Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 15 noiembrie 2018

• Primarul cleptoman! Edilul din Mihăiești, Constantin Bărzăgeanu a comis-o din nou • Fostului primar al comunei Alunu, Vasile Pîrvu Boeangiu, i s-a făcut dreptate. El a câștigat definitiv și irevocabil procesul de incompatibilitate în care a fost implicat • Jurnalista Sorina Matei nu-i dă pace fostului ministru al Justiției, Cristian Diaconescu, readucându-i aminte că a fost omorât un om, iar el a blocat o anchetă penală

• Primarul cleptoman! Edilul din Mihăiești, Constantin Bărzăgeanu a comis-o din nou. De data aceasta, la Băile Felix, unde a participat la un seminar despre anti-corupție. Și după ce a înțeles cum stă treaba cu anti-corupția, Bărzăgeanu de la Mihăiești și-a dat cu firma în cap. La plecare din hotelul unde a fost cazat, primarul nostru a subtilizat peria electrică de curățat pantofii a hotelului, obiect ce se ridică la vreo 400 – 500 lei.
Din nefericire pentru el, momentul a fost imortalizat pe camerele de supraveghere ale hotelului și nu a avut încotro decât să-și recunoască fapta. Acesta a declarat pentru cei de la Kanal D că a făcut o glumă proastă.
Primarul Bărzăgeanu nu se află la primul incident de acest fel. El a mai fost prins la furat și în 2007, eveniment relatat de Vocea Vâlcii, în iunie 2008: ”În luna martie a anului 2007, candidatul la primăria Mihăești din partea PIN este prins furând un parfum din complexul BILA. În acea perioadă, dovedit cleptoman, îndeplinea funcția de colector financiar din partea Poliției Comunitare, datoria sa fiind de a transporta masa monetară la Banca Depozitară. Iată declarația șefului de unitate, responsabil cu securitatea din complexul amintit, Marian Miu. „Îl bănuiam de mult că fură. Dar nu aveam probe și nu ne puteam lua de el. Am recurs la urmărirea video și ne-a fost ușor să-l depistăm! Vă imaginați că angajații nu aveau curajul să-l controleze la ieșire. Cum adică să-l verifici pe cel care venea să ridice banii, încasările din ziua respectivă. El reprezenta siguranța, încrederea și convingerea că toate lucrurile merg bine, că nu sunt probleme în sistem. L-am urmărit ceva timp, a fost necesară o atenție sporită până să-l prindem cu parfumul în buzunarul de la haină. Când l-am „dovedit”, nu s-a supus controlului regulamentar. A fugit, ne-a luat prin surprindere, s-a urcat rapid în mașina Poliției Comunitare și a demarat în trombă. Ca amănunt trebuie să spunem că avea motorul pornit. La puțin timp după ce a dispărut, a trimis un subaltern cu banii pe marfa furată. 450 de mii lei vechi, atâta costa parfumul furat. Că avem dreptate, stau mărturie imaginile înregistrate pe camerele de luat vederi. Acest Bărzăgeanu este unic, cred că este caz de psihiatrie. Știu că s-a întocmit dosar penal pe numele lui, dar nu știu de ce nu i s-a dat curs în instanță. Poliția trebuie săfie la curent, cred că cineva îl ține în brațe pe acest individ.” – ne-a declarat Miu.

• Fostului primar al comunei Alunu, Vasile Pîrvu Boeangiu, i s-a făcut dreptate. El a câștigat definitiv și irevocabil procesul de incompatibilitate în care a fost implicat. ”Astăzi este 13 Noiembrie 2018! Este o zi importantă pentru mine! În 13 Noiembrie 2015, printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, am fost declarat INCOMPATIBIL pentru faptul că am avut venituri din cabinetul meu veterinar, în timp ce ocupam și funcția de primar al com. Alunu. Azi, 13 Noiembrie 2018, am scăpat și de această așa-zisă incompatibilitate și, începând de mâine, voi beneficia de TOATE drepturile electorale, dacă voi mai dori vreodată să mă mai implic în viața politică! Asta-i România!”, a postat fostul primar pe pagina sa de socializare.

Lui Boeangiu i s-a tras de la rivalul său de-o viață, acum primar în Alunu, Cristian Birăruţi, care, adept proverbului să moară și capra vecinului, i-a făcut plângere lui Boeangiu. După 6 ani de tracasări prin instanțele de judecată, după ce nu a mai putut candida în 2016 la primărie, Vasile Pîrvu Boeangiu, se vede reabilitat. O victorie, care, sperăm, să nu vină prea târziu.

