Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Unul din candidații partidului lui Dan Diaconescu, la demnitatea de senator pentru Diaspora, este Eugen Mihalache – A trecut și Ziua Armatei, zi în care s-a comis o nouă ticălo șie istorică, ignorarea președintelui României, prin neinvitarea sa la eveniment de către organizator “ Ministerul Apărării – În numărul trecut, nota critică intitulată „Mocangiii de la PSD  a stârnit vii comentarii și mari supărări – Adunătura de pe Național Arena prin care uslamiștii au ținut să- și arate puterea participanților la Congresul PPE din București – Un nou stil de tâlhărie – Citat dintr-o scrisorică primită de la Finanțe

– Unul din candidații partidului lui Dan Diaconescu la demnitatea de senator pentru Diaspora, este Eugen Mihalache “ coordonator național pentru Diaspora, dar și „supraveghetor  al activității popularilor vâlceni, de după dezastrul numit Ion Nicolae “ Dințișor. Bine înfipt în „rețeta  organizației din județ, omul vrea să- și arate forța managerială și, ca să-i fie treaba-treabă, le-a cerut candidaților la demnitățile parlamentare să plătească 20.000 de euro fiecare, la casieria partidului. După cum se vede, pepedediștii au ceva cu suma de 20.000 euro. Suma asta le era promisă tuturor românilor de Dan Diaconescu, în cazul în care el ajungea președintele țării, dar s-a dovedit a fi o mare minciună ca manta electorală. Mihalache, copiindu- și șieful, le-a promis celor din Diaspora, care vor să se repatrieze, tot 20.000 euro. La vrăjeală, până își exercită fraierii votul, o să vedeți. Tuturor le va da un mare „ciu-ciu , că nu are de unde, dar nici candidații la Parlament vâlceni nu s-au lăsat amăgiți neachitându-i „cotizația  impusă. De curând, am găsit un pliant electoral de-al lui Mihalache, prin care el se va adresa românilor de peste hotare și, citindu-i promisiunile electorale, ne-a distrat o promisiune amăgitoare: „Salariu la nivel occidental, trăind și muncind în România . I-auzi brâul! De unde, fraților, atâta minte pe omul ăsta că minte de îngheață apele? Oare, premierul Ponta șitie cine îi va lua locul, de va câștiga PP a lu ™ DD alegerile cu astfel de mincino și mai mari ca el? De necrezut!

– A trecut și Ziua Armatei, zi în care s-a comis o nouă ticălo șie istorică, ignorarea președintelui României, prin neinvitarea sa la eveniment de către organizator “ Ministerul Apărării. În fiecare an, șieful statului primea o invitație scrisă din partea MApN, însoțită de un program. De această dată, cu o zi înaintea festivității de la Carei, la Palatul Cotroceni a fost transmis doar programul, nu și invitația de participare. Iar programul nu era destinat „președintelui Traian Băsescu , ci „domnului Traian Băsescu . În fond, cetățeanului Traian Băsescu, pentru că „România nu mai are președinte  (am citat din clasicul Ghișe), ci „guvernator numit de marile Puteri  (apud a lu ™ Căcărău). Ministrul Moș Teacă Dobrițoiu a schițat un soi de scuze și i-a trimis președintelui invitația – absolut jignitor – chiar în ziua de 25 octombrie, în timpul manifestărilor de la Carei. Nici dacă inviți un prieten la film, în oraș, n-o faci în ziua evenimentului cu pricina, ci măcar cu câteva zile înainte, să- și poată face omul programul. E o chestiune de minim bun-simț, ca să nu mai vorbim – în cazul demnitarilor – de etichetă. La Carei nu se desfășura vreo chermeză USL-istă, ci era cinstită Ziua Armatei. Constituția României, la Articolul 92 („Atribuții în domeniul apărării ), alineatul 1, spune cât se poate de clar: „Președintele României este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Å¢ării . Așadar, comandantul forțelor armate nu a fost invitat la Ziua Armatei. Această dobitocenie este o premieră absolută în democrația românească a ultimilor 22 de ani. Propagandiștii USL al căror IQ e apropiat ca valoare de cifra care indică temperatura de îngheț a apei au transmis, cu mândrie patriotică, șitirea că „președintele Senatului, Crin Antonescu, a trecut în revistă Garda de Onoare, după care a fost intonat Imnul Național . Ca să-l umilească pe Traian Băsescu. Nu a fost nimeni dintre ei ca să gândească că va fi umilită președinția. Deci, bieții confirmă: vor România numai pentru ei. Opoziția nu există. Ei vor un stat securist, cu un singur partid, condus de foștii ceau șiști și securiști și de elementele loiale lor. Dacă se va continua așa, nu-i exclus să urmeze o nouă Revoluție, iar securiștii și activiștii vor ajunge acolo unde nu au ajuns în ˜89.

