Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 august 2014

• Nu de puţine ori ne-am exprimat nemulţumirea că ziarişti din presa locală cunoscuţi ca nişte puturoşi, şmecheri şi profitori, ne fură subiectele prezentându-le ca fiind propriile lor descoperiri și documentări • Europarlamentarul Maria Grapini a organizat, în Parcul Rozelor din Timişoara, Marşul Curvelor Moldovence din Banat • Aşa cum v-am promis în numărul trecut, continuăm prezentarea „bulibăşelii” făcute de noul arhiepiscop al Vâlcii – Varsanufie Prahoveanu în funcţia pe care a preluat-o de curând • În cursul zilei de luni, şeful de cabinet al primului-ministru, Vlăduţ Stoica, a avut mai multe întâlniri de taină cu responsabili din cele două bănci de stat şi cu mai mulţi manageri de regii naţionale

• Nu de puţine ori ne-am exprimat nemulţumirea că ziarişti din presa locală cunoscuţi ca nişte puturoşi, şmecheri şi profitori, ne fură subiectele prezentându-le ca fiind propriile lor descoperiri și documentări, bucuroşi nevoie mare că au rupt gura târgului. Facem menţiunea că redacţia noastră îşi documentează subiectele cu minuţiozitate, alergând prin tot judeţul, contactând personajele articolelor, oficiali sau surse cărora nu le putem dezvălui identitatea, în susținerea acestora. De aici, a rezultat interesul cu care suntem citiţi, Vocea Vâlcii ajungând pe primul loc în „box office-ul” presei județene. Deşi ar trebui să avem deplina mulţumire că putem da lecții confraților de breaslă, suntem indignaţi de furtul subiectelor (prezentate în „pionierat”) şi de faptul că hoţii de articole îi „spală” pe cei criticaţi de noi, total aiurea, dovedindu-ne adversitate. Un astfel de furt s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, ţinta furăciunii fiind articolul intitulat „Acuzaţii de hărţuire sexuală la Poliţia Voineasa”. Corespondentul ziarului „Adevărul de seară”, renumita „infractoare” de presă Irina Râpan ne-a copiat tema şi documentarea şi a prezentat cazul ca fiind descoperirea şi documentarea ei. Cum suntem obişnuiţi să o privim cu mare milă şi îngăduinţă, nu-i mai sesizăm superiorii, că şi ei s-au convins de comoditatea sa, dar le vine greu să o dea afară. Un alt ziarist local, unul pe care l-am apreciat (greşit) încă de la începuturile apariţiei sale în presă, ne-a furat și el subiectul (a recunoscut asta!) şi, surprinzător, a trecut la „spălarea” poliţistului. Îi transmitem noului „hoţ” al muncii noastre, că întregul subiect documentat şi prezentat de noi este real 100%, iar comisarul supus devoalării a fost mutat, deja, la Postul de Poliție din comuna Zătreni, în aşteptarea finalului anchetei interne la care este supus. Încercarea contrazicerii afirmaţiilor noastre jurnalistice, în acest caz, prin „spălarea” subiectului, dovedeşte că puturoşii şi şmecherii din alte redacţii nu au valoarea pe care o pretind şi-şi fac profesia după ureche sau furându-i pe alţii.

• Europarlamentarul Maria Grapini a organizat, în Parcul Rozelor din Timişoara, Marşul Curvelor Moldovence din Banat. Este fals să credeţi că Voiculescu se uită la băbăciuni ca Grapina et co-participantele cu vata în nas filmate de televiziunea Timişoara şi date pe post. Grapini e o moldoveancă semi-analfabetă care a pus mâna şi ea pe fosta fabrică Pasmatex prin aceleaşi metode prin care Voiculescu a luat ICA. Ea este o agramată, „înfiptă” în politică şi înainte de 1989, când era directoarea fabricii de textile din Timişoara. Evident, habar n-avea de nimic despre industria textilă, însă era susţinută de la partid şi aşa a ajuns mare goangă printre directorii din oraş, lăudându-se cu pilele ei comuniste. Acum nu face altceva decât să ilustreze factura votanţilor Varanului: spălată pe creier, violentă, încălcând legile dintr-un soi de devotament de haită. Asta ne-ar aştepta dacă Varanul ar continua să uneltească împotriva României: dictatura proştilor. Mă îngrozesc când văd bătrânetul ăsta cu creierii varză, incapabili să gândească nici de la mână până la gură manifestându-se violent împotriva celor care nu sunt de părerea lor. Din păcate, aceeaşi oameni votează cu PSD-ul şi varanii României de 24 de ani, amanetând viitorul ţării. Acesta-i „nivelul”!

