Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Războiul dintre Ion Cîlea și Cristian Buican seamănă din ce în ce mai mult cu o partidă de șiah – România a ajuns țara suspendării și a revocării fără motiv – Ședința de la sfârșitul săptămânii trecute a Biroului Județean a PNL Vâlcea nu a mai avut loc din cauza absenței deputatului Cristian Buican – Moțiunea pe tema Oltchim, inițiată de Partidul Democrat Liberal a fost respinsă – Junii liberali se pregătesc și ei de alegeri interne în Vâlcea – Vasile Blaga a spus activului pedelist vâlcean, venit să se întâlnească cu el, marți, 5 martie, la Filarmonica din Vâlcea, că PDL a gre șit mult că nu a șitiut să își atragă mass-media și să o folosească pentru transmiterea mesajelor și contracararea populismului deșănțat al PSD – Înainte de votarea legii Bugetului în camerele reunite “ Senat și Camera Deputaților, parlamentarii vâlceni ai PSD s-au aflat în fața unei situații care le putea defini verticalitatea

– Războiul dintre Ion Cîlea și Cristian Buican seamănă din ce în ce mai mult cu o partidă de șiah. Cine cunoaște jocul șitie că regii de obicei rămân pe tablă până la final. Dispar însă, constant, pe parcurs pioni, nebuni, cai și alte piese. Florin Smeureanu a fost demis de la IPJ, căzând victimă acestui stupid joc politic local. Jocuri asemănătoare au făcut un rău mare comunității locale de-a lungul anilor ducând la promovarea unor nulități, a unor oameni incompetenți sau lipsiți de caracter, a unor casnice sau vânzătoare de amoruri secrete, a precupețelor, lipitorilor de afișe agramați în detrimentul unor profesioniști.

– România a ajuns țara suspendării și a revocării fără motiv. Ce a pățit președintele anul trecut când nimeni nu a putut să spună un singur exemplu concret prin care a încălcat Constituția, s-a întâmplat și în cazul judecătorilor Ghica și Danileț. Ce s-a întâmplat la CSM cu revocarea celor doi este într-adevăr inadmisibil, cu atât mai mult cu cât nu vorbim de votul unor oameni de rând care pentru o pungă cu făină ar vota orice, ci despre niște oameni cu legea în mână, de la care nu te poți aștepta sub nicio formă să voteze în masă, ca oile. Momentan nu s-a întâmplat nimic, dar urmările nu vor întârzia să apară. Profesioniștii integri vor trece în planul doi, dosare serioase nu vor mai apărea, Livia Stanciu va zbura din ICCR și Cătălin Voicu va reveni la treabă. Dar să nu ne alarmăm, în Congo e și mai rău! Cu gândul la judecătorii alungați din CSM, citez versurile pastorului luteran Martin Niemoller:

La început naziștii au venit să-i ridice pe comuniști

Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,

Apoi au venit după evrei,

Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.

Au venit apoi pentru sindicaliști și catolici

Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.

Când au venit după mine,

Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea. 

– Ședința de la sfârșitul săptămânii trecute a Biroului Județean a PNL Vâlcea nu a mai avut loc din cauza  absenței deputatului Cristian Buican. Oficial el a absentat de la șiedință datorită unui examen ce trebuia să îl susțină la Craiova. Surse liberale susțin însă că a fost vorba de probleme de sănătate.

– Moțiunea pe tema Oltchim, inițiată de Partidul Democrat Liberal a fost respinsă. Din cele 78 de voturi pentru moțiune, unul a fost din partea unui reprezentant al minorităților, 32 de la PP-DD, 26 de la PDL, 16 din partea liberalilor și 3 de la social-democrați, după cum arată votul electronic afișat pe site-ul Camerei. În justificarea votului lor, reprezentanții PNL care au votat pentru moțiune (16)  spun că au făcut-o dintr-o „nesincronizare . Față de această situație există două explicații: – ori au vrut să voteze ce se întâmpla acolo – ori sunt atât de mulți parlamentari încât cei 19 de la USL sunt atât de incompetenți că nici nu șitiu cum se votează la o moțiune împotriva propriului guvern. Dacă erau unu sau ¦ doi, înțelegeam că este o nesincronizare, dar când s-au „sincronizat  19 împotrivă, deja este altă mâncare de pește, indiferent ce încearcă unii sau alții să ne aburească. Mai există și a treia explicație, poate foarte puțin plauzibilă: sunt și parlamentari care se gândesc la realitatea de zi cu zi și vor să facă ceva, chiar dacă asta contravine deciziilor de sus a partidului din care fac parte.

