Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 noiembrie 2016

• Bătălia de la Posada a fost reeditată de politicienii vâlceni la Perișani, județul Vâlcea, acolo unde se presupune că în urmă cu 686 de ani Basarab I l-a îngenuncheat pe regele Carol Robert de Anjou cu o mână de oșteni vajnici • Toată echipa de campanie a fostului PDL din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea a defectat la PSD • Gata, serviciile au decis în favoarea cui să încline balanța? Avocata Laura Vicol, prietena Alinei Bica și apropiată a familiei fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, arestat în dosarul BlackCube, face, pe Facebook o dezvăluire-cheie! • Oamenii de știință au descoperit că un pahar de vin roșu echivalează cu 1 oră de sport • „Povestea unui om leneş” a lui Ion Creangă nu este doar o poveste, cine crede asta e naiv, ea e un mit

• Bătălia de la Posada a fost reeditată de politicienii vâlceni la Perișani, județul Vâlcea, acolo unde se presupune că în urmă cu 686 de ani Basarab I l-a îngenuncheat pe regele Carol Robert de Anjou cu o mână de oșteni vajnici.

La sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2016, comuna vâlceană Perişani a îmbrăcat straie de sărbătoare. Primarul PNL, Sandu Ion, s-a pregătit temeinic pentru a marca împlinirea a 686 de ani de la lupta de la Posada. Deși politicienii vâlceni, prezenți la manifestare nu au aruncat cu pietre unii în alții, cei care au participat au povestit că se creaseră două tabere adverse, care-și aruncau priviri războinice: una roșie și una albastră.

De asemenea, mai trebuie amintit că pentru prima dată a fost organizat un simpozion dedicat trecerii a 100 de ani de la lupta din Poiana Spinului, din Primul Război Mondial.

• Toată echipa de campanie a fostului PDL din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea a defectat la PSD. Oamenii au plecat după liderii lor, care deja fac echipă la social-democrați și se implică activ în campania electorală. În ultimele zile, mai mulți liberali au ales să plece de la partidul condus de Buican, aceștia fiind acceptați cu brațele deschise de concurența social-democrată. Președintele PSD Constantin Rădulescu este foarte mulțumit de noile achiziții, fostul viceprimar al localității Voineasa, Geani Mann și avocatul Alin Lupu.

• Gata, serviciile au decis în favoarea cui să încline balanța? Avocata Laura Vicol, prietena Alinei Bica și apropiată a familiei fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, arestat în dosarul BlackCube, face, pe Facebook o dezvăluire-cheie! Vicol anunță că Dragomir va ieși din închisoare și va vorbi! Să fie asta așteptata Lebădă Neagră a campaniei electorale? În curtea cărui partid va ateriza mortul din scandalul Black Cube?

Laura Vicol este avocata lui Daniel Dragomir într-un alt dosar, dar în dosarul Black Cube este martor și nu a mai putut să îl reprezinte ca avocat. Iată ce a scris Laura pe Facebook:

„DIICOT a dat pe surse o informație falsă presei, preluată ca atare și dată pe toate posturile TV si in mediu online. Daniel Dragomir NU a fost plecat în Israel așa cum mincinos se spune de către procurorii DIICOT, subordonați mai nou DNA ului. Ianuarie 2013 este ultima data cand Daniel Dragomir a fost in Israel. Daca tot acuzam pentru a ne acoperi incompetenta si slugarnicia, nu ar fi mai bine sa acoperim rahatul cu informatii care nu pot fi verificate?

DIICOT sesizeaza CSM ul pentru inscrisuri aparute in presa. Cine sesizeaza pe cine pentru coniventa intre 2 institutii pentru a tine un roman aruncat dupa gratii?

Oricum iese.. Si oricum va vorbi.. Sănătate si libertate!”

• Oamenii de știință au descoperit că un pahar de vin roșu echivalează cu 1 oră de sport. Asta înseamnă că România ar trebui să fie multiplă campioană mondială la atletism sau la orice alt sport, la cât alcool se consumă la noi în țară. Suntem consumatori fruntași, iar aruncarea paharului de vin sau a halbei cu bere este unul dintre sporturile noastre favorite.

Un studiu recent realizat la Universitatea Alberta din Canada, arată că un pahar de vin roșu este la fel de benefic pentru sănătate ca și o oră petrecută în sala de forță.

Acest fapt se datorează resveratrolului ce se conține în vinul roșu. Această substanță crește capacitatea de muncă, îmbunătățește funcția cardiacă și întărește musculatura, adică, are aceleași beneficii ca și exercițiile fizice.

Potrivit lui Jason Dyke, șeful echipei de cercetare, aceasta va permite oamenilor care nu sunt în stare să meargă la sala de sport, să se mențină totuși în formă. Resveratrolul întărește inima și musculatura, reglează nivelul de zahăr din sânge și are un efect anti-îmbătrânire. Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele care beau un pahar de vin roșu pe zi sunt mai puțin predispuse să dezvolte demență și cancer.

• „Povestea unui om leneş” a lui Ion Creangă nu este doar o poveste, cine crede asta e naiv, ea e un mit. Este o istorisire a originii şi o descriere a felului în care mulţi oameni, în speţă români, gândesc şi acţionează devenind astfel o matrice repetabilă la infinit fie la nivel universal, fie la nivel local, a spiritului mioritic. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai inspirate scrieri ale marelui autor, nu doar plină de stil fermecător, ci încărcată de filosofie. Nici nu ştii ce să crezi citind-o. Să îţi fie milă de „bietul” leneş, gândeşti precum cucoana din trăsură, că poate e bolnav, săracul, ar trebui dus la medic. Sau îi condamni pe cei care vor să îl omoare: ce au cu bietul om? Să îl lase să trăiască, aşa leneş cum e, că nu deranjează pe nimeni. Şi cum să nu fie mit, dacă îi întâlnim zi de zi acum în secolul 21? Cum să nu fie mit, dacă de la revoluţie încoace, UE ne tot pompează bani nerambursabili să ne dezvoltăm dracului, iar noi avem grad de absorbţie aproape zero? Adică exact ce face leneşul acela din poveste, pardon, mit. Aude că sunt bani gratis şi întreabă: „Dar chiar trebuie să fac un proiect pentru ei, trebuie să mă mişc şi să îmi pun mintea la contribuţie ca să îi obţin? Dacă e pe aşa, atunci, luaţi-vă frumuşel lovelele astea scârboase înapoi, şi vedeţi-vă de civilizaţia voastră opulentă, iar pe mine lăsaţi-mă în durerea şi spiritul meu, adică: „Trageţi mai bine tot înainte! Ce mai atâta grijă pentru astă pustie de gură!”…