• Aşa cum v-am promis în numărul trecut, continuăm prezentarea „bulibăşelii” făcută de noul arhiepiscop al Vâlcii – Varsanufie Prahoveanu în funcţia pe care a preluat-o de curând. Imediat după întronizare, arhiepiscopul a început să taie în carne vie, schimbând total vechea rânduială, la sfatul (interesat – și putem dovedi) „dizidenţilor” de pe vremea răposatului arhiepiscop Gherasim, dispunând chiar și un audit. Rezultatul acestuia a scos în evidenţă o serie de ciudăţenii, pe care, acum, le păstoreşte eminenţa sa. Mai precis, a fost descoperit faptul că în pădurea proprietate a Mânăstirii Frăsinei, retrocedată lăcașului bisericesc (100 ha) de răposatul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Dan Buşe, şi-au luat câte 20 ha, pentru parohiile dumnealor, preoţii Constantin Matei – „omul de suflet” al IPS Gherasim şi fostul vicar al Episcopiei Râmnicului – Emilian Groşenoiu. O fi bine, o fi rău? Trageţi singuri concluziile, conform zicalei care spune că „parte îşi face, cine împarte”. Apoi, s-a mai descoperit că la înfiinţarea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, Înaltul de atunci – Gherasim Cristea i-a fentat pe confraţii săi şi nu a predat 100 ha de teren agricol, acestea rămânând în patrimoniul Episcopiei Râmnicului. Amintim că mai înainte de această escamotare, Episcopia era a Râmnicului şi a Oltului. Ei bine, cele 100 ha au fost date în folosinţă unui mare agricultor local, contra a 10 remorci de grâu anual (?!). Încurcate sunt căile slujbaşilor Domnului! Şi mai uitaţi una: terenul din municipiul Rm. Vâlcea, cunoscut sub denumirea „Între meri”, nu este al Arhiepiscopiei, ci al Seminarului din Rm. Vâlcea. El a fost dat de regele Carol I acestei instituţii de fabricat popi. Și cu toate că se știa adevăratul proprietar, Episopia (fără să fie caz de forță majoră!) a vândut mari suprafețe de teren „îmbogățiților” de după lovi/revoluție. Cu acest subiect vom mai reveni.

• Averea familiei lui Dan Voiculescu este estimată la 120 de milioane de euro şi ocupă locul 24 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari”, publicat în toamna anului trecut. Potrivit declaraţiei de avere însă, Voiculescu este un fost senator, cu o pensie lunară de 2.700 de lei, dar cu sume importante în conturi. În anii 2009-2010, Voiculescu a cumpărat un avion Falcon, în valoare de 20 de milioane de euro, printr-un credit în leasing contractat de Antena 1. Avionul se afla în folosinţa exclusivă a lui Dan Voiculescu şi a familiei sale. În schimb, Antena 1 plătea toate cheltuielile de operare şi de întreţinere, aproximativ 500.000 de euro pe an. Maşina de serviciu cu care circula Voiculescu era un Mercedes 500 S, în valoare de 200.000 de euro, cumpărat tot de Antena 1. Cheltuielile erau decontate de acelaşi post de telelviziune. Maşina de escortă, un Subaru Forester, era cumpărată tot de Antena 1, iar şoferii şi aghiotanţii lui Dan Voiculescu erau angajaţi ai posturilor TV Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV. Ca atare, instanţa a dispus confiscarea tuturor bunurilor şi sesizarea Colegiului European în vederea depistării unor eventuale conturi în străinătate pentru blocarea lor.

• În cursul zilei de luni, şeful de cabinet al primului-ministru, Vlăduţ Stoica, a avut mai multe întâlniri de taină cu responsabili din cele două bănci de stat şi cu mai mulţi manageri de regii naţionale. La rândul său, aşa-zisul ideolog Mirel Palada, a avut întâlniri cu şefii agenţiilor de publicitate de casă ale PSD. Toată această vânzoleală precipitată are un singur scop: salvarea de la faliment a Antenei 3. Care, la acest moment, şi mult timp de-acum încolo, nu va mai avea bani în cont. Instituţiile abilitate ale statului trebuie să fie foarte atente la modalităţile prin care Gâdea şi Ponta vor manevra pentru că banii din publicitatea furnizată de bănci, regii şi societăţi de stat să ajungă la Antena3. Pentru că, în mod sigur, ANAF şi celelalte entităţi care sunt sub autoritatea directă a Guvernului, nu vor fi interesate de aceste aspecte. În zilele următoare se vor face dezvăluiri despre planurile de campanie ale PSD. Pentru că, „Plimbarea de duminică” nu a fost decât un test, ca un şpriţ uşor de vară. Planul, bine pus la punct de mai mult timp, are în centrul său Antena3. Regretăm sincer făţărnicia absurdă din presa aşa-zis de dreapta care a trecut sub tăcere prezenţa autocarelor cu pensionari pesedişti aduşi la manifestaţia de duminică.