Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 septembrie 2017

• Studiul de trafic comandat si implementat de primăria Râmnicului, contrazis de Poliția Rutieră • Au venit banii de la Guvern pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi de la Măldăreşti • Toți elevii din județul Vâlcea au fost nevoiți să asculte la deschiderea noului an școlar mesajele lungi și plictisitoare ale autorităților centrale • PNL Râmnicu Vâlcea intră într-o nouă eră • Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, cel care a detonat binomul SRI – DNA prin dezvăluirile făcute în emisiunea lui Victor Ciutacu condamnă practicile presei aservite binomului

• Studiul de trafic comandat si implementat de primăria Râmnicului, contrazis de Poliția Rutieră! În primele zile de când a început școala, oamenii legii au interzis accesul dinspre sediul Inspectoratului Județean de Politie spre cartierul Ostroveni, atât la primele ore ale dimineții, cât și la prânz. Deși polițiștii au intervenit în zonă pentru a dirija circulația, s-au format cozi imense din centru până spre iesirea sudică a orașului, lucru ce demonstrează că acest studiu are ceva lacune. Problema pica atât pe autorități, cât și pe cei de la Poliție, care împreuna trebuie să găsească o cale pentru a rezolva eliminarea traficului greu măcar pana la realizarea bretelelor de legătura ale pasajului suprateran de pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

• Au venit banii de la Guvern pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi de la Măldăreşti, dar surpriza! Acesta a fost aproape stins de pompierii vâlceni după săptămâni bune în care aceștia au muncit în condiții groaznice. Cel mai probabil autoritățile vor folosi banii pentru a pune pământ pe deșeuri, veste ce-l bucură pe administratorul gropii de gunoi, care va începe în curând acțiunea de închidere a depozitului.

• Toți elevii din județul Vâlcea au fost nevoiți să asculte la deschiderea noului an școlar mesajele lungi și plictisitoare ale autorităților centrale, prin vocea directorilor unităților școlare sau a invitaților prezenți în școlile și liceele din județ. Dincolo de noile modificări anunțate de Liviu Pop, printre care introducerea manualului unic, a manualului de Educație Fizică și Sport, dar și eliminarea auxiliarelor, tinerii se vor confrunta și în acest an cu vechile probleme: ghiozdane uriașe cu care unii chiar au venit din prima zi de școală, lipsa manualelor de pe băncile școlii atunci când au pășit în sălile de clasă și lista cu rechizite obligatorii pe care trebuie să le achiziționeze părinții, deși ministrul Educatie anunța în urmă cu câteva luni că învățământul este gratuit. Dincolo de asta, unii elevi de liceu deja se plângeau când citeau orarul format și din șapte ore pePNL Râmnicu Vâlcea intră într-o nouă eră. Anunțarea candidaturii la șefia OFL municipiu a tinerei avocate Irina Argeșanu arată că PNL încă are resurse pentru a ieși din marasmul în care se scaldă de ceva vreme. Apariția unor tineri politicieni precum Irina Argeșanu dă speranțe unei opoziții din ce în ce mai slăbite că se poate întări. Important de știut ar fi faptul dacă și corifeii liberali, care au la activ, mai multe eșecuri electorale, sunt dispuși să facă pasul în spate și să lase locul unor tineri frumoși, morali și cu un CV nepătat.

• În urma recentelor vizite făcute în ultimele săptămâni în penitenciare, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a primit din partea condamnaților mai multe plângeri despre aplicarea discriminatorie a legislației privind eliberarea condiționată. Drept urmare, Toader a decis să verifice absolut toate cazurile din ultima vreme, cerând deja Administrației Naționale a Penitenciarelor toate deciziile judecătorești de respingere a eliberării anticipate, pentru a le compara. Și asta pentru toți detinuții aflați în penitenciare, nu doar pentru anume cazuri punctuale! Interesant este însă că, deși la prima vedere doar judecătorii par principalele „ținte” ale demersului ministrului Justiției, voci din interiorul sistemului susțin că totul nu ar fi decât o lovitură cu mantă. De altfel, procurorii au început deja să se agite de mama focului, considerând că astfel Toader nu face decât să lovească în ei. De ce? Pentru că, deși judecătorul avea ultimul cuvânt în cazurile care trecuseră deja de comisiile de eliberare din penitenciare, devenise deja o cutuma ca procurorii care lucraseră la dosarele respective să intervină cu demersuri formale prin care solicitau să nu se permită eliberarea anticipată! Și cum majoritatea judecătorilor le făceau pe plac, timorați de o „Republică a procurorilor” aflată la apogeu, parcă lucrurile încep sa se lege deja altfel…

• Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, cel care a detonat binomul SRI – DNA prin dezvăluirile făcute în emisiunea lui Victor Ciutacu condamnă practicile presei aservite binomului de compromitere a numelui și imaginii sale. Dragomir susține, că în mod intenționat, s-a scris despre el că ar fi anchetat pentru evaziune fiscală. În fapt este vorba despre un alt Daniel Dragomir, rezident în Râmnicu Vâlcea (acolo unde se află şi sub o măsură preventivă a controlului judiciar). „Aşa cum spuneam încă de ieri, sunt două categorii de ofiţeri acoperiţi în media: cei care lucrează în interesul ţării şi cei care lucrează în interesul unei găşti.Va invit pe dumneastra să judecaţi dacă am avut dreptate. Azi, Hotnews s-a gândit să îmi administreze o lovitură năprasnică: „Potrivit unui articol publicat de Adevărul în dată de 28 martie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au trimis în judecată un dosar de evaziune fiscală în care fostul soţ al inspectoarei, Valentin Focica, în calitate de adminsitrator al unei firme, ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri şi servicii de la societăţi de tip fantomă. Una dintre persoanele acuzate că ar fi administrat societăţile fantomă prin interpuşi în acest dosar este chiar Daniel Dragomir, fost adjunct al fostului director operativ al SRI, Florian Coldea.Orice jurnalist ar fi putut verifică instantaneu pe portalul instanţelor, dosarul fiind trimis în judecată, că este vorba de un alt domn Dragomir Daniel, rezident în Râmnicu Vâlcea (acolo unde se află şi sub o măsură preventivă a controlului judiciar). În perioada următoare vor mai urmă astfel de dezvăluiri puerile.De ce? Pentru că sunt disperaţi. Va dau o veste proastă. Timp de trei ani am fost terfelit şi eu şi familia mea. În loc să mă terfeliţi prin articole comandate, nu ar fi mai bine să discutăm de principii şi fapte, de probe şi de documente?”, a scris Dragomir pe Facebook.

Această rubrică este un pamflet!