Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 mai 2015

• La Arhiepiscopia Râmnicului, sub conducerea IPS Varsanufie, s-a instaurat disciplina şi legalitatea • „Am luat o amendă în America de radar, că dacă n-o plăteam rapid, mă şi arestau la aeroport! Da, mă arestau la aeroport”, a declarat premierul Victor Ponta • Liberalii au comandat recent mai multe sondaje pentru a afla dacă șansele lor de a intra la guvernare sunt posibile sau nu • Știm cu adevărat cine ne conduce? Werner Iohannis Klaus, pe numele său, un om simplu, primar sas de Sibiu cu părinți emigrați în Germania • Fotografiile care au apărut în campania prezidențială din 2014, cu Udrea și Bica (fosta șefă DIICOT) la Paris nu au fost făcute de SRI ci de agenții speciali ruși

• La Arhiepiscopia Râmnicului, sub conducerea IPS Varsanufie, s-a instaurat disciplina şi legalitatea. Prea multele nenorociri şi infracţiuni comise de trecuţii „consilieri” ai defunctului PS Gherasim, dar şi indisciplina care a cuprins precum igrasia lăcaşurile bisericeşti, încep să se releve, dar şi să se îndrepte. De acum, posturile de preoţi la parohii nu mai costă mii de euro, concursurile organizate fiind probă a uitării acestei practici, nu mai sunt tolerate actele de indisciplină iar în funcţiile administrative sunt promovaţi preoţi tineri în baza criteriului competenţei şi valorii. Multe sunt problemele create bunei funcţionări a Arhiepiscopiei de vechea garnitură de membri ai Permanentei, de la acte de gravă indisciplină financiară, până la infracţiuni comise în scopul înavuţirii personale. La toate acestea se adaugă şi indiferenţa manifestată de PS Lovişteanu, supărat foarte rău – pe nu se știe cine – că nu a ajuns el arhiepiscop. Şi, ca urmare, s-a făcut preot itinerat. Turist. Deşi aflat „sub arme” în slujba Domnului, preotul nu s-a ferit să viziteze America şi Suedia, China şi Taiwan-ul, Tailanda şi Hong Kong-ul. Nu-l întrebăm pe „descurcăreţul” părinte de unde a avut bani atât de mulţi ca sa cheltuie într-un an pe excursii costisitoare, dar îl întrebăm dacă ştie cum s-au volatizat banii din visteria Episcopiei, după venirea sa ca episcop-vicar? Poate stie. Oricum, plecarea sa din Arhiepiscopie este aproape, numai că mai are şi nişte socoteli de dat enoriașilor cotizanți pentru activitatea (?) depusă până acum.

• „Am luat o amendă în America de radar, că dacă n-o plăteam rapid, mă şi arestau la aeroport! Da, mă arestau la aeroport”, a declarat premierul Victor Ponta. Al dracului mincinos! Când pleci din SUA, la aeroport nu te controlează nimeni la acte. Control la documente se face numai la intrare în SUA, deci e o minciună ce zice Ponta. Iată replica unui vâlcean de-al nostru, uimit de cele declarate de omul de stat – premier al unei ţări europene: „Sunt de 13 ani în SUA şi încă nu am auzit ca vreun om să fie arestat la ieşirea din SUA dacă nu îşi plăteşte «rapid» amenda de viteză, cum a spus premierul. În primul rând aici dacă eşti prins cu peste 30-35 de mile la oră faţă de viteza legală (depinde de stat), eşti reţinut pe loc (adică încătuşat cu mâinile la spate, băgat în maşina de politie şi dus la sediu) pentru «reckless driving» indiferent cine ai fi. În al doilea rând, dacă primeşti o amendă şi eşti lăsat, amenda îţi ajunge acasă după câteva săptămâni, după ce e prelucrată de tribunalul de pe raza jurisdicţiei unde ai primit amenda. Până nu îţi vine citaţia acasă, care îţi dă termen de plată, nu ai ce plăti. Dacă nu plăteşti amenda la timp ţi se dau noi termene dar ţi se acumulează penalizări, şi abia în ultimă instanţă te arestează pentru neplata lor. Trei, când ieşi din Statele Unite nu îţi caută nimeni paşaportul şi nu există «ames» cu atât mai mult nu te caută nimeni de amenzi când ieşi. Deci nu înţeleg cum spune Victor Ponta că putea fi arestat la ieşirea din SUA dacă nu şi-ar fi plătit «apid» amenda pentru viteză”. Dar, când s-a văzut că în America se arestează persoane cu paşaport diplomatic pentru o amendă şi, mai ales, un prim ministru al unei ţări UE şi NATO? Omul ăsta minte patologic.

