Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Interesantă devine lupta din presa locală, privind accesul la prima funcție administrativă în stațiunea Băile Olănești – Ponta are impresia că dacă l-a înjurat pe Sarkozy, Hollande o să îi strângă mâna și o să îl pupe pe amândoi obrajii și o să îl cheme acasă la el – Duminică seara, prin blocurile din cartierul Ostroveni, bănănăia cu pungi de cadouri în mână candidatul la Primăria Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu – În sfârșit, Varanul Felix Voiculescu va intra în Parlament fără ajutor – Pe forumul nostru electronic ne-a sosit o scrisoare anonimă prin care autorul acesteia a dorit să ne arate că Emilian Frâncu promovează în funcțiile politice și administrative care-i sunt la îndemână numai „alogeni  – Ați uitat de celebra SIPA a generalului Marian Ureche?  – La Vaideeni se ascute competiția pentru primăria frumoasei comune – Zilele trecute, am primit, prin poștă, o scrisoare, semnată de un anume Dan Dobreanu, din județul Alba, localitatea Uioara de Jos, care ne ceartă de mama focului –

– Interesantă devine lupta din presa locală, privind accesul la prima funcție administrativă în stațiunea Băile Olănești. De și candidatul USL Sorin Vasilache se situează pe primul loc în TOATE sondajele de opinie făcute până acum, o anumită parte a presei îl cocoață pe Doru Filip pe primul loc, dându-i și speranțe de creștere în topul favoriților, amăgindu-l. S-au gândit, cumva, lăudăro și acestuia cam ce a făcut Filip în Prefectură, pe când era subprefect? Nimic, vă spunem noi, iar cetățenii din această localitate îl preferă pe al lor concetățean Sorin Vasilache, remarcat pozitiv prin activitatea de viceprimar desfășurată până acum, în cadrul administrației Ciucă. Pe acest fond, deja, deviza olăneștenilor a devenit: „Nu dăm pasărea noastră din mână, pe orătania de pe gard .

– Duminică seara, prin blocurile din cartierul Ostroveni, bănănăia cu pungi de cadouri în mână candidatul la Primăria Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu. Păi, bine mă, Frâncule, cu o agendă, un calendar și un pix “ toate având chipul tău pe ele, vrei să te voteze râmnicenii? Nu se lasă ei cumpărați cu oglinjoare și panglicuțe, de unul pe care obștea îl cunoaște ca fariseu, duplicitar și neserios. Apoi, crezi că oamenii te-au uitat de pe vremea când îl reclamai/acuzai pe fostul primar Gutău “ făcându-l pușcăriaș ( și câte și mai câte) sau când l-ai reclamat pe actualul primar Romeo Rădulescu la DNA și ¦ câte alte nenorociri nu ai mai făcut de nu se cunosc? Menținându-te în fruntea clasamentului reclamagiilor vâlceni, ți-ai reclamat până și colegii liberali, lui Antonescu et co și lui Ponta “ guvernantul, plângându-te că ești nesocotit de ei și nu-ți acordă prețuirea și sprijinul de care ai nevoie în alegeri. Pentru ce să o fi făcut? De dragul USL? Fii serios și așteaptă votul! Mai ai să îl reclami doar pe Dumnezeul nostru ortodox Dumnezeului tău catolic. Ru șine!

– În sfârșit, Varanul Felix Voiculescu va intra în Parlament fără ajutor. Desființarea pragului electoral face ca PC, care de obicei contabilizează 2% din voturi, va intra în Parlament. Până acum 4 luni, USL striga că regulile jocului nu se schimbă cu un an înainte de alegeri. Cum au venit la guvernare, acest lucru nu mai este important. Prin referendum poporul a cerut mai puțini parlamentari. Acum vor fi 481 de parlamentari, de și, la referendum, s-a votat pentru 300 de parlamentari și o singură cameră. Guvernul Boc a avut 14 miniștri, guvernul Ponta are 24 de miniștri plus 18 vice-prim-miniștri cu tot cu cohortele de funcționari după ei. Va închipuiți ce cheltuieli fac. De când a venit Ponta, cheltuielile țării au crescut cu 25%. În halul ăsta ne termină.

– Pe forumul nostru electronic ne-a sosit o scrisoare anonimă prin care autorul acesteia a dorit să ne arate că Emilian Frâncu “ candidatul PNL la primăria Râmnicului promovează în funcțiile politice și administrative care-i sunt la îndemână numai „alogeni  (din alte partide) și are o ură viscerală împotriva politicienilor intelectuali, folosindu-se de oameni mediocri, ușor de manipulat. Un exemplu pe care autorul l-a considerat semnificativ a fost acela al promovării unor mediocri în muncile administrative, pe când conducea el județul, în anul 2004. Atunci când s-a vacantat locul de primar în administrația locală din Rm. Vâlcea, de și lângă el se aflau intelectuali și gospodari recunoscuți de urbe, ca: Sorin Zamfirescu, Victor Giosan, Gheorghe Păsat, Radu Renga, Bogdan Badea și Gheorghe Ioniță, el l-a preferat pe Constantin Monceanu “ „un umil prea-plecat de-al său . De și nu ne face plăcere să ne amestecăm în „bucătăria  unor partide locale și nici nu am făcut o practică din a susține atacurile politice din interiorul organizațiilor vâlcene, de data aceasta amintim despre acest mesaj critic, tocmai pentru că anonimul spune adevărul. Lângă Emilian Frâncu se află numai indivizi mediocri, transfugi de la alte partide, elementul autohton liberal fugind de el ca dracu ™ de tămâie. Fără prieteni și cu tovară și nesemnificativi din punct de vedere intelectual, candidatul liberal (uslamist, mai puțin!) vrea să ne conducă orașul. Dacă nema putirința, ce mai chichirez gâlceava, Meline?

