Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 12 ianuarie 2017

• Am trăit s-o vedem şi pe asta! L-au căutat pe Ghiţă în unul dintre cele mai neaşteptate locuri din judeţul Vâlcea! • Ghiţă nu se lasă! Lupta cu binomul continuă, însă se pare că patronul fugar de la RTV este decis să-i dea la temelie lui Coldea • Statul român trebuie să confişte Ambasada SUA la Bucureşti, deoarece terenul pe care e construită a fost obţinut ilegal, în urma unei gigantice afaceri de corupţie

• Am trăit s-o vedem şi pe asta! L-au căutat pe Ghiţă în unul dintre cele mai neaşteptate locuri din judeţul Vâlcea! După dispariţia de la finalul lunii decembrie a anului trecut, Sebastian a fost căutat la mai multe adrese pe care le frecventa, la sediile firmelor sale şi chiar la domiciliul presupusei amante. Mai mult, poliţia l-a căutat inclusiv la un spital de psihiatrie din județul Vâlcea. Este vorba despre spitalul din Drăgoeşti.

Astfel, în prima zi a anului, un echipaj de poliţie s-a interesat dacă fostul parlamentar s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti: “Da, l-au căutat la noi şi acum două săptămâni, dar şi în prima zi a anului cred. Nu înţeleg de ce tocmai la noi. Dacă s-ar fi internat la Drăgoeşti, am fi anunţat Poliţia. Ştiam că este căutat”, a declarat Eduard Stanca, managerul Spitalului de Psihiatrie din Drăgoeşti. Poate ne scapă nouă ceva, si nu știm că, între timp, spitalul respectiv s-a transformat într-un resort de lux, care face concurență destinațiilor exclusiviste…

• Ghiţă nu se lasă! Lupta cu binomul continuă, însă se pare că patronul fugar de la RTV este decis să-i dea la temelie lui Coldea. O nouă înregistrare prezentată de România TV arată că Ghiţă şi Coldea obişnuiau să-şi petreacă concediile împreună. Exploziv, senzaţional, după ce am văzut că şeful SRI poate fi filmat cu uşurinţă, Ghiţă publică biletele la hotelul unde au fost cazaţi în 2012.

”În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu şi cu cumnatul meu, Cristi Anastasescu, în Toscana, Italia unde am stat la o vilă. Iată şi un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. Fac toate astea pentru că îmi credibilizează spusele şi în felul acesta vă puteţi da seama că tot ceea ce v-am prezentat e adevărat, e real, e cu documente.

E momentul să vă opriţi. Aceste dezvăluiri sunt doar începutul. Voi continua şi cu mai multă putere. Românii nu vă mai vor. Foştii mei prieteni, Coldea şi Kovesi, românii au votat împotriva voastră.

Aveţi aranjamentele voastre cu judecători fricoşi. Românii au votat. Nu mai vor aşa ceva. Le-am transmis prin aceste episoade că nu voi ceda. Voi spune adevărul.”, a declarat Sebastian Ghiță în ultima înregistrare difuzată de România TV.

• Statul român trebuie să confişte Ambasada SUA la Bucureşti, deoarece terenul pe care e construită a fost obţinut ilegal, în urma unei gigantice afaceri de corupţie. Unii spun că Ambasada SUA nu ar şti ce se întâmplă cu adevărat în sistemul judiciar, alţii că e nepăsătoare la faptul că românii se omoară între ei. Mai multe persoane din sistemul judiciar au notificat Ambasada SUA, la fel şi alte ambasade occidentale la Bucureşti, despre abuzurile din sistemul judiciar însă, după cum se vede, nimic nu s-a schimbat.

Un motiv pentru care Ambasada SUA e forţată să “aplaude” acţiunile DNA+SRI constă în faptul că aceasta a fost implicată într-un gigantic caz de corupţie care a condus la punerea sub sechestru a terenului de sub clădirile actualei ambasade.

Deja în primă instanţă DNA a câştigat procesul.

“În perioada 2000 – 2004, inculpatul Alecu Ioan Niculae, beneficiind de sprijinul interesat al inculpatului Popoviciu Gabriel Aurel, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu Gabriel Aurel.

În condițiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacții și, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piață de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp“, susţine DNA în comunicatul prin care a anunţat trimiterea în judecată a dosarului.

Odată trecut acel teren din proprietatea publică a statului în proprietatea SC Baneasa Investments S.A., o parte din teren a fost vândut de Puiu Popoviciu, prin contract, Ambasadei SUA la Bucureşti la un preţ cu mult sub preţul pieţei.

În urma contractului încheiat între Ambasada SUA şi omul de afaceri Puiu Popoviciu (care e şi cetăţean american), americanii trebuiau să-i plătească acestuia suma de 15 milioane de dolari pentru acel teren, timp de 99 de ani.

Din această sumă, 8 milioane de dolari reprezenta chiria efectivă, iar 7 milioane, celelalte investiţii necesare pentru realizarea acestui spaţiu.