Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 15 decembrie 2016

• Democrație cu de-a sila nu se poate! • Cei care tac sunt la fel de vinovaţi că şi făptuitorul! • O profesoară din Vaslui a fost bătută de un elev de 12 ani. • Cazul căţelului resuscitat sau despre un salvator cu suflet mare, care a stanit admiraţie a milioane de români. • Situaţie incredibilă în Satul Mare. • O ambulanţă pentru dializă a fost folosită pentru transportul unui brad de Crăciun. • Geologii avertizează: sub România se află un imens zăcământ de prostie!

• Democrație cu de-a sila nu se poate! Să ne spună domnul președinte Klaus Iohannis că trăim într-o dictatură prezidențială, care se bazează pe Sistem și să terminăm odată cu jocul ăsta stupid de-a democrația. Ce înseamnă asta? Votul popular este bun doar când îl votează pe Iohannis sau și atunci când votează PSD în proporție de 55%?

Dacă PSD-ul dorește să o pună pe Mama Omida premier, păi așa să fie, că așa a votat poporul, că tot se raportează non-stop la popor domnul președinte și instituțiile statului de drept.

Toată campania electorala domnii Iohannis, Cioloş sau doamna Gorghiu ne-au explicat că noi, românii, avem de ales între cinstitul, onestul, competentul bla, bla, bla Cioloş şi coruptul, penalul Dragnea. Bun, iar poporul i-a oferit coruptului Dragnea cea mai mare victorie din istoria PSD. Acum nu înţelegem de ce preşedintele Iohannis încalcă voinţa poporului, dacă decizia noastră a fost să alegem un corupt, domnia sa, în calitate de preşedinte ales de acelaşi popor, trebuie să facă ciocul mic, joc de glezne şi să-l pună pe Dragnea premier.

Poporul a decis în data de 11 decembrie. Nu i-a votat pe imaculații de la PNL, ci pe ”penalii” de la PSD. Oamenii vor să poată trăi și munci în această țară, să aibă cu ce să-și achite facturile și eventual să cumpere produse româneşti.

Trăim într-o țară paralizată de Sistem, nimeni nu mai mișcă, nimeni nu mai respiră, afacerile românești sunt pe butuci că, deh, suntem evazioniști cu toții, în timp ce ambasadorul Olandei a mers de mână cu patronul unei firmei olandeze la șeful ANAF. Asta nu e deloc trafic de influență? Ce fel de stat de drept și de Justiție e asta și cui folosește?

• Cei care tac sunt la fel de vinovaţi că şi făptuitorul! Dacă se va demonstra că acuzele atroce aduse medicului Burnei sunt reale, avem de-a face cu un caz de nepăsare CRIMINALĂ! Toţi acei doctori care ies acum la iveală, în al doisprezecelea ceas, nu fac altceva decât să ne crească sentimentele de indignare! Cum este posibil ca întreg personalul medical de la Marie Curie să nu ia nicio măsură, în ciuda faptului că asistau la practici desprinse parcă din filmele de groază, cu doctor Frankenstein? Povestea cu tacticile de intimidare de care este acuzat doctorul Burnei este cusută cu aţă albă! Ce fel de doctori sunt aceia care, din laşitate, au tăcut mâlc pentru a-şi salva pielea? Dacă se va dovedi reală povestea acestui doctor, credeţi că cei care l-au acoperit şi au fost făptaşi la atâtea destine distruse, merită să mai practice medicina?

• O profesoară din Vaslui a fost bătută de un elev de 12 ani. Tânăra profesoara de limba romana, în vârstă de 29 de ani, a fost lovită de elev cu o ţeavă de la calorifer, pe motiv că a primit nota 4 în teza.”Situaţia este inacceptabilă şi extrem de gravă. Din câte am fost informaţi, elevul are grave probleme de comportament, este un copil-problemă, motiv pentru care vom sesiza şi Protecţia Copilului. Domnişoara profesoară este un cadru didactic foarte bun, este foarte bine pregătită, are doctorat şi este foarte implicată în activitatea didactică. Este absolut regretabil ceea ce i s-a întâmplat”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui. Vă daţi seama în ce fel de familie creşte acel copil, care la o vârstă atât de mică, a îndrăznit să ridice mâna la profesorul său?

• Cazul căţelului resuscitat sau despre un salvator cu suflet mare, care a stanit admiraţie a milioane de romani. Pompierul piteştean Mugurel Costache a salvat un câine din incendiu și l-a resuscitat pe trotuar. I-a făcut masaj cardiac și respirație gură la gură. L-a readus la viață. Imaginile cu pompierul care se chinuia pentru viața cățelului au emoționat pe toată lumea.

Acesta a fost chemat la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, unde i s-a înmânat emblema de onoare. „Costache Mugurel este numele colegului nostru care a uimit, prin gestul său, întreaga țară. Decizia sa, ca la finalul unei misiuni de stingere să readucă la viață un micuț patruped intoxicat cu fum, a impresionat milioane de semeni. Faptele bune întotdeauna sunt răsplătite.” arată IGSU.

• Situaţie incredibilă în Satul Mare. O ambulanţă pentru dializă a fost folosită pentru transportul unui brad de Crăciun. O filmare postată în mediul online este cea care a prezentat publicului isprava Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) din Satu Mare. Chiar dacă ambulanţa respectivă nu era una de urgenţă, ci era folosită pentru transportul pacienţilor care fac dializă, a fost demarata o anchetă iar cei responsabili de această gafă vor fi traşi la răspundere. „Am declanşat, marţi, o anchetă administrativă în urma filmuleţului postat cu ambulanţa care transportă un brad. Fără să ştiu eu, a plecat de la garaj o ambulanţă de transport pentru persoane care fac dializă la Cluj-Napoca în zilele de luni, miercuri şi vineri. Şeful de garaj a trimis ambulanţa să ridice un brad de la Ocolul Silvic, primit ca sponsorizare pentru un concert de colinde pe care îl facem duminică în curtea Ambulanţei. Nu cu ambulanţa se transportă un brad, şeful de garaj a făcut o mare gafă, a făcut-o pe răspunderea lui. Am cerut note explicative şefului de garaj şi directorului tehnic iar comisia de anchetă administrativă va lua o decizie de sancţionare”, a declarat directorul SAJ Satu Mare, Gabriela Opriş Opriş.

• Geologii avertizează: sub România se află un imens zăcământ de prostie! Şi nu aceasta este cea mai mare problemă, ci faptul că este valorificat la maximum! Nu trebuie să baţi prea mult România la pas pentru a descoperi prostia în starea ei cât mai pură. Cel mai uşor o poţi identifica la unii participanţi din traficul rutier vâlcean, care în ciuda faptului că ei sunt cei care greşesc, tot înjură până când răguşesc.