– La Vaideeni se ascute competiția pentru primăria frumoasei comune, adjudecarea funcției fiind la îndemâna „edilului  Ivan Jinaru care și-a ales și motoul candidaturii sale: „Când căruța urcă dealul, niciodată nu schimbi calul . Evident, „poeții  localității pot parafraza acest vers sau să îl transforme într-o strofă critică, dar caimacul l-a luat și va fi luat, în continuare, tot de Ivănel cel Mare.

– Zilele trecute, am primit, prin poștă, o scrisoare, semnată de un anume Dan Dobreanu, din județul Alba, localitatea Uioara de Jos, care ne ceartă de mama focului, căci am îndrăznit să scriem de „Măndelul  de la PNL, senatorul Emilian Frâncu, care vânează postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Suntem convin și că individul, care este și ușor analfabet după modul în care și-a conceput scrisoarea, nu se numește așa cum pretinde, el fiind vreun animal de casă de-al Frâncului, hâr șit îi a-i face treburile murdare. Ceea ce l-a enervat pe semnatarul jignitoarei scrisori este faptul că am îndrăznit să-l întrebăm, în mod firesc credem noi, pe senatorul Frâncu dacă este catolic sau ortodox, având în vedere că nu a vrut, niciodată, să- și divulge adevărata orientare religioasă. Nu vom reproduce, în acest ziar, pasaje din textul primit la redacție, pentru că ele ru șinează și foaia de hârtie, însă dorim să-i spunem domnului Dobreanu, sau cum îi zice lui, că înainte de a scrie asemenea rânduri, pline de venin, ar trebui să mai citească niște de cărți, căci e praf la capitolul istorie. Încurcă grotesc datele istorice, e incoerent în exprimare și logică și habar nu are despre ce vorbește. Am înțeles bine că este iremediabil îndrăgostit politic de Emilian Frâncu, însă îi sugerăm să sufere în tăcere, căci dramele sale interioare nu ne privesc câtu și de puțin și nici nu ne putem pierde timpul cu asemenea elucubrații.

– Progresistul Dumitru Cornoiu, fost ministru secretar de stat în Ministerul Muncii, a revenit pentru a treia oară la munca de jos, în postul de director al AJOFM Vâlcea. De fiecare dată, fostul ministru a obținut și și-a pierdut locul călduț din minister în urma  schimbării guvernului, indiferent de culoarea lui politică. Se poate spune că Dumitru Cornoiu e urmărit de ghinion. De această dată, Cornoiu a fost înlocuit cu unul dintre subalternii săi, social-democrata Cristina Barbu. Progresistul a recunoscut că nu prea are noroc de funcția respectivă ¦ „Cum mă duc eu acolo, cade și guvernul , dar că a avut o relație foarte bună cu fosta sa subalternă, deci speră la un ajutor pe măsură. Cornoiu a declarat că nu regretă plecarea, de și ocupa fostul birou al Elenei Udrea, pentru că se săturase prin străini.

– Directorii instituțiilor deconcentrate au chiulit în masă de la prima șiedință a Colegiului Prefectural susținută de  prefectul Mircea Nadolu și subprefectul Aurora Gherghina. Unii s-au dat bolnavi, alții erau la cafea, la restaurantul OK, cum a fost cazul comisarului  Tiberiu Berbece, șieful Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu. Alții, cu mai puțin tupeu, au stat la birou, meditând la momentul demiterii din funcție. USL-iștii au făcut deja listele, primele propuneri fiind trimise la București ieri dimineață la prima oră. Directorii, mai toți numiți politic de PDL, sunt conștienți de faptul că vor zbura din funcții imediat după alegerile locale și refuză să socializeze inutil cu actuala conducere a prefecturii.

– Angajații Comisariatului de Mediu,  în special cei de la vârful lanțului trofic, îi  faultează la greu pe cei de la Garda de Mediu în speranța că doar așa își vor păstra fotoliile  călduțe  de șiefi, mai mici sau mai mari. Respectivii fac tot felul de sesizări și plângeri la adresa comisarilor care au instrumentat anumite cazuri în care sunt implicați susținători ai actualei puteri, mizând pe ajutorul pilelor puse de liderii USL Vâlcea. Comisarii s-au faultat atât de rău încât capii celor două instituții vor fi vizitați în curând de Corpul de control al ministrului mediului. După confirmarea informației, pârâcio și și-au dat seama că vor fi primii tra și în țeapă și încearcă din răsputeri să repare ce se mai poate repara.

– Pataliputra

   

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.