– În numărul trecut, nota critică intitulată „Mocangiii de la PSD  a stârnit vii comentarii și mari supărări. Distracția dracului a fost că unii nu au șitiut ce înseamnă „mocangii  și ne-au întrebat direct, telefonic sau electronic, pe on-line. Ei bine, mocangii sunt aceia care s-au obișnuit să primească tot felul de avantaje fără niciun efort financiar, adică, după cum se spune în melosul popular, pe gratis, moca sau prinoase, la popi. Ei bine, mocangiii vizați, Remus Grigorescu, Adrian Bușu și Constantin (Manu) Pârvu nu și-au plătit datoria față de partid, în schimbul nominalizării pe locuri eligibile la Consiliul Județean și asta a creat greutăți organizației. PSD-Vâlcea trebuia să trimită 400 milioane de lei la Centru, cu titlu de cotizație electorală. Cei trei mocangii s-au făcut că plouă, iar conducerea locală de partid s-a jenat să tot insiste să- și plătească datoria și a slăbit apăsarea. Numai că, jupânii, atunci când s-au dus la București să le fie șitampilate și semnate listele cu candidații vâlceni la Parlament, pentru depunerea lor la BEJ, liderul național nu a făcut-o, cerându-le mai întâi banii. Și astfel, președintele Ion Cîlea a fost nevoit să se întoarcă acasă după bani, ratând ziua și ora depunerii candidaturilor pe care le și anunțase în mass-media, ca eveniment major. Așa că cei trei mocangii și, în special, Remus Grigorescu nu trebuie să facă pe supărații și să ne umple de noroi, renunțând la insultele proferate și de care am luat cunoștință cu bunăvoință. Nu ne ating. Dar și să afle că pe noi nu ne plătește nimeni să scriem împotriva gre șiților din politic care s-au cununat cu funcția publică, precum sunt ei. Noua noastră deviză este: „Criticăm gratis și lăudăm pe bani! 

– Adunătura de pe Național Arena, prin care uslamiștii au ținut să- și arate puterea participanților la Congresul PPE din București și românilor din celelalte partide, a intrat în istoria politicii naționale ca o bufonadă. A ținut doar două ore și pe când vorbeau liderii USL participanții plecau de la stadion. Dar cel mai grav lucru este că s-au cheltuit peste 1,3 milioane de euro, ca să nu ni se arate nimic. Pentru discursuri anti-Băsescu a trebuit atâta circ și lume adusă cu autocarele din țara? Discursuri anti-Băsescu vedem zilnic la tv-uri de cel puțin 6 (șase) ani. Așadar, constatăm că nu s-a schimbat nimic nici după venirea lui Ponta la guvernare, individ care își ascunde incompetența și neputința de a guverna în discursuri anti-Băsescu.

– Un nou stil de tâlhărie. Dacă veți conduce noaptea și vi se aruncă ouă crude pe parbriz, în niciun caz să nu acționați șitergătoarele și să nu stropiți parbrizul cu lichid de parbriz. Ouăle amestecate cu apă vor crea un strat opac și nu veți mai vedea nimic, chiar și folosind șitergătoarele. Atunci veți fi obligat să vă opriți și cu mare probabilitate veți fi victima unei tâlhării. Lăsați ouăle să curgă pe parbriz fără să încercați să-l curățați cu șitergătoarele și lichid de parbriz. Continuați să mergeți cu ma șina cât mai departe posibil de locul incidentului. Opriți-vă numai atunci când ați ajuns într-un loc sigur. Aruncarea cu ouă în parbrizul ma șinilor care circulă noaptea este ultima găselniță folosită de tâlhari. Acest stil a fost importat din occident!

– Citat dintr-o scrisorică primită de la Finanțe: Suntem nevoiți să vă returnăm declarația fiscală cu rugămintea să o revedeți și să faceți corecturile necesare, deoarece nu putem accepta răspunsul dvs. de la rubrica PERSOANE AFLATE ÎN INTREÅ¢INERE unde ați trecut Guvernul, Parlamentul, funcționarii administrației locale, județene și de stat precum și câteva milioane de romi foști țigani .

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.