Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 13 Noiembrie 2014

• Alegeri prezidenţiale 2014. A plouat cu găini moarte în curtea sediului ACL • După ce a fost refuzat de mai multe persoane, unui orb îi iese în cale Ponta, şi-l roagă şi pe acesta să-i schimbe 100 de lei • Din iniţiativa salutară a unui coleg de breaslă a fost scos de la naftalină fostul deputat Anton Miţaru • Iată ce s-a scris, de curând, pe blogul unui „iluminat”, cu referire la alegerile din ţara noastră

• Alegeri prezidenţiale 2014. A plouat cu găini moarte în curtea sediului ACL. Iohannis: „Este un simbol nazist de ameninţare cu moartea. Această campanie electorală a devenit abominabilă. Domnule Ponta, aţi reuşit un record, este cu distanţă cea mai mizerabilă campanie din 90 încoace, iar legat de acest simbol, probabil nu ştiţi. E un simbol foarte vechi, este o ameninţare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anul ’40 şi acest simbol a fost folosit de nazişti. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoş cu capul tăiat în casă este o ameninţare directă cu moartea şi naziştii au avut grijă să îl şi execute pe respectivul. De aceea, îmi permit să spun, dragii mei, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală, să folosească unii în campanie simboluri şi ameninţări cu moartea, folosite ultima dată de nazişti. Nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă daţi seama că este greşit să aruncaţi România în aer doar ca să ajungeţi dumneavoastră preşedintele României”.

• După ce a fost refuzat de mai multe persoane, unui orb îi iese în cale Ponta, şi-l roagă şi pe acesta să-i schimbe 100 de lei. „Sigur că da, întotdeauna ajut un om la nevoie!” spune acesta şi-i dă la schimb 10 hârtii de 1 leu. „Vă mulţumesc domnule, în sfârşit un om căruia i-a păsat de mine!”. Şi, după ce-i află numele, îi promite că, drept recunoştinţă, îl va vota duminică.

• Din iniţiativa salutară a unui coleg de breaslă a fost scos de la naftalină fostul deputat Anton Miţaru. De la ieşirea sa la pensie, Râmnicul parcă uitase de el şi nici prea mult dor nu îi era de el. „Epoca” lui a trecut şi loc de bună ziua nu a prea lăsat. Conştient de uitarea care s-a aşternut asupra sa, fostul mare „jupân” al judeţului (parlamentar şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea) a încercat să se reanimeze un pic, pozând în mare disident faţă de fostul premier şi şef al PSD – Adrian Năstase. În interviu, aplecarea sa asupra subiectului achiziţiei izvoarelor de la Olăneşti, subiect cu iz de comandă şi vendetă, a dus la o laudă mincinoasă, la crearea unui act de „eroism” făcut de deputatul de atunci în contrapondere cu Adrian Năstase. Anton Miţaru a povestit cititorilor cotidianului care l-a găzduit cu „lauda” sa, că s-a împotrivit concesionării izvoarelor de ape minerale, în acest sens pregătind şi un proiect de lege, dar i s-a opus promovării acestuia şeful său de partid şi premier la aceea vreme. Dar, nu. Lui nu i-a fost frică şi, sfidându-l pe Adrian Năstase, a predat proiectul la secretariatul Camerei Deputaţilor. Vă vine să credeţi asta? Nu fiţi naivi. Avea cineva curajul să-l înfrunte pe puternicul Năstase? Poate… dar în nici un caz Anton Miţaru, „eroul” izvoarelor româneşti. Oare de la ce vârstă bărbaţii dau în mintea copiilor?

• În Istorie vor rămâne două propoziţii rostite în prima confruntare televizată dintre candidatul ACL şi cel al USD: – Johannis: „Fiecare cetăţean are dreptul la vot” – Ponta: „Este o lozincă”. Aceste două propoziţii, de altfel, definesc cum nu se poate mai bine cei doi candidaţi. Restul… baliverne cunoscute şi răscunoscute.