• Liberalii au comandat recent mai multe sondaje pentru a afla dacă șansele lor de a intra la guvernare sunt posibile sau nu. Toate cele trei sondaje arată un dezastru de neimaginat: Klaus Iohannis a scăzut la capitolul încredere cu 20% în primele 6 luni de mandat. Băsescu, în schimb, a urcat covârșitor. Peneliștii țin secret sondajele făcute în ultima vreme în laboratoarele lor, și ne referă la cele pe bune, nu la cele manipulate pentru prostirea alegătorului. Astfel că, de la cota de 72% încredere pe care o avea Iohannis în ianuarie 2015 a ajuns la 52% în luna aprilie. Pe de altă parte, în toate cele trei sondaje secrete, a fost măsurată și încrederea românilor în Traian Băsescu și Victor Ponta. Băsescu l-a întrecut pe Ponta la capitolul încredere, cu toate că Elena Udrea a ajuns între timp în arest și chiar fostul președinte se confruntă cu justiția. De la 9% încrederea pe care a avut-o Băsescu în ianuarie a ajuns la 32% în luna aprilie. Victor Ponta în schimb a coborât de la 38% la 25%.

• Știm cu adevărat cine ne conduce? Werner Iohannis Klaus, pe numele său, un om simplu, primar sas de Sibiu cu părinți emigrați în Germania. Nimic complicat până acum. Povestea de abia acum începe. Klaus Iohannis a fost instruit foarte bine de masonii germani, încă de când era tânăr. Aceștia l-au „crescut” făcându-l primarul unuia dintre cele mai importante orașe românești, Sibiu. Iohannis a început de la a fi un simplu membru al masoneriei la un om cu relații puternice la vârf. În masonerie există o ierarhie bine stabilită, cercurile înalte fiind interzise membrilor simpli. Iohannis se află în clipa de față undeva la mijloc, având în vedere că a început să dețină câteva secrete importante ca șef de stat. Se spune că Iohannis se află pe coloana a V-a a masoneriei germane în România, iar după instalarea acestuia în fruntea Sibiului, masoneria germană a căpătat o voce tot mai puternică în Ardeal, și, încetul cu încetul, în toată țara. În ultima perioadă, masoneria germană are relații tot mai bune cu serviciile secrete rusești, deși în Al Doilea Război Mondial se bombardau de moarte. Afacerile cu mașini și gaze îi țin apropiați pe nemți, prin masoneri, și ruși, prin serviciile secrete, iar dovada acestui fapt este relația tot mai excelentă dintre Berlin și Moscova (a se vedea cu câtă bucurie se afișează în public Angela Merkel și Vladimir Putin când se văd – iar analiștii politici susțin că nu este vorbă de prefăcătorie la mijloc).

• Fotografiile care au apărut în campania prezidențială din 2014, cu Udrea și Bica (fosta șefă DIICOT) la Paris nu au fost făcute de SRI ci de agenții speciali ruși. Informația este confirmată pe jumătate de George Maior, fost șef SRI, care și-a dat demisia din cauza presiunilor estice. George Maior a declarat în emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV că cei care au făcut fotografiile cu Udrea și Bica la Paris nu au fost nicidecum angajații SRI. „Activităţile de informaţii ale Rusiei pe teritoriul altor state s-au intensificat, să nu uităm de scutul antirachetă/ Nu SRI a făcut fotografiile în care apar Udrea, Topoliceanu şi Bica la Paris. Am avut o discuţie cu Elena Udrea, am clarificat.