Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Nu puțini sunt aceia care se amuzau de ie șirile publice “ la conferințele de presă sau la diverse festivități județene “ ale candidatului USL la primăria Râmnicului “ Emilian Frâncu – Miercuri a avut loc Biroul Politic Municipal al organizației liberale râmnicene – La câteva ore după încheierea congreselor USL, de sâmbătă, Victor Ponta s-a îmbarcat cu toată familia sa într-o cursă Tarom cu destinația Dubai – Crin, Bombonelul Galațiului, jură că nu joacă poker – Ghici ghicitoarea mea cine-l mai trădează pe Ion Cîlea? – Tot din poiana fără mioare am aflat de ce voia prefectul să inaugureze pârtia de schi de la Obâr șia Lotrului în data de 7 aprilie ¦

– Nu puțini sunt aceia care se amuzau la ie șirile publice “ la conferințele de presă sau la diverse festivități județene “ ale candidatului USL la primăria Râmnicului “ Emilian Frâncu. Numai că de ceva timp, el strălucește prin absență, ceea ce a creat stupoare. Era distracția dracului când Milică apărea pe ecranele televizoarelor și oamenii îi tăiau acestuia sonorul ca să-i vadă pantomima ce o făcea personajul comic aflat pe sticlă. Distracție, ca la filmul mut. Pe acest fond, întreprinzând investigații, am aflat că datorită celor care-l consiliază în campania electorală, lui Frâncu i s-au interzis aparițiile televizate sau în public. Asta pentru că „specialiștii  săi au constatat că pe măsură ce are contacte cu oamenii, pierde tot mai multe voturi. Respinge și deziluzionează, de cum se comportă atât de copilăros la sfârșitul vârstei a II-a. Și nu greșesc băieții, că la concluzia asta am ajuns și noi și de aceea i-am pregătit pălăria și bastonul pentru pensia politică ce-l va ajunge din data de 11 iunie, după ce va fi umilit în alegerile locale. Iar ca urmare, lui Emilian Frâncu i se va interzice să mai candideze pentru Parlament, în toamna acestui an. Gata, i-ajunge cât s-a scălămbăiat! În parc, în Zăvoi, băiatule! Există pe acolo niște mese de șiah din ciment și cu piesele jocului minții vei veni tu de acasă. Că tovară și de masă vei găsi cu duiumul. Din ăia care te-au votat și de atunci poartă doliu după activitatea ta politică. Morala: fie omul cât de prost, mintea-i vine după post ¦ în parc.

– La câteva ore după încheierea congreselor USL, de sâmbătă, Victor Ponta s-a îmbarcat cu toată familia sa într-o cursă Tarom cu destinația Dubai. Alături de familia Ponta se află și Sebastian Ghiță, patronul RTV. După ce a tunat și a fulgerat împotriva lui Traian Băsescu, la congres, președintele PSD, Victor Ponta, a simțit nevoia să se relaxeze, așa că s-a îmbarcat într-o cursă Tarom cu destinația Dubai, alături de soție și copii. De altfel, nu este prima oară când Sebastian Ghiță și Victor Ponta călătoresc împreună în Dubai. Despre cei doi s-a scris că și-ar fi petrecut Revelionul 2011 tot acolo, la luxosul hotel de cinci stele Atlantis The Palm, Dubai Hotel. Atlantis, din stațiunea emirateză Palm Jumeirah, este hotelul emblematic al stațiunii-simbol a Dubai-ului “ Palm Jumeirah “ și a fost inaugurat în septembrie 2008. Investiția totală în acest luxos complex se ridică la 800 de milioane de lire sterline, iar închirierea unei camere poate ajunge la 13.000 de lire sterline, fapt ce restrânge considerabil publicul-țintă.

– Miercuri a avut loc Biroul Politic Municipal al organizației liberale râmnicene. Ordinea de zi a cuprins acordarea voturilor candidaților la locale, în vederea definitivării listei de consilieri municipali, conform activității politice desfășurate și lucrului manifestat în echipă. Circ a ie șit. Dar, se aude și că au ie șit bani, că locurile eligibile costă. Nu șitim dacă s-au tăiat chitanțe pentru sumele de care am luat și noi cunoștință (de ordinul sutelor de milioane), dar șitim că renumitul cărător de mapă al lui Frâncu, Liviu Boban, a fost trecut pe un loc eligibil ¦ moka. Asta pentru că l-a servitorit îndestulător pe șieful lui de partid, dar și pentru că i-a luat locul lui Ion Nicolae, la strânsul „cotizației , sub îmdrumarea lui Emilian Frâncu. Dincolo, la județ, candidații la un loc eligibil pe lista de consilieri județeni au dat câte 80 de milioane lei și asta NUMAI pe chitanță, în contul organizației. Iată două organizații ale aceluia și partid, doi lideri cu prestanță și două feluri de cotizații. Ca în bancul acela cu nedumerirea soțului înșelat: „ca dracu ™, unul alb și altul negru .

