Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Vreți să slăbiți GARANTAT? – Ponta nu știe ce să facă cu puterea obținută de USL la alegeri și, fiindcă vrea să arate lumii ce tare e el, vorbește ca la ușa cortului – Câțiva lideri locali ai PDL sunt din ce în ce mai convin și că alegerile pentru funcția de primar al Râmnicului vor fi declanșate pe neașteptate – USL-ul este un colos politic cu picioare de lut – PRM va face, în curând, câteva achiziții noi, în județul nostru – Liberalii Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig și-au dat marți demisia din Parlamentul României și vor deveni membri ai Parlamentului European – Manifestarea ce și-a propus să îl lanseze pe Crin Antonescu la prezidențiale, nu a reunit mai mult de 2.500 de membri USL

– Vreți să slăbiți GARANTAT? “ Angajați-vă într-unul din cele un milion de locuri de muncă ale lui Ponta… “ Întrețineți-vă cu acel „salariu … “ Mențineți-vă „tonusul muscular  bătând din palme în fața televizorului când vorbește Il Dottore… – etc…

– Ponta nu știe ce să facă cu puterea obținută de USL la alegeri și, fiindcă vrea să arate lumii ce tare e el, vorbește ca la ușa cortului. Atâta îl duce mintea. Pactul de coabitare semnat de Ponta cu Băsescu a transformat victoria USL din alegeri în victoria lui Băsescu post-alegeri. Acum, micul Titulescu se d㠝croitorașul cel viteaz , în vorbe, la televiziuni, dar, în fapt, el a rămas tot un pisic  în fața lui Băsescu, care-l joacă cum vrea el, în ciuda aparențelor prost regizate. Ponta știe din sondaje nepublicate că e în scădere de popularitate și își închipuie că prin acest gen de prestații de mahala va remonta. Dacă s-ar pricepe la economie și finanțe și ar avea mai multă minte, atunci ar înțelege că popularitatea și-o poate recâștiga prin măsuri economice eficiente și nu prin înjurături . Pentru noi e evident: până nu distruge toată victoria USL din alegeri, Ponta nu se lasă, adică exact ce urmărește Băsescu&Co.

– Câțiva lideri locali ai PDL sunt din ce în ce mai convin și că alegerile pentru funcția de primar al Râmnicului vor fi declanșate pe neașteptate și că ele vor avea loc în următoarele patru luni. Rămâne de văzut. Unii liberali sunt convin și că edilul arestat va fi eliberat și se va întoarce în primărie. Prostii. Va fi condamnat cel puțin 5 ani, pentru corupție. Interimarul Gigi Matei se dovedește a fi cel mai bun și mai eficient în funcție decât predecesorii săi.

– USL-ul este un colos politic cu picioare de lut. Am mai spus-o: au ajuns la guvernare pe fondul unui sentiment anti-băsescian abil cultivat de comunistoizi. Evident, toată energia lor s-a concretizat în răcnetele Jos Băsescu! , iar Programele și Strategiile elaborate de Șopârla Securistă au însemnat acela și Jos Băsescu! . (Unii au mai adăugat de la ei câte un Huooo Woodrea! ). Rezultatul? Indivizii susținuți de 70% (dacă nu s-a furat și aici ca la Referendum) au ajuns în fruntea bucatelor total nepregătiți. Cu Ponta în frunte, care s-a bâlbâit săptămâni să schițeze un guvern. Vezi cazurile lui Zbang, Drang și alții. Câți din miniștrii inițiali mai sunt în Guvern acum? Nu că ar fi vreo pagubă ¦

– Primăria Rm. Vâlcea ar trebui să facă ceva în sensul trimiterii în fața instanțelor a unor administratori de imobile, care riscă să lase cetățenii fără apă caldă și căldură pe timp de iarnă. CET Govora are de recuperat sume importante de la Asociațiile de Proprietari. Mare parte din sume au fost plătite de consumatori, dar au fost consumate de administratorii infractori. Aceste adevărate căpușe găsesc mai mereu metode de a scăpa basma curată. Lumea se miră, pe bună dreptate, că până acum procurorii și judecătorii nu au putut să trimită după gratii măcar un astfel de individ.

– PRM va face, în curând, câteva achiziții noi, în județul nostru. Mai mulți membri ai PP al lu ™ DD, dezgustați de politica dusă de liderul lor interimar navetist Eugen Mihalache l-au contactat pe Ion Nuică “ liderul județean PRM și se pregătesc să migreze la acest partid. Printre ei se află persoane care au fost excluse ilegal și nemeritat din PP al lu ™ DD numai pentru că au avut curaj să întrebe ce se întâmplă cu banii pe care îi dau, fără chitanțe, la partid.

– Liberalii Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig și-au dat marți demisia din Parlamentul României și vor deveni membri ai Parlamentului European. Silaghi este cel de-al treia europarlamentar român care s-a confruntat cu probleme penale, după Adrian Severin (trimis în judecată în dosarul bani negri pentru lobby) și Corneliu Vadim Tudor (dat în judecată de un fost consilier care l-a acuzat că i-ar fi falsificat semnătura). Un alt fost europarlamentar român, Gigi Becali, este deja condamnat definitiv pentru mai multe infracțiuni, dar el își dăduse demisia din PE înainte de a fi pronunțată o sentință definitivă. Numai într-o țară bananieră e posibil așa ceva. Escrocul urmează să fie judecat pentru corupție și PNL îl trimite la Parlamentul European. Nu se calific㠝 pentru Parlamentul României (plin de borfași), dar e recompensat  cu un loc în PE. Apoi ne mirăm că nu suntem primiți în Schengen, că nu dă nimeni doi bani pe politicienii români, că avem imagine de hoți și mincinoși. Bravo România, la mai mare!

– Și sondajul Sociopol dat publicității confirmă că partidul condus de Crin Antonescu se află în cădere liberă și că la ora actuală are jumătate din scorul PSD. Astfel, întrebați cu cine ar vota la alegerile pentru Parlamentul European, 39% dintre respondenți au afirmat că ar vota cu PSD și doar 20% cu PNL. Potrivit sondajului, 17% dintre respondenți ar vota cu PDL și 7% cu PP-DD. UDMR are 6% din intenția de vot, iar Partidul Mișcarea Populară – 3%. Un sondaj CSCI, efectuat în perioada 12-15 august, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USL ar obține 61% din voturi, PDL – 17%, PP-DD – 5%.

– Manifestarea ce și-a propus să îl lanseze pe Crin Antonescu la prezidențiale nu a reunit mai mult de 2.500 de membri USL, adu și cu autocarele din toate județele din țară. Să lansezi un candidat la prezidențiale cu mult timp în avans este la fel de periculos cu a-l lansa târziu. Pe lângă faptul că este imoral să-ți lansezi campania cu atât timp înainte: dovedește slăbiciune mai degrabă, pe lângă lipsa de caracter, disprețul legii, autoritarism, care nu prea e asociat bine cu funcția prezidențială. Până la campanie, electoratul va privi candidatul Crin și la pozițiile și faptele acestuia, prin prisma critică a profilului prezidențial ideal. Echivalează cu un maraton-decatlon pentru Crin, un adevărat mandat prezidențial paralel . După mine, Crin a început de mult să scadă din această cauză. Mamaia a fost o mai mare atracție pentru tineretul USL decât candidatul lor  la prezidențiale.

– Pataliputra