– Junii liberali se pregătesc și ei de alegeri interne în Vâlcea. La jumătatea lunii se vor bate pentru conducerea organizației municipale, iar în ultima zi a lui martie pentru conducerea județeană. Pretendenții sunt Mitu Damian și Laurențiu Cazan pentru municipiu. La județ aspiră să ajungă lider, pe drept, George Popolan, primarul Dăeștiului, însă se pare că deputatul Buican a aranjat deja cărțile în favoarea avocatului (Mișu) Mihai Mihalache. Chiar nu înțelegem de ce liderul liberal nu a impus tinerilor metoda Antonescu: un singur candidat cu o singură listă.

– Vasile Blaga a spus activului pedelist vâlcean, venit să se întâlnească cu el, marți, 5 martie, la Filarmonica din Vâlcea, că PDL a gre șit mult că nu a șitiut să își atragă mass-media și să o folosească pentru transmiterea mesajelor și contracararea populismului deșănțat al PSD. Păi, unul din motive a fost zgârcenia, zicem noi. În Vâlcea, PDL avea, la un moment dat, 164 de directori și directori adjuncți, o grămadă de primari, de consilieri județeni și municipali, de viceprimari, de membri prin fel de fel de AGA și CA. Câte 100 de lei lunar dacă ar fi dat fiecare pentru a susține financiar imaginea partidului și apariția continuă a muncii partidului portocaliu în presa locală, ar fi putut să aibă măcar 3 – 4 ziare bune și o televiziune cu o arie mare de difuzare drept vectori de comunicare. Dar ariciul din buzunarele miliardarilor portocalii îi înțepau la degete și-i vedeau consoartele cu sânge pe ele, intrând la bănuieli că- și dau cu ojă, ca femeile.

– Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie … a zis și a dat cu pumnul în masă Dottore Mangla cum fraude , vara trecută. Așa e cum a zis, nu Angela Merkel a votat la referendum, dar ministrul de interne german votează în Consiliul JAI, dacă se ajunge la vot. Cum? Se șitie, „nein ! Merkel să-l ia pe Băsescu în Germania, să-i dea o bucată de pământ, să se joace acolo … s-a răstit Căcărău Antonescu înspre Berlin. Și Angelica a ascultat dorința repetentului și l-a lăsat pe el, marele Kkrau, să se joace la marginea Europei, fără speranța ca România să adere mai repede la Schengen. Și ce dreptate avea Vasile Dâncu? „Niciunul dintre liderii europeni pe care i-am contestat sau jignit nu ne va ierta!  Așa este și USL-ul s-a ales, în Europa, cu cel mai puternic opozant, Germania, iar efectele „diplomației cu ghioaga  vor fi vizibile și în plan economic. Iar când gura bate gânditorul guvernanților… Moskova, ritornero in ginocchio da te!

– Fraze memorabile despre Crin Antonescu, din melosul politicului românesc: – CTP: Un foarte bun orator, dar un politician găunos  – Andrei Pleșu: Crin e un mic ambalaj demagogic, sub care se află lucruri rudimentare  – Florin Zamfirescu: E doar o carcas㠝 – Sever Voinescu: Crin e o pațachin㠝. Concluzia: Papagalul național liberal continuă revoluția bunului-simț  cu aria nesimțirii repetentului!

– Înainte de votarea legii Bugetului în camerele reunite “ Senat și Camera Deputaților, parlamentarii vâlceni ai PSD s-au aflat în fața unei situații care le putea defini verticalitatea. Dar de unde nu e ¦ pardon, de unde nu vrea grupul parlamentar, nevoile electoratului sunt superflue. Șeful lor de partid “ Ion Cîlea, i-a rugat să susțină, prin vot, patru amendamente la lege, pentru a se putea mișca activitatea investițională din județ și a se rezolva probleme sociale deosebit de importante. Este vorba de reînființarea Spitalului de la Bălcești, de a se moderniza Spitalul de Urgențe Vâlcea, asfaltarea unui drum, construirea unui pod și cofinanțarea în cadrul unor investiții cu bani europeni. Din informațiile noastre, niciunul dintre parlamentarii vâlceni rugați să susțină amendamentele nu au votat. Oare, parlamentarii, în general, au fost trimi și să facă legi numai pentru grupurile mafiote de interese, nesocotindu-i pe aceia care i-au votat să-i reprezinte? Realitatea din Parlament spune că DA!

– Pataliputra