– În Ro șia Montană nu va exista nicio exploatare a aurului, fiecare sătean va primi 20 mii euro nerambursabili pentru a face microferme ecologice și sustenabile, prietene cu mediul înconjurător. Politica noastră este cunoscută, previzibilă și transparentă, nu vor exista surprize, am condus România 15 ani, iar în unele județe conducem de 21 de ani, ne cunoaștem bine, vom menține acelea și impozite pe care le-am pus noi OMV-ului în 2005. Politica doamnei Andronescu va fi continuată, absolvenții fără bacalaureat vor putea intra fără examen la facultățile pe care le doresc, urmând ca într-o etapă ulterioară să fie desființată această probă arhaică. Vom introduce în șicoli materii șicolare de tip progresist și actualizate. Va fi respectată, ca literă de lege, decizia Curții Constituționale în privința câinilor comunitari, vom aloca fonduri pentru bunăstarea acestor animale. Vom folosi și aprecia experiența și sfatul unor români destoinici. Greii alianței USL vor avea un cuvânt de spus în viitorul României: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, Cătălin Voicu, Radu Mazăre, Dan Voiculescu. Piața Universității se va numi Piața Noii Revoluții, în memoria mișcărilor populare și studențești din iarna anului 2011. Mihai Gâdea va fi numit director al Direcției de Știri a postului public de televiziune. Ministerul justiției va fi curățat de elemente dușmănoase care astăzi fac procese și dosare politice unor personalități publice cinstite și onorabile. Dacă guvernarea USL va fi un succes până în anul 2020 ne vom contopi cele două formațiuni într-un singură forță, urmând ca și celelalte partide mai mici să fie absorbite treptat formând un mare partid de uniune națională, țara noastră obținând mult visata democrație original㠝 care se potrivește cel mai bine spiritualității românești adevărate și autentice  “ din programul politic al USL.

– Crin, bombonelul Galațiului, jură că nu joacă poker. Zău?… Să spunem și așa, dar minte. În cazul ăsta, Ghiocelul nu joacă poker, pentru că nu-l duce mintea la așa ceva. El, când nu doarme, se uită în oglindă și joacă singur Popa Prostu ™. Pentru un jucător de poker este obligatoriu să fie și puțin creier, adică un dram de inteligență. Așa că ciumpalacu joacă ceva mai simplu: alba neagra. La alba neagră are îndemânare. Terminați, măi, nu-l mai surmenați pe tov. Crin. Între coafor, penthouse, Grivco și Antena 3, nu mai are timp, săracul, nici pe la Parlament ca să treacă, da-păi, să mai joace și poker. Pe surse, am aflat că Crin Antonescu a promis că dacă USL câștiga alegerile va mări ziua la 80 de ore ¦ să aibă și el timp.

– Ponta a mai făcut o boacănă. A făcut alianță cu Mișcarea verzilor, un partid care nu a depus cele 25.000 de semnături la sfârșitul anului 2011 (an preelectoral) așa cum prevede Legea 14/2003 la art. 27! Și se mai laudă că este jurist ¦

– Ghici ghicitoarea mea cine-l mai trădează pe Ion Cîlea? În Poiana Mioarelor din Voineasa, sindicalistul  Constantin Pârvu, consilier județean pe lista PSD, s-a îmbrățișat de zor cu prefectul Petre Ungureanu, dușmanul de moarte al liderului Ion Cîlea, șieful de partid al sindicalistului. Iubirea este atât de mare încât cei doi l-au așteptat împreună pe noul ministru al Turismului, pedelistul Cristian Petrescu. Înlocuitorul lui Udrea i-a găsit îmbrățișați când a descălecat în poiana fără mioare. Trădarea este cu atât mai mare cu cât peseditul Ion Cîlea investește masiv în ziarul sindicalistului, prin toate societățile și instituțiile din subordinea CJ, iar sindicalistul l-a trădat la prima descălecare a  rozaliului de la cârma Ministerului Dezvoltării și Turismului.

– Tot din poiana fără mioare am aflat de ce voia prefectul să inaugureze pârtia de schi de la Obâr șia Lotrului în data de 7 aprilie ¦ Pentru că pesediștii lui Ion Cîlea și liberalii lui Cristi Buican erau plecați la mega-congresul USL. Curat Caragiale ¦ pe 1 aprilie nu a vrut primarul localității Voineasa, că era Ziua Păcălelilor, pe 7 aprilie nu a vrut Cîlea, că era la congres și așa se face că ministrul Petrescu a descălecat la Voineasa abia pe data de 10 aprilie, nu pentru inaugurarea pârtiei, ci pentru inspectarea lucrărilor. Vizita a fost tot degeaba, ministrul habar nu avea ce se întâmplă acolo, dacă a dat banii, dacă nu i-a dat, câți a dat, dacă a dat, de unde îi dă ¦ Petrescu a oferit totu și o certitudine ¦a spus clar și răspicat că nu-l interesează ce se întâmplă la baza pârtiei, dacă baza de agrement are spații de cazare, punct medical de urgență, infrastructură etc.  Îl interesează doar pârtia, în afara pârtiei poate să vină potopul, pentru că nu e treaba lui sau a ministerului, ci a autorităților locale și județene ¦ și a privaților interesați să investească acolo.

– Pataliputra