Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate 14 Noimbrie 2013

• Primarul din Râmnicu Vâlcea a ajuns să îşi exaspereze colegii de partid cu ideile sale de dezvoltare din oraş • Ce-o fi căutat Ponta la Londra? • Primarul din Boişoara, PC-istul Nicu Gheorghe a început să îşi dosească averea • SRS şi-a luat o mare ţeapă de la Dan Voiculescu via FACIAS • Francmasonii din Râmnicu Vâlcea şi-a făcut, discret, cum altfel?, un templu în zona Feţeni • Omul lui Ponta din Pitești a ajuns şi ăsta la puşcărie!

• Primarul din Râmnicu Vâlcea a ajuns să îşi exaspereze colegii de partid cu ideile sale de dezvoltare a unor zone din oraş sau din judeţ. La sărbătoarea comunei Perişani, propunerea sa de a monta o… corabie (!!!) pe locul bătăliei de la Posada, i-a convins pe aceştia că, uneori, Frâncu pare dus cu pluta. Gură spartă, unul dintre vicepreşedinţii PNL l-a comparat pe Frâncu cu Emil-nebunul, fosta legendă urbană a Râmnicului care mergea pe calea ferată cu un casetofon pe umăr. „Punem mână de la mână şi îi luăm lui Emil al nostru un iPad şi nişte căşti”, a propus acesta într-un grup restrâns de liberali

• Ce-o fi căutat Ponta la Londra? Ce a căutat şi în USA. A încercat să se prezinte ca viitor preşedinte şi interlocutor favorit al americanilor. Rezultat, vax! La Londra, acelaşi rezultat, dar şi mai brutal: pe englezi îi doare în cot de Ponta. Mai bine, Ponta se întreţinea, cu etnia noastră, prin parcuri. Ponta, plagiator, copiază acum ceea ce a făcut şi Geoană când a plecat în USA, fără voia sa… pentru aceleaşi motive. Geoană a fost mătrăşit „vite fait”. Acum câteva seri, Băsescu l-a cârpit pe Ponta, ştiind exact că el nu a reuşit să se introducă unde trebuie. De aici certitudinea că Ponta va fi învins la prezidenţiale… etc. De ce nu se duce Ponta la Berlin, la Paris, în Olanda sau în Finlanda? Fiindcă uşile îi sunt închise. Antonescu a făcut aceleaşi drumuri (USA, Europa…) cu acelaşi rezultat mizerabil. Doar că fiind un neica nimeni, poate mai păcăli câţiva neiniţiaţi. Politica se face cu inteligenţă, nu cu improvizaţii socialiste de joasă speţă. Sfaturile lui Năstase pot să îl conducă pe Ponta doar după gratii. Începe să acumuleze bube…

• Primarul din Boişoara, PC-istul Nicu Gheorghe a început să îşi dosească averea de teama executorilor judecătoreşti. După un lung şir de ţepe luate de câţiva sibieni şi piteşteni, aceştia au reuşit să obţină în instanţă recuperarea daunelor. Pentru executorii puşi să îl caute la avere pe PC-istul dedat la înşelăciuni pe bandă rulantă, căutarea averii acestuia a fost un adevărat chin. „Vreo patru luni am căutat să dau de urma terenurilor pe care le avea în proprietate. Le tot trecea pe numele unor rude, într-un circuit fără sfârşit”, povesteşte una dintre victimele lui Gheorghe.

• SRS şi-a luat o mare ţeapă de la Dan Voiculescu via FACIAS, altă trompetă fabricantă de petarde expirate. A picat de prost. Se vede, e clar, PNL o vede şi îl dă afară. Intact s-a spălat pe mâini prin vocea pretenului Radu Tudor. Aproape că îmi e milă de SRS, că a trecut şi prin tragedii la viaţa lui. În momentul ăsta dă nişte declaraţii penibile, îi tremură vocea, asta e. O să-şi găsească repede un loc pe scena politică pentru că ăştia cu tupeu şi fără caracter vor avea mereu căutare, să facă munca de care alţii se feresc. De pildă PC, sună aproape firesc. Acum, după capcana în care a căzut, senatorul Sorin Roşca Stănescu spune că i-ar cere scuze preşedintelui Traian Băsescu „pentru că nu i-a acordat prezumţia de nevinovăţie”, însă n-o va face, întrucât şeful statului l-a acuzat de un complot pentru punerea sa sub acuzare. Cât tupeu la acest penal! Auziţi la SRS, i-ar cere scuze Preşedintelui dar, cu alte cuvinte tot el se simte lezat c-a fost acuzat de complot. Incredibil cât tupeu. Atunci ce punea la cale cu Voiculescu, Ponta, Stroe, la Grivco? Dacă nu un complot mizerabil. Ce ştiu ei să facă dacă nu aşa ceva?! Au uitat de puciul de anul trecut? Noi nu! Aşa că astfel de indivizi trebuie să dispară din politică, din viaţa publică, sunt răul cel mai mare şi trebuie băgaţi la puşcărie fără ezitare.

• Francmasonii din Râmnicu Vâlcea şi-a făcut, discret, cum altfel?, un templu în zona Feţeni. Se pare că sprijin pentru acest proiect a fost acordat şi de primarul Emilian Frâncu, inclus de aproape doi ani într-una din lojile vâlcene. Frâncu a trebuit să îşi calce pe inimă şi să treacă peste jurământul făcut tatălui său de a nu intra în masomnerie, doar pentru a-şi îndeplini visul de a câştiga Primăria Râmnicului.

• Omul lui Ponta din Pitești a ajuns şi ăsta la puşcărie! Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. E primul mare baron PSD, cândva susţinut la scenă deschisă de Ponta, care ajunge la bulău. Părea de neatins… Urmează Dragnea, Constantinescu, Oprişan şi cu voia dumneavoastră, deşi pare de necrezut azi, „brazilianul” Mazăre! Puţină răbdare… DNA lucrează pentru dumneavoastră! Probleme Ponta? Nu te lasă băsiştii ăştia să guvernezi? Tu cu munca şi alţii cu condamnările. Lasă, că vine şi vremea ta… Sper că doctorul Brădişteanu e deja în drum spre Piteşti, cu defibrilatorul după el. Presimt că bietul domn Nicolescu o să sufere subit de ceva cu inimă, eventual ceva foarte grav care să necesite vreo 5 ani de internare pe secţia de cardiologie de la Floreasca. Pe de altă parte, curaj, domnule Nicolescu, luptaţi cu regimul băsist şi faceţi recurs la ICCJ! Arătaţi-le judecătorilor băsişti că vreţi să vi se facă dreptate, şi nu vă lăsaţi până nu sunteţi condamnat la măcar 5 ani cu executare! Cu această ocazie, vreau să explic de ce acestui om i se spune „Vecinul” în Piteşti. Pentru că are atâtea proprietăţi în oraş încât se învecinează cu toţi cetăţenii Piteştiului. Aşa s-au făcut, zeci de ani, afaceri în Argeş. Oameni de afaceri vicioşi gen Dobre, de la Zeus şi Penescu, de la PIC şi-au dat mâna cu politicienii corupţi gen Nicolescu sau Pendiuc – primarul oraşului. Tuturor acestora, piteştenii le fac o urare:

La mulţi ani, cu sănătate,

Să vă dea legea ce meritaţi.

Zile însorite, doar prin zăbrele,

La puşcărie, să habitaţi!