Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 decembrie 2017

• Profesorii de la Liceul Henri Coandă care au scos elevii de la ore pentru a protesta în curtea liceului au luat modelul celor de la Chimic • Reprezentanţii magazinelor şi centrelor comerciale din centrul Râmnicului ar trebui să le mulţumească public autorităţilor locale pentru că reuşesc să atragă oamenii în Zona Centrală • Şi că tot am adus aminte de inaugurarea Mall-ului, nu putem să nu remarcăm încă odată nesimţirea unor şoferi din Râmnic • Un scandal de amploare ar putea să înceapă joi, 14 decembrie 2017, în municipiul Drăgăşani

• Profesorii de la Liceul Henri Coandă care au scos elevii de la ore pentru a protesta în curtea liceului au luat modelul celor de la Chimic. Aflând că unitate lor de învăţământ ar putea fi desfiinţată, elevii şi profesorii urmând să fie redistribuiţi din anul şcolar următor la alte şcoli, aceştia au trimis copiii afară cu acelaşi mesaj, că îi dă afară, că vor pleca acasă, sau că nu mai au cum să ia examenul de bacalaureat dacă se mută. Numai că, faţă de protestul de la Chimic, la acest miting neautorizat nu a ieşit nimeni în faţă. Nimeni nu şi-a asumat răspunderea, deşi după imaginile surprinse de anumiţi elevi care transmiteau evenimentul “live” pe facebook se vedea clar că aceştia au primit chiar şi hârtii cu diferite mesaje. A fost necesară intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele. Potrivit edilului Gutău, mutarea se va face fără discuţii, şi profesorii nu îşi vor pierde posturile, şi poate nici chiar directorii, pentru că în anumite scoli ar putea să se înfiinţeze noi posturi de directori adjuncţi.

• Reprezentanţii magazinelor şi centrelor comerciale din centrul Râmnicului ar trebui să le mulţumească public autorităţilor locale pentru că reuşesc să atragă oamenii în Zona Centrală, după deschiderea noului mall din municipiu. În ciuda “cârcotaşilor” care nu au ezitat în ziua cu inaugurarea spaţiului comercial de pe strada Ferdinand să posteze imagini cu centrul civic, imagini în care nu se vedeau mulţi trecători. Pe 12 decembrie, Zona Centrala a prins din nou viaţă cu ocazia unui spectacol oferit de Primărie, susţinut de solistul Aurel Moldoveanu. Din dorinţa autorităţilor de a menţine spiritul de sărbători dar şi de a arăta că finalizarea lucrărilor a fost de bun augur, “La Ceas” vor fi organizate evenimente din ce în ce mai des.

• Şi că tot am adus aminte de inaugurarea mall-ului, nu putem să nu remarcăm încă odată nesimţirea unor şoferi din Râmnic, dar şi din alte localităţi. Din dorinţa de a fi mai aproape de intrarea în centrul comercial, oamenii au parcat cum au putut, ba pe spaţiul verde, ba direct pe trotuar. Spre disperarea multor şoferi disciplinaţi, care au respectat legea şi au parcat chiar şi la un kilometru depărtare. Ba mai mult, traficul a fost şi mai îngreunat în zonă după ce unii au rămas împotmoliţi şi au fost nevoiţi să cheme ajutoare cu chingi, pentru a-i scoate din nămol.

• Un scandal de amploare ar putea să înceapă joi, 14 decembrie 2017, în municipiul Drăgăşani. În data de 14 decembrie a.c., în conformitate cu notificările emise, urmează a fi debranşați/ blindați de la reţeaua de apă/ canalizare utilizatorii din imobilele de tip condominiu, membri a trei asociaţii de proprietari. Măsura vine după refuzul încheierii contractului de furnizare/ prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare/ convenţiilor de facturare individuală a consumurilor de apă. Oamenii au fost notificaţi, însă nu se ştie încă cum vor reacţiona când vor vedea la uşa lor reprezentanţi ai APAVIL veniţi… să le taie apa. Cei ce urmează să fie debranşaţi spun că există contract cu Apavil, cu un preţ/ mc de apă 4,24 RON + canal 1, 68 RON – în condițiile în care apa nu este potabilă, este plină de nisip și roșie de rugină. Acum, în prag de sărbători sunt informați că li se oprește apa, deoarece nu au permis să li se mai aplice o mărire. S-ar putea să fie necesară şi intervenţia Jandarmilor la această debranşare.