• Iată ce s-a scris, de curând, pe blogul unui „iluminat”, cu referire la alegerile din ţara noastră: „Stelele noii mafii roşii care a fost pusă să înlăture mafia cea veche din PSD cu banii miliardarilor în euro şi generalilor rusofili ce au prăduit statul prin contracte preferenţiale fără nici o legătură cu piaţa libera, încearcă să prostească partea ce s-a deşteptat din România (o parte a rămas proastă şi dependentă de pomeni – ROMÂNIA IQ MEDIU= 89). Astăzi şi acum, se încearcă din răsputeri să se pună batista pe ţambal, aducând la putere o păpuşă mai tânără manevrabilă de interese mafiote noi. Pentru prostirea vestului s-au băgat la puşcărie câţiva din generaţia veche care au fost de acord să facă puşcărie pentru albirea averilor ce le au, în schimbul aruncării lor în lupta anticorupţie pentru că poporul voia corupţi. Totul e un circ de toată jena al oculţilor prăduitori, care au şi presa sclavă la degetul mic…”.

• Glume cu Klaus Iohannis: * – Cum îi aduce nevasta lui Iohannis ciorba? Clocotită! Până se apucă el de mâncat oricum se răceşte * – De ce înmoaie Iohannis pâinea în ciorbă? De lene să deschidă gura de două ori * – Prima declaraţie a lui Iohannis, după vizita la DNA: „Îmi place clădirea, cred că o cumpăr!” * – Un procuror se laudă, cu toate că e considerat de colegi puţin dus, că deţine o înregistrare în care Iohannis vorbeşte * – Întrebat despre tăcerea sa, Iohannis a refuzat să comenteze * – Lui Iohannis nu-i place să fie întrerupt când tace * – Cum latră câinele lui Klaus Iohannis: „Noo, ham…”. * – PNL se pregăteşte să dea lovitura cu un spot electoral în care Iohannis vorbeşte * – Dacă ar fi martor într-un proces, până şi-ar termina el depoziţia, infracţiunea judecată s-ar prescrie.

• Glume cu Victor Ponta: * – Discuţie între Victor Ponta şi soţia lui… 16 nov. 2014 seara alegerilor, ora 18:00. Victor: – Daciana, draga mea, la noapte te vei culca cu viitorul preşedinte al României! Ora 22:00. Daciana: – Victor, dragul meu, cum rezolvăm cu viitorul preşedinte: mă duci tu la Sibiu, sau vine Iohannis aici? * – Victor Ponta se duce la tuns. Frizeriţa: – Cum mai merge economia, domnu’ prim-ministru? – Bine, răspunde Ponta, deranjat de întrebare. Din 2 în 2 minute frizeriţa îl întreabă: – Cum mai merge economia? – Bine, bine, dar de ce mă enervezi mereu cu întrebarea asta? – Pentru că vi se ridică părul în cap şi mi-e mai uşor să vă tund * – Reporterul: Dle Ponta, ce vă califică pe dv. să fiţi candidat la alegerile prezidenţiale? Ponta: Sunt un politician desăvârşit. Chiar şi vara pe căldură caniculară, eu pot minţi de îngheaţă apele * – Cu ce noutăţi vine Ponta din China: „Mi-au zis că dacă-l denumeam Dogtorat, după modelul Adibas şi Panasoanic, nu se prindea nimeni!” * – Profesoara: Victor, iar ai copiat la lucrare. Ponta: Nu e adevărat. De unde ştiţi? Profesoara: La subiectul doi ai copiat toată foaia de ziar în care era învelit pacheţelul colegului tău de bancă.

• Bombiţe: * Românii, campioni la înjurături sinistre: „Eşti mai prost decât unul care votează cu Ponta!” * Pregătiri de emigrare pe LinkedIn! Românii îşi completează CV-urile în engleză, în caz că iese candidatul USD * Ponta: Evident că am votat cu Raţiu, doar am luptat împotriva comuniştilor în munţi în anii ’50.