”Evaluarea ANI privitoare la incompatibilitatea mea, s-a făcut în urma sesizării formulate în anul 2012 de către numitul Birăruți Cristian, una dintre zecile de sesizări și reclamații formulate de el împotriva mea. Pentru o astfel de faptă, adică să muncești cinstit și să câștigi bani cinstiți cât timp ești primar, în România și NUMAI în România, ești declarat incompatibil!!! Incompatibilitatea nu este nici infracțiune, nici contravenție, ci doar o INVENȚIE politică prin care poți să manipulezi și să controlezi o societate și aleșii ei! Nu te leagă, nu te amendează, nu te critică, ci doar îți interzice să mai ocupi aceeași funcție pentru o perioadă de 3 (trei) ani! Legea domină din 2003, iar ANI a venit cu ideea interdicției de 3ani, în 2010! Suntem SINGURA țară din Europa care are Agenție Națională de Integritate! Vă întreb, dragi prieteni: – am greșit pentru faptul că am muncit și am câștigat bani cinstiți ca doctor în cabinetul meu veterinar în același timp cât eram și primarul com. Alunu, sau trăim într-o țară nebună, unde Hoții sunt protejați, iar cei care muncesc cinstit, sunt declarați incompatibili?! ABERANT!!! Azi s-au îndeplinit cei 3 ani de la data declarării incompatibilității mele, eu fiind PRIMUL și singurul primar din România și din Europa (conform raportului întocmit de judecătorul de la ÎCCJ) declarat incompatibil, pentru că am încălcat Art. 87, lit. K) din legea 161/2003!!! Din punctul meu de vedere, acest articol este necinstutițional pentru că prevede: – ,,calitatea de primar este incompatibilă cu oricare altă funcție publică sau activitate remunerată, în țară sau în străinătate, cu excepția celei de cadru didactic sau membru într-o Organizație Nonguvernamentală”! Ați mai auzit o abrație mai mare? Adică poți să fii profesor și să stai 6 ore la școală, dar nu poți să vinzi seara mere în piață, pentru că realizezi venituri!!! Și legea, și articolul, și litera, sunt încă în vigoare din 2003, iar ANI ,,veghează” la respectarea ei!!! Nebuni, nebuni, nebuni!!!… și ei, care au dat legea, și parlamentarii care dorm, și noi, care tăcem și acceptăm!!!”, a mai adăugat Vasile Pîrvu Boeangiu.

• Jurnalista Sorina Matei nu-i dă pace fostului ministru al Justiției, Cristian Diaconescu, readucându-i aminte că a fost omorât un om, iar el a blocat o anchetă penală. Comentariul jurnalistei vine după ce Antena 3 a dezvăluit că procurorul Cristian Lazăr a produs un accident de maşină, în decembrie 2001, pe când era procuror la Timişoara, în urma căruia a murit o grefieră, însă în momentul care a fost solicitat aviz pentru trimiterea în judecată, ministrul Justiţiei de atunci Cristian Diaconescu a refuzat.

„Bună dimineaţa, Cristi Diaconescu! A fost omorât un om, remember? Ai blocat o anchetă penală. Cum este să dai un interviu tip vomă, plin de sloganuri şi generalităţi despre nimic, pe teme pe care tu oricum demult nu mai ai absolut nicio legătură, doar mesteci cuvinte la vecina de late night fake news de la SRI tv, şi conştiinţa ta nene să nu se refere la blocarea de către tine, din pixul tău, a anchetei penale pe un procuror care totuşi era suspectat de ucidere din culpă. Pentru că totuşi: a murit un om! Şi după aceea, ce să vezi, procurorul cu problema, prins la înghesuială de sistem, a devenit clasator de serviciu pe tot ce a prins: Ponta, CIA, Klaus, ba chiar a avut tupeu să candideze la şefia DNA. Înţeleg că vecina de prăvălia SRI TV nu te-a întrebat, că la voi e doar pe propagandisme şi lozinci fumate, atât puteţi voi, dar tu, aşa, ca fost demnitar al statului, plătit din bani publici, ministru al Justiţiei pesedist, n-ai absolut nicio tresărire? Ai curaj să vorbeşti de UE, Strasbourg, Bruxelles,MCV, valori, nene, şi tu ai blocat o anchetă penală pe un procurorul ulterior clasator, suspectat pentru ucidere din culpă? O zi bună, Cristi Diaconescu! A murit un om. Ai blocat o anchetă penală.”, scrie Sorina Matei pe Facebook.