă, de la AJOFM sau chiar de la Primărie, și că oamenii de la țară nu au nevoie de cursuri de antreprenoriat, ci de formare în alte meserii practicabile, nu în cai verzi pe pereți. Cel mai vocal primar a fost Ion Năfliu, primarul localității Galicea, eminamente liberală. Primarii sunt convin și că fiul lui Păcuraru papă bani UE degeaba și refuză să-i facă jocurile.

– Încercând să facă pe interesantul, securistul liberal Mircea Ionescu-Quintus a afirmat că în statutul PNL nu există posibilitatea de auto-suspendare, după cum a anunțat că a făcut Teodor Meleșcanu, înainte de a fi numit director la SIE. Și asta nu a spus-o decât în senilitate, Quintus menționând că a fost unul din liberalii care au întocmit noul statut al PNL. Îți vine scârbă, nu altfel! Moș Teacă ăsta nu a auzit de articolul 19 din statut care spune că membrii Partidului Național Liberal se pot auto-suspenda din calitatea de membru al partidului în cazul ocupării unei funcții publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii și numai pe durata îndeplinirii acestora . Pentru cine bate câmpii, tataie turnătorul? Auto-suspendarea asta e un fel de imunitate, nu mai poți să-i faci nimic omului. Tot liberali sunt și Mihai Răzvan Ungureanu “ prim – ministru și ministrul Justiției Predoiu și domnul Cioloș, comisarul european. Toți s-au autosuspendat, la intrarea în demnitate și nimeni nu s-a luat de ei. Boșorogu ™ ăsta turnător, ce se opărește așa? Ca o concluzie, înțelegând cine sunt „auto-suspendații , nu se poate spune că partidul lui Tăriceanu (Antonescu este înlocuitorul lui vremelnic și de conjunctură!) nu i-a dat cadre lui Traian Băsescu, cadre bune chiar! PNL a colaborat fructuos și cu pesedeaua lui Iliescu, vinovatul cunoscut pentru ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 și la mineriade. Așa că, ciocu ™ mic turnătorule!

– Pataliputra